Perkahwinan Georgia rekod percuma dan dikemaskini Database yang disediakan secara Online

Perkahwinan Georgia rekod percuma dan dikemaskini Database yang disediakan secara Online

Negeri Georgia dikenali ramai sebagai keadaan Empayar Selatan dan Negeri Peach. Georgia ini dinamakan sempena Raja George II dari Great Britain dan telah ditubuhkan pada 1732, terakhir asal tiga belas koloni. Pada 2 Januari 1788 telah Georgia adalah keadaan yang keempat untuk meluluskan Perlembagaan Amerika Syarikat. Ia dikenali sebagai 24 paling luas dan 19 paling ramai penduduk negeri dalam negara. Negeri ini bersempadan di Selatan dengan Florida, di Timur Lautan Atlantik dan South Carolina, di Barat oleh Alabama dan utara oleh Tennessee dan North Carolina. Ia merupakan Jabatan awam kesihatan di mana rekod-rekod yang disimpan dan disenggarakan seperti rekod perkahwinan Georgia, sijil kelahiran, sijil perkahwinan dan rekod jenayah.

Atlanta yang terletak di utara-tengah Georgia pada jurang Eropah Timur telah menjadi bandar modal Georgia sejak tahun 1868. Georgia satu-satunya negeri dengan Kerajaan tunggal Pesuruhjaya Daerah dan Perlembagaan menyediakan semua Daerah dan bandar-bandar dengan pihak berkuasa peraturan rumah yang dan jadi komisen county mempunyai cukup kuasa untuk meluluskan undang-undang dalam county mereka sebagai sebuah Wilayah Perbandaran akan. Georgia Negeri mempunyai undang-undang yang berdasarkan pembahagian kuasa perundangan, Eksekutif dan kehakiman. Georgia yang terdiri daripada 159 counties dengan cawangan perundangan dipilih sendiri, biasanya dikenali sebagai Lembaga Pesuruhjaya juga mempunyai kuasa Eksekutif dalam negara.

Rekod-rekod yang penting dan acara-acara penting ditakrifkan sebagai kelahiran, kematian, kematian janin, perkahwinan, perceraian, jenayah dan sijil dan laporan. Pejabat rekod penting Kerajaan Negeri mengekalkan rekod-rekod kelahiran dan kematian yang difailkan dari tahun 1919 sehingga kini. Permohonan perkahwinan dan lesen dari 1952-1996 juga fail dan telah disediakan. Beberapa counties mungkin mempunyai lebih tua kelahiran, kematian, perkahwinan atau perceraian rekod-rekod dalam fail mereka tetapi county fail hanya mengandungi rekod-rekod peristiwa-peristiwa penting yang berlaku di county itu.

Maklumat sejarah yang ada di bahagian Arkib Georgia dan sejarah, mereka mengekalkan himpunan awam besar rekod-rekod sejarah dan sebuah perpustakaan genealogical sejarah. Kad pengenalan yang sah adalah diminta bagi pemohon untuk mendapatkan lesen perkahwinan, pengenalpastian seperti lesen memandu, pasport, kad pengenalan keselamatan atau Sijil Kelahiran. Untuk dokumen, seperti perceraian rekod atau surat beranak yang dicetak dalam bahasa lain selain Bahasa Inggeris akan meminta untuk mengupah seorang Notari menaip penterjemahan yang diperakui.

Bagi pemohon yang sudah berkahwin sebelum ini, mereka dikehendaki mengemukakan kepada Mahkamah suatu perceraian yang sah dekri menyatakan bahawa pemohon adalah perceraian mengikut undang-undang dan diluluskan oleh Hakim. Yuran lesen perkahwinan berbeza-beza di county berbeza. Pemohon-pemohon yang tiada wang atau tidak mahu membayar yuran boleh mengambil sijil program hubungan. Memang kelas enam jam yang Ulasan perkahwinan asas pengajaran seperti resolusi belanjawan dan konflik.

Rekod perkahwinan Georgia semua diselenggara dan Dikemaskini oleh The Jabatan Kesihatan awam. Bagi ahli keluarga yang terdekat atau undang-undang penjaga perlu membentangkan satu surat kebenaran dari pemohon boleh mendapatkan rekod perkahwinan. Rekod perkahwinan yang diminta dari 1952 atau selepas 1996 harus pertama hubungi Probet mahkamah di daerah di mana perkahwinan telah diadakan sebelum pergi ke pejabat untuk tujuan pengesahan. Rekod perkahwinan akan kos sepuluh ringgit dan meminta satu salinan akan kos lima ringgit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *