Perlindungan Eksekutif – Denpasar, Bali Indonesia

Perlindungan Eksekutif – Denpasar, Bali Indonesia

LOKASI NEGARA:
DENPASAR, BALI, INDONESIA (modal: Jakarta) terdiri daripada lebih daripada 17,000 Pulau-pulau yang terletak di Asia Tenggara. Kemudahan pelancongan disediakan secara meluas di kawasan-kawasan utama. Bahasa rasmi ialah Bahasa Indonesia. Bahasa Inggeris tidak dituturkan secara meluas di luar kawasan-kawasan pelancongan utama.

SERANTAU ANCAMAN:
Keganasan adalah satu kebimbangan yang tinggi di bandar yang didorong oleh etnik, agama, nasionalis, pemisah dan unsur-unsur politik. Keadaan Keselamatan adalah sangat tidak dapat diramalkan di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

KUMPULAN PENGGANAS YANG DIKETAHUI:
Jemaah Islamiya (JI)
Barisan Pembela Islam
Mujahideen KOMPAK
Komunis perintah
Laskar Jihad
Selatan Republik Maluku (RMS)
Kematiannya Jihad (Indonesia)
Komando bunuh diri Moluccan Selatan
Pergerakan Papua percuma (OPM)
Kumpulan mujahidin pejuang Malaysia (KMM)
Tentera Jihad Islam Nusantara
Gerakan Aceh percuma (Permainan)
Percuma Selatan Moluccan belia di
Mujahideen bahagian Khandaq
Kumpalan Kecil Runda (RKK)

KESEDARAN PENDUDUK:
Penduduk yang tinggi dan berkembang adalah overstraining sumber-sumber semulajadi di bandar. Kepadatan penduduk yang tinggi
dan ciri-ciri lain yang mempengaruhi penjenayah dan
aktiviti pengganas di Kota DENPASAR BALI, INDONESIA.

PERSEKITARAN BANDAR:
Sikap rakyat, politik dan
keadaan ekonomi yang sederhana stabil dan
mewujudkan suasana yang sederhana pengalir ke dalam
usaha perniagaan di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

DATA KESEDARAN BUDAYA DAN PROFIL BANDAR:
Ciri-ciri bandar ditunjukkan dalam populasi aktiviti, sikap dan falsafah. Komposisi penduduk di bandar ini datang daripada Kumpulan mazhab yang berikut dan subkumpulan.

Kerakyatan:
Indonesia.

Kumpulan etnik:
Jawa 45%,
Sundanese 14%,
Madurese 7.5%,
orang Melayu pantai 7.5%,
lain-lain 26%.

Agama:
Islam 88%,
Protestan 5%,
Roman Katolik 3%,
Hindu 2%,
Buddha 1%,
lain-lain 1% (1998).

Bahasa:
Bahasa Indonesia (rasmi, diubah bentuk Melayu), Bahasa Inggeris, Belanda dan tempatan dialek, adalah yang paling banyak dituturkan yang Jawa.

LOKASI BANDAR:
Lokasi: DENPASAR BALI, INDONESIA
Latitud: S0844.9
Longitud: E11510.0

PENILAIAN ANCAMAN DALAMAN BANDAR:

GAMBARAN KEGANASAN:
Bandar mempunyai penduduk yang tinggi yang terlibat dalam dan/atau menyokong individu atau organisasi dalam menjalankan aktiviti yang pengganas. Unsur-unsur penduduk yang tinggi boleh menimbulkan satu ancaman pengganas yang ketara.

PENJELASAN:
-Sumber perisikan menunjukkan kemungkinan serangan pengganas yang tinggi dalam masa terdekat. Anti-pengganas mendengar stesen telah menerima Ijazah tinggi telefon mudah alih “perbualan” antara pengganas yang disyaki dengan rujukan dan/atau dalam rantau geografi. Ada apa-apa tindakan pada masa ini, dan risiko pengganas masih tinggi.

TINJAUAN JENAYAH:
Keadaan sosial membantu memupuk aktiviti jenayah yang tinggi di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

Ini termasuklah pertumbuhan penduduk yang tinggi dan keadaan sosio-ekonomi yang miskin. Pembunuhan dan keganasan yang rawak adalah jenayah yang tinggi, serta didorong oleh kemiskinan seperti rompakan, pilih poket dan memegang sehingga kejadian.

RINGKASAN ANCAMAN:

Pihak berkuasa Indonesia memberi amaran daripada kemungkinan peningkatan bagi serangan pengganas dan mengumumkan peningkatan sementara dalam keselamatan di sekitar tempat
ibadat. Laporan menunjukkan bahawa pengganas adalah di peringkat lanjutan perancangan serangan terhadap melawat Eksekutif di INDONESIA.

Jenayah adalah tinggi di INDONESIA. Rompakan bersenjata yang dilaporkan setiap hari dan penjenayah semakin menggunakan senjata. Jenayah kecil termasuk pickpocketing dan pengeluaran terpaksa tunai dari mesin ATM masih menjadi kebimbangan yang serius.

Melawat Eksekutif yang bantahan dan
demonstrasi yang berlaku sepanjang DENPASAR, BALI, INDONESIA tanpa notis terlebih dahulu. Walaupun peristiwa tersebut biasanya tenang, mereka boleh meningkat ke keganasan dengan cepat dan tanpa amaran.

Melawat Eksekutif perlu Pastikan pintu kereta yang dikunci dan tingkap yang dilancarkan pada setiap masa. HANYA menggunakan bereputasi teksi dari utama hotel atau ditempah dalam pendahuluan melalui telefon.

LOKASI BANDAR BERBAHAYA:
Majoriti kawasan-kawasan yang terletak dalam sempadan bandar pelancongan adalah lokasi jenayah yang tinggi. Ini termasuk rompakan yang meluas, Jalan penjambretan, serangan dan pembunuhan. Perkara-perkara utama Jemaah di bandar harus dielakkan atau protokol keselamatan yang tinggi diikuti.

BAHAYA TERTENTU:
Pusat bandar yang mempunyai kadar jenayah yang tinggi dan dianggap destinasi yang berisiko tinggi. Alam sekitar mengandungi paras jenayah bersenjata dan keganasan di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

KESIHATAN BERBAHAYA:
Menurut CDC dan yang, terdapat risiko peningkatan sederhana daripada terdedah kepada penyakit berjangkit yang berkaitan dengan pelancongan di negara ini. Berunding dengan doktor peribadi anda sebelum berlepas.

TINJAUAN POLIS:
Pihak polis telah hanya sederhana kawalan penduduk jenayah di bandar. Terdapat sebilangan anggota polis yang sederhana dan sumber dan sederhana Dato pegawai polis kepada orang-orang mereka telah berkhidmat. Polis mendapat gaji bulanan yang sangat sederhana, pendapatan mereka mengubah sedikit setiap tahun. Terdapat rasuah yang sederhana dalam pasukan Polis dan beberapa boleh bertukar membutakan mata untuk jenayah di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

TINJAUAN PENGURUSAN KECEMASAN:
Pengurusan kecemasan termasuk Perkhidmatan Bomba dan ambulans di bandar. Kepakaran dan kebolehan teknikal pengurusan kecemasan di bandar adalah sederhana.
Pengurusan kecemasan menyampaikan perkhidmatan berkualiti sederhana dan amalan sederhana diikuti di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

KEADAAN LEBUH RAYA:
Perjalanan melalui jalan raya adalah MERBAHAYA. Kebanyakan lebuh raya utama di dalam dan sekitar bandar uzur dan lalu lintas sesak. Para pemandu tempatan mempunyai rendah
menganggap peraturan lalu lintas dan tidak mengikuti amalan keselamatan memandu di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

TEMPAT PERANGINAN
Berikut adalah senarai Hotel yang memenuhi keperluan minimum-security. Ini termasuk Kamera CCTV dan kawalan kemasukan yang positif.

NAMA HOTEL:
Nama Hotel: Oberoi Bali

Alamat Hotel:
Oberoi Bali
Jalan Laksmana unggul
DENPASAR BALI, INDONESIA 80033

JARAK DARI BANDAR LAPANGAN TERBANG:
Lapangan Terbang Ident gagal: WADD
Nama Lapangan Terbang: Antarabangsa Ebbsfleet BALI
Lokasi Lapangan Terbang: DENPASAR BALI, INDONESIA
Jarak dalam km: 6

ZON NO-GO:
Pentadbiran, berjalan ke bawah kawasan dan bahagian-bahagian yang miskin yang terletak di tepi luar bandar harus dielakkan kerana tumpuan jenayah yang tinggi. Melawat Eksekutif perlu menginap dalam pelancongan jelas dan membeli-belah sempadan. Eksekutif adalah sangat dinasihatkan untuk menyekat semua pergerakan kepada bahagian-bahagian kelas atasan di bandar yang terletak di pusat bandar, dan perniagaan, hotel, kewangan, dan pusat hiburan.

KAEDAH PENILAIAN:
Penilaian Keselamatan bandar meneliti data semasa dan sejarah yang mengenai kekerapan jenayah dan/atau pengganas kejadian di bandar, jenayah dan/atau kadar insurgent kawasan sekitarnya, daya tarikan sasaran Eksekutif yang melawat di bandar dan kekuatan dan kelemahan pihak polis, keupayaan kakitangan pengurusan ketenteraan dan kecemasan.

TAHAP ANCAMAN BANDAR:
Bandar mempunyai profil tinggi ancaman. Ini menandakan beberapa aktiviti yang mungkin berpotensi mengancam dan mungkin tidak sesuai untuk melawat Eksekutif keselamatan di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

Selain itu, bandar ini dianggap sasaran nilai yang tinggi di mana ramai orang berkumpul, membentangkan peluang-peluang yang tinggi untuk aktiviti pengganas, kerana ia akan menjadi mangsa-kaya dan newsworthy.

BEBERAPA FAKTOR:
Dengan tiada cara pengganas dan penjenayah mengintai di sebalik setiap sudut di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA. Walau bagaimanapun, Eksekutif yang melawat sasaran menarik dan di sesetengah kawasan ancaman tahap boleh menjadi tinggi di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

NASIHAT PROFESIONAL:
Eksekutif yang melawat digesa untuk mengambil taktik tebatan yang tinggi untuk menurunkan profil ancaman mereka. Eksekutif adalah sangat dinasihatkan untuk menggunakan keperluan keselamatan yang sesuai dan mempunyai mereka sebelum tiba di bandar DENPASAR BALI, INDONESIA.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *