Perkara untuk dipertimbangkan Bilakah penilaian Jejaka suplemen dan vitamin

Perkara untuk dipertimbangkan Bilakah penilaian Jejaka suplemen dan vitamin

Adakah vitamin, mineral, herba, dan lain-lain makanan tambahan diperlukan dalam diet seorang lelaki? Adakah suplemen lelaki benar-benar merawat pelbagai keadaan, seperti masalah prostat, mati pucuk dan libido yang rendah? Adakah ia berkesan untuk mempromosikan kesihatan dan kesejahteraan?

Dalam dunia yang ideal, setiap orang (lelaki dan wanita sama-sama) akan mendapat semua nutrisi badan mereka memerlukan makanan. Tetapi David Grotto, seorang jurucakap Persatuan Dietetik Amerika bekas, mengatakan bahawa angan-angan, terutama bagi lelaki.

Kekurangan pemakanan yang lelaki

Menurut Amerika Syarikat Jabatan Pertanian (USDA), lelaki berumur di antara 31 hingga 50 tidak makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk memenuhi garis panduan pemakanan yang minima yang mencukupi. Statistik semasa menunjukkan defisit dalam semua kategori pemakanan, selain daging dan kacang.

Lelaki yang mengalami pelbagai masalah kesihatan akibat kekurangan pemakanan. Matt McMillen, menulis untuk WebMD, berkata bahawa nutrien berbeza yang empat–vitamin C, vitamin E, beta karotena dan Multivitamin–telah dinilai dalam tempoh sepuluh tahun. Manakala tambahan individu tidak mempunyai faedah-faedah yang boleh diukur untuk lelaki, kombinasi boleh memberi impak yang positif pada kesihatan.

Multivitamin untuk lelaki

Sebagai contoh, vitamin C dan vitamin E sahaja tidak pula mengurangkan risiko mendapat penyakit prostat atau kanser. Tetapi kajian menunjukkan kombinasi vitamin C dan E, diambil bersama-sama dengan zink dan beta karotena, boleh melambatkan perkembangan penyakit mata yang dikenali sebagai degenerasi.

Manakala individu tambahan sering tambang buruk dalam ujian klinikal, Multivitamin dan makanan tambahan lelaki gabungan boleh mendapat manfaat kesihatan lelaki. Mereplikakan makanan keseluruhan adalah hampir mustahil tambahan, tetapi Multivitamin yang mencerminkan sumber berasaskan makanan boleh membantu mengimbangi kekurangan pemakanan.

Ramai doktor dan kakitangan kesihatan dietitians mengesyorkan bahawa lelaki mengambil harian multivitamin untuk menambah diet mereka biasa. Walau bagaimanapun, Grotto mengingatkan lelaki itu Multivitamin “adalah makanan tambahan, bukan pengganti.” Lelaki harus berusaha untuk mendapatkan sebahagian daripada pemakanan mereka dari makanan yang mereka makan.

Suplemen pemakanan penting

Suplemen pemakanan yang terbaik adalah mereka yang dirumus khas untuk lelaki. Kerana lelaki mendapatkan besi cukup dari daging yang mereka makan, multivitamin mereka harus mengandungi besi yang sedikit atau tiada. Vitamin D dan kalsium tambahan adalah tambahan yang baik untuk multivitamin, kerana nutrien ini mengekalkan tulang-tulang mereka yang kuat.

Herba untuk kesihatan prostat

Herba semulajadi memenuhi sebahagian daripada keperluan-keperluan penduduk lelaki. Sebagai contoh, kesihatan prostat dan kanser yang penting Kesihatan isu-isu mempengaruhi lelaki semalam. Lelaki suplemen yang mengandungi saw palmetto, clover merah menggalakkan kesihatan prostat. Vitamin B6, zink dan likopena (ekstrak tomato) juga menggalakkan prostat yang sihat.

Kesihatan seksual lelaki

Mati pucuk, juga dikenali sebagai mati pucuk, mempengaruhi berjuta-juta manusia. Tambahan lelaki yang mengimbangkan hormon seks seorang lelaki, menggalakkan kegiatan mental dan meningkatkan peredaran darah ke zakar akan bermanfaat untuk merawat keadaan ini. Perubatan ginkgo biloba tercatat, tribulus terrestris, gotu kola, muira puama, dan ekstrak botani lain adalah remedi herba yang biasa untuk mati pucuk. L-Arginine tambahan akan juga membantu.

Bersama-sama ini, nutrien ini akan lebih terapeutik daripada individu tambahan yang diambil sahaja. Multivitamin baik–digabungkan dengan gabungan herba dan diet yang sihat, seimbang seimbang–menyediakan nutrien yang paling berkesan untuk kesihatan lelaki, kesihatan umum dan kualiti hidup keseluruhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *