Perisai biru dikeluarkan daripada California High-Risk insurans kesihatan Luaran

Perisai biru dikeluarkan daripada California High-Risk insurans kesihatan Luaran

Premium yang telah tinggi berbanding syarikat insurans lain yang dua di dalam utama risiko Insurans Program perubatan, kata pegawai negeri. Biru perisai perlindungan akan terus berkuatkuasa sehingga 1 Jan.
California telah disingkirkan perisai biru, pelan kesihatan bukan untuk keuntungan kedua terbesar di negeri ini, Gemblengan Insurans perubatan berisiko tinggi di negeri ini kerana premium yang terlalu tinggi.

Kolam Renang, dikenali sebagai utama risiko Program insurans perubatan, atau MRMIP, insures Californians lebih 6,700 yang telah menutup keluar dari pasaran insurans kesihatan swasta kerana syarat-syarat yang sedia ada.

Melalui MRMIP, orang-orang yang mampu untuk membeli perlindungan daripada syarikat insurans peribadi pada premium yang sepatutnya 25% lebih tinggi daripada kadar pasaran polisi setanding. Keadaan pembayaran balik syarikat insurans bagi apa-apa kerugian yang ditanggung oleh mereka.

Walaupun sokongan Negeri, perisai biru premium telah tinggi berbanding Syarikat dua peribadi insurans yang lain dalam program, Kaiser Permanente dan lagu Blue Cross of California.

Kolam yang berisiko tinggi pegawai berkata, mereka meletakkan perisai Blue notis tahun lepas lebih kebimbangan mengenai premium yang tinggi. Dan penyertaan syarikat insurans yang merosot kepada enrollees kira-kira 80 tahun ini.

Biru di perisai “kadar terus berada di tahap yang jauh lebih tinggi daripada kadar lain rancangan,” kata PriceWaterhouseCoopers di dalam laporan terkini kepada Lembaga MRMIP. Untuk satu pelanggan, kata laporan itu, perisai biru 2010 cadangan kadar telah “1.5 hingga hampir 3 kali lebih tinggi berbanding rancangan yang lain.”

Perisai biru enggan membincangkan dengan ouster. Syarikat insurans yang mengeluarkan kenyataan: “dalam kami bertahun-tahun menyertai program MRMIP ini, kami telah sentiasa menetapkan kadar mematuhi peraturan dan undang-undang negeri. Tahun ini kami mengurangkan kadar kami atas permintaan Lembaga Pengarah [MRMIP], tetapi mereka memilih untuk tidak memperbaharui kontrak kami.”

Janette Lopez, Timbalan Ketua Pengarah Kumpulan yang berisiko tinggi, berkata tawaran akhir perisai biru tidak banyak.

“Salah satu keutamaan kami adalah memastikan bahawa uninsurable Californians mempunyai pilihan dengan harga yang berpatutan di MRMIP, program insurans yang direka untuk membantu mereka,” katanya. “Pada akhir hari, perisai biru adalah tidak mampu untuk menyediakan nilai terbaik untuk pelanggan kami, jadi kami tidak dapat untuk memperbaharui kontrak mereka.”

Enrollees di Blue perisai “akan dapat menginap di program MRMIP dengan syarikat insurans yang lain,” katanya, “dan kami yakin mereka akan mendapat penjagaan yang perlu pada harga yang berpatutan.”

Biru perisai perlindungan akan kekal sehingga dasar-dasar yang baru berkuatkuasa 1 Jan.

Perisai biru MRMIP tinggi kadar juga telah menjejaskan pemegang-pemegang polisi lain jenis liputan jaringan keselamatan disediakan melalui insurans kesihatan mudah-alih dan akauntabiliti. Penanggung insurans dikehendaki oleh undang-undang untuk menjual perlindungan yang dikenali sebagai Leader insurans kepada individu-individu yang manfaat COBRA yang telah habis.

Biasanya individu mempunyai keadaan, adalah lebih mahal untuk melindungi daripada purata pengguna dan tidak tidak akan mampu untuk membeli insurans di pasaran persendirian.

Undang-undang negeri topi Leader premium pada purata bagi premium yang dibayar untuk polisi MRMIP. Selama beberapa tahun, perisai Blue dikenakan bayaran premium bagi polisi-polisi Leader yang tinggi daripada pesaing-pesaing lain, termasuk lagu Blue Cross, kesihatan yang bersih dan Aetna. Ini kerana perisai biru memberi lebih berat kepada kadar MRMIP yang tinggi daripada pesaing-pesaing lain.

Perisai biru Leader kadar yang lebih tinggi, seperti yang dilaporkan dalam sebuah artikel Feb. 18 Times, akan tertakluk kepada siasatan oleh pihak Negeri Jabatan daripada berjaya penjagaan kesihatan. Antara lain, Jabatan ini sedang cuba untuk menentukan sama ada ia boleh memerlukan perisai biru untuk membuat bayaran balik, kata jurucakap dalam negeri Lynne Randolph.

Perisai biru telah bersetuju untuk membawa premium Leader yang selaras dengan pesaing-pesaing lain bagi tahun yang akan datang.

Penyokong-penyokong pengguna berkata perisai biru keluar dari kolam berisiko tinggi di negeri ini menimbulkan persoalan tentang komitmen syarikat insurans bukan untuk keuntungan untuk program-program negeri yang bertujuan untuk menginsuranskan orang dengan syarat-syarat yang sedia ada.

MRMIP, Kumpulan yang berisiko tinggi, dihadkan pada 7,100 enrollees dan ditutup dengan kerap. Tetapi, pada kiraan yang lepas, program ini mempunyai bilik untuk kira-kira 200 enrollees baru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *