Perjuangan zakar sensasi – memahami dan mengatasi kerugian sensitiviti zakar

Perjuangan zakar sensasi – memahami dan mengatasi kerugian sensitiviti zakar

Kebanyakan lelaki tidak selesa bercakap mengenainya, tetapi zakar sensasi kerugian adalah perkara biasa – lebih daripada 85% lelaki melaporkan beberapa pengurangan dalam sensitiviti zakar. Hilang deria rasa kadang-kadang berkaitan dengan isu-isu penuaan, tetapi dalam banyak keadaan, orang-orang muda juga mengalami sensitiviti berkurang. Hilang deria rasa boleh, sudah tentu, mengurangkan jumlah keseronokan seorang lelaki boleh merasa, sama ada melalui self-simulation atau aktiviti rakan. Mujurlah, kehilangan sensitiviti zakar bukanlah sentiasa kekal. Dengan melaksanakan beberapa perubahan gaya hidup akal, memahami isu-isu yang boleh membawa kepada kehilangan sensasi, dan bersenam sesuai penjagaan zakar, ramai lelaki sekali lagi boleh menikmati pelbagai penuh sensasi.

Beberapa penyebab kehilangan sensasi zakar:

1. Miskin edaran – peredaran miskin dalam extremities yang boleh mengakibatkan kerugian sensasi seperti tisu menjadi kekurangan oksigen. Dari masa ke masa, sementara kebas atau PIN-dan-jarum rasa disebabkan oleh aliran darah yang terhad boleh memberi laluan kepada lebih ketara hilang sensitiviti. Penyakit kardiovaskular, obesiti, pakaian ketat dan tempat duduk Basikal Walaupun semua berkaitan dengan kehilangan sensasi di rantau ini pelvik. Mengurangkan berat badan, memakai gegasan longgar pakaian, dan bersenam dengan kerap, lebih-lebih lagi boleh membantu untuk mengambil semula sensasi ke kawasan penting ini.

2. Merokok-Merokok mengambil tol pada zakar sensasi dalam beberapa aspek. Pertama, ia akan menyempitkan arteri, menyekat aliran darah ke rantau pelvis dan extremities. Kedua, Nikotin boleh mengganggu sistem saraf, mengganggu isyarat saraf yang bertanggungjawab untuk menghantar maklumat sentuhan dari zakar ke otak, serta memancarkan isyarat keseronokan daripada otak kembali ke zakar. Keluar rokok adalah disyorkan untuk semua individu, dan pembersihan udara yang boleh juga membantu meningkatkan sensitiviti zakar dalam beberapa keadaan.

3. “Kematian cengkaman” Sindrom – lelaki yang telah menjadi biasa melancap menggunakan satu teknik tertentu sering mendapati bahawa mereka tidak mampu untuk menjadi membangkitkan oleh mana-mana jenis lain sentuh; dan akhirnya, saraf yang akan sentiasa menjadi dirangsang pada dasarnya menjadi ‘bosan’ dengan sensasi yang mereka hadapi. Masalah ini membawa kepada apa yang kadang-kadang dikenali sebagai “Sindrom cengkaman kematian.” Dalam usaha untuk mengatasi masalah ini, beberapa latihan semula sel-sel saraf yang diperlukan. Satu penyelesaian mungkin ialah untuk berehat dari sebarang aktiviti selama seminggu ke dua minggu, dan kemudian mula reintroducing zakar untuk jenis sentuhan. Mainan, bulu, dan bahan-bahan Sutera boleh menjadi berguna aksesori untuk proses ini.

4. Neuropati – individu yang mempunyai penyakit kencing manis biasanya mengalami masalah kesihatan yang meluas. Kerana badan tidak dapat memproses glukosa (gula dalam darah) biasanya, tahap gula yang tinggi boleh hadir di dalam darah; tahap gula dalam darah yang tidak terkawal menjadi satu toksin, merobohkan tisu-tisu dan organ-organ penting. Kerosakan saraf sering dilihat dalam pesakit-pesakit kencing manis, dan hilang deria rasa pada tangan, kaki, dan zakar adalah sering hasil. Berikutan saranan doktor dan memastikan gula darah di bawah kawalan boleh membantu untuk mengurangkan masalah ini.

5. Isu-isu psikologi – lelaki yang mengalami masalah perhubungan atau telah mengalami seksual berkaitan dengan trauma – atau orang-orang yang telah ditimbulkan dalam isirumah di mana seks adalah dianggap sebagai satu isu yang pantang – boleh membangunkan psikologi sekatan yang menghalang sensasi zakar. Bantuan dari ahli terapi seks atau psychotherapist boleh membantu dalam hal ini.

Menjaga zakar
Selain daripada cadangan-cadangan yang diberikan di atas, perhatian kepada penjagaan zakar am juga boleh membantu untuk meningkatkan receptivity tisu saraf zakar. Pembersihan dilakukan setiap hari boleh membantu untuk mencegah jangkitan kulit, manakala melembap dan menyihatkan kulit dengan bahan-bahan khusus zakar boleh membantu untuk menghalang pembangunan tisu derma keratinized, sukar.

Yang dirumus khas zakar nutrien krim (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) digunakan selepas pancuran mandian harian boleh menjadi sangat bermanfaat dalam mengekalkan kulit zakar yang lembut, lembut dan responsif, serta menggalakkan penampilan yang kelihatan muda dan sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *