Perkara yang paling penting anda perlu memberi fokus dalam anda 40, daripada 50 ‘s dan 60-an

Perkara yang paling penting anda perlu memberi fokus dalam anda 40, daripada 50 ‘s dan 60-an

Seperti yang kita mendapat lebih tua, keperluan dan kepentingan melaksanakan perubahan. Anda perlu tahu sebenarnya apa itu bahawa anda perlu memberi tumpuan pada sepanjang dekad setiap supaya anda boleh kekal sihat dan cergas, serta memastikan bahawa tubuh yang kuat, kuat anda telah bekerja keras.

Terdapat perubahan fizikal dan emosi yang pergi bersama-sama dengan setiap set kenaikan 10 tahun. Dan menggalakkan setiap dekad baru manfaat dan cabaran untuk mengekalkan anda di pelan kesihatan anda. Tahun 20-39 benar-benar tidak dianggap berisiko tinggi. Agenda anda sepanjang dua dekad ini adalah untuk berseronok, menikmati belia anda dan memulakan tabiat yang sihat yang membuat ia lebih mudah untuk mengekalkan gaya hidup sihat tahun dalam dan tahun keluar.

EMPAT PULUHAN

Ini adalah tahun yang hebat. Kebanyakan orang mempunyai kerjaya yang mantap atau keluarga itu. Anda telah bekerja keras memastikan kecergasan dan hidup yang bersih adalah keutamaan dan sekarang, anda hanya perlu Menunggang gelombang. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa perubahan sneaky perlu menyedari bahawa dalam tempoh ini. Matlamat utama anda adalah untuk kekal sihat, tajam, dan bertenaga.

Apa yang berlaku sekarang?

-Metabolisma: Melambatkan sebanyak 2 peratus setiap dekad dari masa ini.

-Otot: Lebih banyak cabaran untuk membina otot-otot yang bermula dari sekarang.

-Tulang: Bermula pada 30 anda anda kehilangan kira-kira 1 peratus setahun.

-Libido: Lelaki mula kehilangan yang keinginan disebabkan oleh tekanan. Wanita mula merasakan kesan-kesan perubahan hormon.

-Tekanan: Cenderung untuk menjadi lebih tinggi kerana tanggungjawab untuk kanak-kanak, penuaan ibu bapa, lebih tumpuan pada isu-isu kesihatan, kerjaya dan kewangan.

-Kemurungan: Cenderung menjadi faktor yang disebabkan oleh tekanan.

Anda peribadi pemangkin perubahan bagi 40’s anda:

Makan Sarapan Pagi setiap hari. MENGAPA? Ia merangsang metabolisme, yang tertinggi pada waktu pagi, memastikan anda akan bertenaga untuk aktiviti hari dan menghalang keinginan yang timbul apabila gula dalam darah jatuh kemudiannya.

Menyimpan atau memulakan latihan kekuatan. MENGAPA? Anda perlu untuk meningkatkan metabolisme anda berehat untuk menjamin anda membakar lebih banyak kalori walaupun ketika anda sedang menonton TV. Menambah manfaat: meningkatkan kekuatan tulang, pembangunan mampan dan ditambah pencegahan kecederaan. Mari kita hadapi, semakin kita berusia kita mendapat sedikit clumsier. Tulang-tulang yang lebih kuat dan kurang kemungkinan akan jatuh aktif anda. Bonus: Kekuatan latihan juga membantu anda pantai sehingga tulang-tulang, mengekalkan keseimbangan dan mengelakkan kecederaan.

Wanita patut menambah kalsium dan vitamin D untuk tambahan mereka. MENGAPA? Pakar-pakar merasakan tahap kalsium dan vitamin D secara semula jadi dihasilkan penurunan sebagai umur anda. Wanita mempunyai peluang yang tinggi osteoporosis juga. Dos yang disyorkan – 1,000 mg kalsium dan 400-800 IU dari vitamin D.

Makan lebih protin. MENGAPA? Selain daripada fakta bahawa ia membantu metabolisma, bersandar otot jisim dan tenaga; lebih protin hanya meletakkan anda dalam mood yang lebih baik. Matlamat untuk 0.8 g ke 1 g per paun berat badan jumlah setiap hari.

DIZAMAN

Anda kini telah membuat suis dari pemikiran yang akhirnya perkara-perkara yang perlu diuruskan, untuk mengetahui ia adalah masa untuk mendapatkan dan tinggal di atas badan anda. Bagi wanita, terdapat isu yang menopaus menjejaskan hanya kira-kira setiap sistem dalam badan anda. Lelaki mempunyai risiko yang lebih tinggi dan isu-isu prostat serta kemurungan kesan dari belia untuk berkontraksi.

Apa yang berlaku sekarang? -Penyakit jantung: risiko pergi sehingga hampir 40 peratus. Tinggal sedar kolesterol, tekanan darah dan tahap aktiviti bagi pulangan terbaik atas pelaburan anda.

-Wanita dan menopaus: anda perlu berbincang dengan doktor anda tentang estrogen. Kebimbangan utama adalah hot flashes, berpeluh malam, dan peningkatan risiko penyakit jantung dan osteoporosis.

-Lelaki dan kanser kolorektum: lebih daripada 90 peratus daripada kes-kes yang berlaku selepas umur 50. Sudah tiba masanya untuk kolonoskopi biasa.

-Fungsi imun: menurun dan lebih rendah daripada biasa, tetapi ia boleh diuruskan dengan gaya hidup yang sihat. Ia tidak akan ada masa untuk jatuh gerabak band senaman.

-Ingatan: Kajian menunjukkan penurunan ingatan yang bermula dari sekarang. Teka silang kata dan pembelajaran hobi baru adalah cara yang hebat untuk memastikan anda kekal bertenaga dan tajam.

Anda peribadi pemangkin perubahan untuk anda daripada 50 ‘s:

Mendapat sekurang-kurangnya tujuh jam tidur. MENGAPA? Kajian menunjukkan mereka yang memastikan mereka mendapat 7-9 jam tidur setiap malam hidup lebih lama. Tapi hot flashes wanita dan syarat-syarat seperti arthritis dan tekanan membuat ia lebih sukar untuk mendapatkan tidur yang kukuh. Badan anda kekurangan tidur deria dan mengeluarkan hormon yang menghalang imuniti dan menjadikan anda lebih terdedah kepada penyakit. Mendapat 7 jam tidur anda dan anda meningkatkan memori anda, mood, yang penting dalam membina tulang dan jisim otot.

Anda memberitahu anak-anak anda… Tetapi sekarang tiba giliran anda untuk makan lebih banyak sayur-sayuran hijau dan berdaun. MENGAPA? Salad yang gelap dan bayam berkesan mengurangkan risiko penyakit jantung dan sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang, ikan, ayam, dan bijirin semua membantu juga.

Mengambil multivitamin… (Anda perlu mempunyai selama beberapa dekad. Tetapi jika anda belum, mulakan sekarang.) MENGAPA? Mendapat cukup zink, besi, Beta-karotena, asid folik, dan vitamin B6, B12, C, D dan E menjadi lebih sukar untuk melakukan seperti yang kita umur. Anda ingin memastikan anda akan melakukan segala yang mungkin untuk memastikan sistem imun anda berfungsi pada semua silinder. Cuba dan mendapatkan kebanyakan nutrien anda dari buah-buahan, sayur-sayuran, dan makanan seluruh, tetapi pastikan anda meliputi semua asas dengan mengambil multivitamin.

Simpan log makanan. MENGAPA? Mengekalkan menjejaki anak pengambilan makanan beregu peluang anda untuk penurunan berat badan kerana anda akan mengetahui segala-galanya yang anda masukkan ke dalam mulut anda. Dan mengekalkan berat badan yang munasabah dengan lemak badan yang rendah mengurangkan peluang anda mendapat Penyakit Alzheimer.

Mendapatkan menggerakkan supaya anda boleh berfikir lebih baik. MENGAPA? Hendak menjaga fikiran tertumpu dan tajam. Bergerak mengurangkan kemungkinan banyak perkara, tetapi terutamanya risiko anda dementia.

TAHUN ENAM PULUHAN

Anda dibangunkan tabiat pepejal 40’s dan daripada 50 ‘s; Ia adalah masa untuk meraih manfaat. Kualiti hidup anda adalah berkadar secara langsung untuk bagaimana anda menjaga diri anda setiap hari.

Apa yang berlaku sekarang?

-Oksigen: Keupayaan pengambilan oksigen menurun sehingga 1/3 berbanding ketika anda 25.

-Vitamin B12: kajian menunjukkan kita memerlukan lebih banyak untuk penghadaman seperti yang kita umur.

-Sendi: Di pinggul dan sendi utama lain adalah lebih berisiko untuk menghidap artritis. Menginap di atasnya.

-Kreativiti: Kesanggupan untuk luahkan adalah yang tertinggi pernah. Berkongsi pengetahuan anda.

Anda peribadi pemangkin perubahan bagi 60-an anda:

Bersenam lima hingga enam hari seminggu. MENGAPA? Anda boleh meningkatkan tahap pengambilan oksigen sebanyak 15%.

Cipta pelan tambahan systemized. MENGAPA? Setiap dekad yang anda telah menambah lebih banyak vitamin dan makanan tambahan untuk memastikan tubuh anda yang cekap. Mudah-mudahan anda tidak berada di mana-mana ubat-ubatan yang utama. Mengambil suplemen anda pada jangka masa yang tetap dan ditetapkan menjamin anda bermain terbaik anda.

Masa untuk lebih banyak serat. MENGAPA? Ini mengurangkan gejala diverticulitis dan penghadaman yang lemah. Cadangan yang baik ialah buah per, epal dan kacang.

Bekerja pada otot pelvis anda. MENGAPA? Berbalik apa-apa peluang atau gejala-gejala inkontinen dengan memerah otot-otot yang mengawal aliran air kencing anda dan tahan selama 10 saat. Adakah ini 3 x sehari dan anda akan melihat peningkatan besar dalam mana-mana isu-isu yang anda mempunyai masa yang sama juga menghalang masalah di masa hadapan. Meregangkan fikiran anda. MENGAPA? Semakin aktif anda tinggal, yang gembira anda dan lebih baik ingatan anda. Apakah cara yang lebih baik untuk mengalahkan bermulanya satu kerugian kemurungan dan ingatan daripada dengan mempelajari sesuatu yang baru?

Menunjukkan apa yang ia benar-benar bermakna perlu berjiwa muda. Ia tidak dapat dielakkan bahawa kita akan mengalami perkara-perkara yang berbeza seperti yang kita umur. Anda mungkin telah tumbuh lebih tua, tetapi anda tidak perlu membesar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *