Perkara-perkara utama Jabatan burung setiap perlu tahu: Runcit membantu jualan dari Wyld di Wingdom

Perkara-perkara utama Jabatan burung setiap perlu tahu: Runcit membantu jualan dari Wyld di Wingdom

Memaparkan kepakaran dan profesionalisma anda dengan menunjukkan pelanggan bahawa anda mengambil berat tentang mereka dan haiwan peliharaan dan bekalan yang anda jual.

Perkhidmatan pelanggan:

Semua kakitangan adalah wajah perniagaan dan kunci untuk mencetak tanggapan awal pelanggan.

“Pastikan mata untuk pelanggan-pelanggan yang kelihatan keliru atau memerlukan bantuan. Yang proaktif akan menunjukkan pelanggan anda akan bersedia untuk berkhidmat kepada mereka.
“Membuat pelanggan anda merasa dialu-alukan. Tersenyum dan menyambut mereka ketika mereka datang. Bertanya soalan dan membuat mereka rasa termasuk dalam lain-lain perbualan yang anda hadapi berkenaan dengan kakitangan rakan-rakan atau pelanggan lain.
“Mendengar kepada pelanggan anda. Bertanya soalan dan mendengar apa yang mereka telah katakan. Mengasah dalam keperluan dan kehendak mereka dan menyampaikan keinginan anda untuk membantu mereka membuat keputusan yang terbaik boleh didapati apabila memilih produk atau haiwan kesayangan.
“Perkhidmatan pelanggan yang tidak berhenti apabila seorang pelanggan telah meninggalkan kedai. Susulan dengan pelanggan dengan menghantar nota terima kasih selepas pembelian, menelefon untuk melihat jika produk yang baru atau burung yang dibeli mereka bekerja, atau mengingati pembelian terakhir mereka apabila mereka membuat lawatan ulangan.

Pendidikan burung:

Semua kakitangan perlu dididik dengan betul pada produk yang berbeza yang anda membawa serta burung-burung yang memberi manfaat produk. Mereka juga perlu berpengetahuan tentang burung yang di kedai anda. Pelanggan melihat anda sebagai seorang pakar. Pastikan anda adalah salah satu untuk memastikan perniagaan mereka.

“Pekerja seharusnya tahu maklumat penting berikut mengenai burung: asal-usul, kadar pertumbuhan, akhirnya saiz, umur, jantina, keperluan alam sekitar, diet dan tingkah laku.
“Menjadi seperti maklumat yang mungkin apabila menjawab soalan-soalan pelanggan. Mengarahkan mereka untuk sumber lain (buku Petua cadar, laman web, dan sebagainya) untuk membantu membantu mereka dalam pelajaran.
Ia tidak mengapa untuk membiarkan pelanggan tahu anda tidak tahu jawapan kepada soalan, tetapi masih memberikan bantuan dengan mengikuti dengan rakan sekerja atau satu lagi sumber yang boleh dipercayai.
Susun atur:

Pastikan kedai anda dengan baik dan mudah untuk navigate.

“Tanda:

o tanda lorong yang betul akan membantu pelanggan di kedai lama dan akan membantu mereka menempuhi lorong anda.
o rak yang betul dan tanda-tanda produk akan menangkap mata pelanggan-pelanggan anda dan akan memastikan mereka dimaklumkan pada produk anda.
o Pastikan tanda anda kemas dan mudah untuk dibaca serta segar dan berani.

“Memaparkan:

o paparan produk yang berkaitan dengan satu sama lain untuk mengingatkan pelanggan tentang barang-barang yang mereka mungkin telah terlepas dan mencadangkan perbezaan antara keluarga produk.
o meletakkan item-item yang tinggi permintaan dan bergerak pantas di kawasan Paparan terbaik anda. Ini mencadangkan kepada para pelanggan bahawa anda mempunyai produk yang mereka Cari.
o pastikan anda mengambil kesempatan daripada ruang paparan pada checkout dengan meletakkan saat akhir pembelian produk-produk seperti mainan, melayan dan barangan Hadiah yang ada.
o Tukar keluar paparan anda setiap minggu atau dua untuk memberikan kedai anda lihat segar dan membiarkan pelanggan anda tahu anda di atas permainan anda.

Kebersihan:

Pelanggan mungkin tidak mengingati sebuah kedai yang bersih, tetapi mereka tentu akan ingat yang kotor! Memastikan stor anda bersih dan teratur untuk memastikan pelanggan kembali.

“Pastikan lorong anda jelas kekacauan, produk anda berada di tempat yang betul di rak-rak, dan pelekat dan tanda anda harga terkini.
“Beri perhatian Khas kepada lantai, kounter, dan lain-lain kawasan yang paling kerap dilihat oleh pelanggan.
“Membuang barangan yang rosak dan kembali tempatnya item untuk mereka tempat yang sepatutnya.
“Berdebu produk menunjukkan bahawa produk yang lama dan tidak diingini. Pastikan produk anda dan rak habuk percuma.
“Pastikan paparan anda dan rak-rak yang penuh berisi dan baik yang dianjurkan. Telah menggaji memantau ini sepanjang hari bergantung kepada Kedai-kedai anda keriuhan.
“Jika anda mempunyai burung (seperti haiwan) di kedai anda, kebersihan dan kesihatan mereka akan memberitahu banyak tentang kedai anda kepada pelanggan anda. Pastikan anda menyimpan haiwan anda sihat dan juga diekspot dan sangkar dan mainan mereka disinfected dan bersih.
“Pelanggan yang tidak mahu melihat atau membeli burung yang tidak sihat. Memerhati burung setiap setiap hari dan merekodkan keadaan kesihatan dan apa-apa perubahan dalam tingkah laku. Perubahan mungkin petunjuk pertama (dan kadang-kadang sahaja) burung yang sakit atau tidak sihat.
“Tong sampah, sama ada mengandungi soda yang boleh atau najis haiwan perlu daripada jarak lokasi dan berbau kepada pelanggan anda dan perlu dikosongkan sering untuk mengekalkan sebuah kedai yang bersih dan sihat.
“Memerhatikan haiwan yang berada di luar sangkar mereka (terutama jika anda membenarkan orang ramai untuk membawa masuk haiwan peliharaan mereka) dan pastikan bersih dan sanitize seperti yang diperlukan.

Sebagai peruncit anda adalah penyelesai masalah bagi pelanggan-pelanggan anda. Anda tahu tentang produk-produk baru, penemuan-penemuan baru dalam dunia Kesihatan burung, makanan dan peralatan. Anda adalah ahli! Mempamerkan it.www.wingdom.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *