Perjalanan jalan nyawa saringan Tempahan Lawatan menimbulkan kesedaran tentang kanser kulit

Perjalanan jalan nyawa saringan Tempahan Lawatan menimbulkan kesedaran tentang kanser kulit

Statistik yang mengejutkan- dan berkembang. Lebih daripada 1.5 juta orang akan didiagnosis dengan kanser kulit tahun ini. Terdapat lebih banyak kes-kes baru kanser kulit di Amerika Syarikat daripada payudara, prostat, paru-paru dan kanser kolon yang digabungkan. Kunci untuk mengekalkan kulit yang sihat? Mengesan dan merawat kanser kulit seawal mungkin. Ditangkap di peringkat awal, kanser kulit boleh dirawat.

“Ramai yang berisiko, tetapi kanser kulit juga merupakan salah satu bentuk paling boleh dicegah dan dirawat kanser,” kata Dr. Mark Lebwohl, Profesor dan Pengerusi, Jabatan dermatologi, Mount Sinai School of Medicine, New York.

Untuk meningkatkan kesedaran mengenai kanser kulit dan pengesanan awal dan rawatan, The Yayasan kanser kulit dan Doak Dermatologics, bahagian farmaseutikal Bradley, Inc., telah menyertai pasukan pada kempen perkhidmatan awam yang inovatif. Sepanjang tahun 2006, Tempahan The kulit kanser pemeriksaan Lawatan menuju ke bandar-bandar utama di seluruh Amerika Syarikat untuk melaksanakan Perkhidmatan penting ini.

Doak Dermatologics telah dibina adat yang direka untuk mudah alih Diagnosis kenderaan (MDv) yang akan dikendalikan oleh dermatologi tempatan, Lembaga disahkan dalam setiap bandar, bersedia untuk menawarkan pemeriksaan kanser kulit yang percuma. Pakar-pakar perubatan akan mencari empat bentuk utama kanser kulit atau kulit yang precancerous syarat:

1. Actinic Keratosis (AK), yang memberi kesan kepada 1.3 juta orang setiap tahun. AK adalah paling biasa jenis kulit yang precancerous luka. Jika tidak dirawat kiri, AK boleh menyebabkan sel squamous Karsinoma.

2. Squamous Cell Karsinoma (SCC) adalah satu bentuk kanser kulit yang memberi kesan kepada 200,000 rakyat Amerika setiap tahun. SCC boleh metastasize (penyebaran) dengan cepat. SCCs yang metastasize yang sering timbul pada membran mukus atau bibir.

3. Sel Basal Karsinoma (BCC) adalah satu bentuk biasa kanser kulit, mempengaruhi lebih daripada 800,000 rakyat Amerika setiap tahun. Paling kerap, pendedahan kronik kepada cahaya matahari adalah punca Skt, yang berlaku paling kerap di bahagian-bahagian badan yang terdedah.

4. Metastatik merupakan satu bentuk yang paling serius daripada kanser kulit dan telah meningkat lebih cepat daripada apa-apa bentuk kanser kulit lain sepanjang tempoh 10 tahun yang lalu. Menjelang 2010, metastatik dijangka meningkat di Amerika satu dalam 50. Jika didiagnosis dan dikeluarkan awal, metastatik adalah hampir 100% disembuh.

Mendapatkan ditayangkan semalam!

Apabila Tempahan The kulit kanser pemeriksaan Lawatan datang ke bandar, pastikan anda membayar lawatan. Sudah tentu, anda tidak perlu menunggu MDv untuk mendapatkan ditayangkan. Membuat temujanji dengan dermatologi tempatan anda untuk pemeriksaan dengan seberapa segera seperti yang anda boleh.

Sama ada ia MDv dalam atau dengan pakar dermatologi anda, perkara yang penting adalah untuk mendapatkan ditayangkan awal dan, jika perlu, dirawat. Ia boleh menyelamatkan nyawa anda.

Lawatan merentas desa adalah memandu membantu ramai orang ke arah kesihatan yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *