Perkhidmatan yang ditawarkan oleh Syarikat-syarikat insurans kesihatan California

Perkhidmatan yang ditawarkan oleh Syarikat-syarikat insurans kesihatan California

Terdapat banyak syarikat insurans kesihatan California yang cemerlang. Sesetengah syarikat insurans yang penting akan Aetna, Blue perisai California, PacifiCare, Kaiser Permanente, kesihatan yang bersih dan lagu Blue Cross dll. Mari kita berbincang mengenai sebahagian daripada mereka:

Aetna California menawarkan pelbagai pelan individu; Keluarga dan diri bekerja serta hidup, pergigian, insurans Hilang Upaya, faedah Farmasi dan pelbagai program lain kepada ahli-ahlinya di seluruh negara. Keahlian termasuk ahli-ahli kesihatan individu lebih daripada 15 juta, ahli-ahli Kesihatan Kumpulan lebih daripada 15 juta, ahli-ahli pergigian lebih 13 juta. Ia mempunyai rangkaian yang besar yang asas dengan lebih 767,000 profesional penjagaan kesihatan dan hospital-hospital 4,467. Aetna telah ditubuhkan pada tahun 1850 yang dinamakan sebagai syarikat insurans hayat Aetna di Hartford, Ames Ia bermula sebagai sebuah syarikat yang kecil serantau yang telah berkembang pesat ke 50 di Amerika Syarikat dan juga menyediakan Medicare dan manfaat kesihatan individu di banyak negeri-negeri. Pelan-pelan yang mereka tawarkan mempunyai pelbagai pilihan dari tinggi boleh ditolak HSA serasi pelan, pelan-pelan yang boleh ditolak, bayaran bersama untuk Lawatan doktor dan preskripsi dan asas hospital hanya merancang.

Cigna Kesihatan California adalah 200 + tahun dan tarikh kembali ke 1792 di mana sekumpulan warga di Philadelphia membentuk syarikat insurans Amerika Utara. Mereka bekerja pada rancangan Kumpulan, penjagaan kesihatan dan antarabangsa. Ia juga menyediakan individu, kehidupan, Hilang Upaya, pergigian, kemalangan dan produk-produk insurans tambahan untuk individu, Keluarga, Kumpulan, bekerja, kecil dan besar diri. Cigna menawarkan pelan organisasi penyelenggaraan Kesihatan (HMO) yang mana ahli-ahli diberi kebebasan untuk memilih doktor penjagaan primer (PCP) dalam rangkaian. PCP ini bertanggungjawab maka penjagaan anda melainkan mereka merujuk anda kepada pakar lain yang mengambil bahagian dalam rangkaian CIGNA HMO. CIGNA juga menawarkan organisasi pembekal diutamakan (PPO), ganti rugi dan titik rangkaian perkhidmatan (POS) dalam bidang-bidang tertentu juga. Jenis pelan, ahli boleh melawat mana-mana doktor dan mereka tidak memerlukan anda untuk memilih satu PCP. Daripada rangkaian perbelanjaan dilindungi juga walaupun ia adalah satu keadaan kecemasan bebas. Faedah-faedah tambahan yang lain mereka menawarkan akses 24 jam untuk maklumat kesihatan, diskaun ahli, sokongan untuk keadaan yang kronik, bantuan peribadi dan lain-lain.

Kaiser Permanente California telah dimulakan pada tahun 1933 dan telah menyediakan penjagaan kesihatan berkualiti kepada Californians selama bertahun-tahun. Syarikat insurans ini telah dimulakan untuk beberapa ribu orang di Los Angeles yang berkembang menjadi satu bilion dolar Syarikat bahawa perlindungan insurans bagi negeri California dan juga negeri lain 10 sekarang. Ia telah berkembang menjadi negara terbesar bukan HMO dengan hampir 9 juta ahli di seluruh negara. Beberapa ditambah faedah-faedah yang Kaiser Permanente menawarkan ahlinya Californian adalah perancang keluarga, mula-mula post partum Lawatan, peperiksaan mata, kiropraktik pejabat Lawatan, lawatan jangkitan Alergi dan imunisasi.

Perisai biru California, ahli Persatuan perisai biru, bebas adalah pelan kesihatan bukan untuk keuntungan yang didedikasikan untuk Californians dengan akses kepada penjagaan berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. Ditubuhkan pada 1939, ia kini mempunyai 3.2 juta ahli, 4,500 kakitangan, salah satu daripada rangkaian pembekal terbesar dan lokasi pejabat lebih daripada 20, menyediakan pelbagai pilihan produk komersil dan kerajaan seluruh negeri Sarawak. Syarikat yang menyumbang $30 juta setiap tahun kepada biru perisai daripada California Yayasan untuk membiayai organisasi bukan untung yang meningkatkan akses kepada penjagaan kesihatan yang berkualiti di California.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *