Perkhidmatan kewangan Outsourcing – hidup dan baik

Perkhidmatan kewangan Outsourcing – hidup dan baik

Dengan pemulihan global dan pelekap ketegangan dalam industri penyumberan luar, satu sektor yang telah pudar secara senyap-senyap ke dalam latar belakang adalah penyumberan luar industri perkhidmatan kewangan. Ia telah mengambil backseat di tengah-tengah masalah kesihatan penyumberan luar awal tahun ini dan industri penyumberan luar teknologi maklumat sentiasa berkembang.

Tertakluk kepada keadaan kewangan Perkhidmatan penyumberan luar sektor adalah masih kepentingan tertentu Namun, dan telah dipantau dengan teliti oleh firma-firma yang berbeza seperti TPI dan Everest. Mengikut data dan firma, TPI, dalam laporannya TPI indeks bagi suku tahun pertama dan kedua, mereka telah diperhatikan penurunan dalam penyumberan luar perkhidmatan kewangan. Everest, menawarkan sen dengan dua topik, ditunjukkan pada laporan yang telah dikeluarkan pada 4 Ogos, penyumberan luar bahawa antara yang BFSI atau perkhidmatan perbankan, kewangan, dan sektor insurans telah melihat jumlah tertinggi aktiviti sejak tahun 2008, dan benar-benar mempunyai peningkatan 41% dalam transaksi pada suku kedua.

Penyedia penyumberan luar, Broadridge (NYSE:BR), di sisi lain, kata bahawa permintaan seolah-olah tidak akan kekurangan. Menurut Syarikat pada 15 September, mereka memperluaskan perkhidmatan mereka bagi memenuhi permintaan dan menawarkan fleksibiliti yang lebih besar antara institusi kewangan selain sekuriti yang memproses dan termasuk pelepasan sekuriti dan penyelesaian, tindakan korporat, pelaporan cukai, dana bersama, serta akaun perlu dibayar, Perbendaharaan, risiko dan pematuhan, sama seperti lain-lain penyedia penyumberan luar dalam pasaran perkhidmatan kewangan.

Dalam pada itu, pembekal perkhidmatan kewangan Perbadanan Jalan Negeri (NYSE:STT), mengumumkan pada 28 September bahawa mereka akan memperluaskan perkongsian mereka dengan Syarikat, modal Babson. Dalam hubungan yang bermula pada tahun 2001, Jalan Negeri, selain terus memberikan jagaan, Pemegang Amanah, dan ekuiti swasta dan perkhidmatan dana lindung nilai untuk Babson, juga akan menyediakan perkhidmatan operasi global lain membolehkan Babson lebih tumpuan pada proses-proses teras.

Sementara itu, Syarikat penyumberan luar Accenture (NYSE:ACN) mengeluarkan laporan keputusan suku tahun keempat dan FY 2010 keputusan pada 30 September. Mengambil keputusan syarikat sebagai petunjuk, Syarikat menyaksikan perniagaan yang besar dalam sektor perkhidmatan kewangan, walaupun sebagai berbanding dengan Segmen-segmen lain. Mengikut keputusan, Perkhidmatan kewangan terdiri daripada lebih daripada 20% daripada pendapatan bersih syarikat bagi setiap tahun. Terutamanya, hanya perkhidmatan kewangan Kumpulan antara syarikat lain-lain operasi Kumpulan menyaksikan peningkatan dalam hasil, dan ini adalah sebanyak 3%. Bagi keputusan suku keempat Syarikat, mereka menyaksikan peningkatan hasil sebanyak 10%, iaitu peningkatan sebanyak hampir $100 juta dolar dalam hasil bersih ditentukan daripada perkhidmatan kewangan.

Satu lagi syarikat perniagaan besar dalam sektor perkhidmatan kewangan adalah penyedia penyumberan luar India penyelesaian Firstsource (NSE:FSL), yang telah berjaya untuk menandatangani Kad kredit global dan pembekal pinjaman, tersebut merupakan jenama UK. Menurut Syarikat Eksekutif Naib Presiden, Sanjeev Sinha, perjanjian lima tahun akan membuat tersebut merupakan jenama UK salah satu pelanggannya lima teratas berdasarkan aspek-aspek kewangan perjanjian. Pada masa ini, Firstsource menyifatkan kira-kira 24% daripada pendapatannya untuk sektor BFSI.

Manakala kewangan Perkhidmatan penyumberan luar masih kekal di belakang rakan-rakan yang lebih kontroversi, penjagaan kesihatan dan, jelas nampaknya bahawa 2010 akan menjadi tahun yang bahawa ia bermula semula pertumbuhan selepas kemerosotan tahun-tahun sebelumnya. John Buscher, Pengarah Urusan dan rakan dari TPI berkata, “atas sebab-sebab politik, kerja luar pesisir yang sentiasa tenang, tetapi penyumberan luar masih hidup dan baik dalam industri perkhidmatan kewangan.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *