Perkhidmatan termasuk dalam semak latar belakang profesional penjagaan kesihatan yang

Perkhidmatan termasuk dalam semak latar belakang profesional penjagaan kesihatan yang

Oleh kerana kesejahteraan setiap pesakit bergantung kepada profesionalisme setiap profesional penjagaan kesihatan, pemeriksaan latar belakang adalah amat penting bagi hasil penjagaan kesihatan. Latar belakang Kesihatan menyemak bantuan membuat tertentu bahawa orang-orang yang tidak jujur, permintaannya tidak bekerja dengan kemudahan penjagaan kesihatan. Dengan cara ini, pemeriksaan latar belakang kesihatan boleh mengelakkan tragedi, seperti kes Charles Cullen, seorang jururawat yang membunuh empat puluh pesakit di Pennsylvania dan New Jersey. Selain itu, kegagalan untuk menjalankan pemeriksaan latar belakang Kesihatan meletakkan Hospital dan lain-lain kemudahan penjagaan kesihatan risiko mereka disaman atas cuai menyewa.

Berikut, anda akan menemui senarai siasatan yang sepatutnya diterapkan dalam pemeriksaan latar belakang kesihatan. Walaupun prospek menjalankan pemeriksaan latar-belakang profesional penjagaan kesihatan dalaman boleh didapati, kebanyakan Hospital dan kemudahan-kemudahan lain memilih untuk kontrak dengan firma-firma semak latar belakang pihak ketiga sebaliknya. Biasanya, pemeriksaan latar belakang Kesihatan penyumberan luar adalah pendekatan yang lebih berkesan.

1. OIG-GSA peperiksaan

Kedua-dua OIG tersebut dan GSA ini adalah pejabat-pejabat Kerajaan Persekutuan. Senarai Pengecualian OIG quantifies orang-orang yang telah dilarang dari bekerja di Medicare, manakala senarai GSA menunjukkan orang-orang yang dihalang daripada memenangi kontrak-kontrak kerajaan. Pesakit penyalahgunaan, penipuan, tindakan Lembaga Pelesenan unsavory dan lalai pada pinjaman pelajar boleh tanah profesional penjagaan kesihatan atas senarai ini. Sistem senarai pihak-pihak tidak termasuk senarai pengecualian GSA dan OIG, serta orang-orang yang di Lahirkan dan FDA, jadi ia adalah alat yang sangat baik bagi orang-orang yang menjalankan pemeriksaan latar-belakang profesional penjagaan kesihatan.

2. Jenayah latar belakang sejarah

Sejarah mahkamah harus ditetapkan sebagai sebahagian daripada penjagaan kesihatan latar belakang menyemak. Mereka yang mempunyai sejarah jenayah yang ketara tidak akan selamat hires. Benar-benar menyemak sejarah jenayah seseorang adalah lebih memakan masa yang anda bayangkan, sebagai latar belakang kesihatan yang lengkap pemeriksaan hendaklah termasuk:

a. DHA dan SSA saya-9 maklumat, untuk mengesahkan kelayakan kerja,

b. penyiasatan kewangan penghakiman seperti lien, untuk mewujudkan ciri-ciri peribadi,

c. semakan pangkalan data pesalah seksual, seperti yang diwujudkan di bawah undang-undang di Megan,

d. rekod memandu sejarah, terutamanya jika pekerja akan memandu sebagai sebahagian daripada tugas biasa Nya,

e. jenayah dan sejarah mahkamah sivil Persekutuan, Negeri, dan tahap county, menurut sejarah kediaman pemohon itu,

f. pengesahan daripada Penyewaan potensi nombor jaminan sosial, memastikan bahawa pemohon menggunakan identiti sendiri,

g. sejarah kredit, sebagai satu lagi kaedah lakaran watak peribadi.

3. NPDB semak

Data Bank pengamal Kebangsaan (NPDB) boleh memberikan maklumat yang tidak ternilai mengenai sejarah tempat kerja penjagaan kesihatan profesional. Pemeriksaan latar belakang harus merangkumi NBDB cek saman penyelewengan, keistimewaan klinikal yang terhad dan batasan licensure.

4. FACIS kajian

FACIS, atau penipuan dan penyalahgunaan sistem maklumat kawalan, catalogues pekerja penjagaan kesihatan yang telah melihat tindakan disiplin dari agensi-agensi Persekutuan. FACIS juga termasuk Pelesenan dan pemerakuan data dari setiap negeri di dalam Kesatuan.

5. HIPDB analisis

Jika Penyewaan potensi anda telah dicampur penipuan penjagaan kesihatan, anda akan mengetahui di integriti penjagaan kesihatan dan Perlindungan Data Bank (HIPDB). Semua pemeriksaan latar-belakang penjagaan kesihatan yang menyeluruh termasuk mencari HIPDB itu.

Jelas sekali, menjalankan pemeriksaan latar belakang kesihatan yang menyeluruh memerlukan banyak pengetahuan yang khusus. Memandangkan purata pekerja akan menghabiskan berpuluh-puluh jam meneliti keperluan pemeriksaan latar-belakang profesional penjagaan kesihatan, dan memikirkan cara untuk mengakses maklumat berkaitan latar belakang, tidaklah menghairankan bahawa tempahan fasiliti kesihatan yang memilih untuk menggunakan khidmat ini aspek yang penting dalam penjagaan kesihatan pengambilan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *