Peria katak dan kencing manis, pahit mentimun, Karela untuk kencing manis

Peria katak dan kencing manis, pahit mentimun, Karela untuk kencing manis

Diet kencing manis yang terancang adalah satu bahagian penting dalam kehidupan pesakit diabetes. Peria katak memainkan peranan yang penting dalam perkadaran makanan kencing manis ini. Mentimun pahit yang datang di bawah keluarga Cucurbitaceae kebanyakannya dilihat di kawasan tropika yang tropika dan sub termasuk negara-negara Asia, Caribbean, dan Afrika. Mentimun pahit atau Momordica charantia merupakan komponen kaya charantin momordicine yang merupakan campuran dari steroid yang dikenali untuk mengawal kencing manis.

Peria katak juga dikenali sebagai Karela boleh digunakan kedua-dua sebagai makanan dan juga ubat untuk pesakit kencing manis. Daun dan buah-buahan daripada Karela diberkati dengan hotel ubat-ubatan untuk mengawal gula dalam darah. Karela ripens dengan banyak polypeptide komponen penting untuk mengawal metabolisma gula. Komponen polypeptide ini menghapuskan banyak isu-isu yang berkaitan dengan jenis 1 kencing manis. Oleanolic glycosides asid yang hadir dalam peria katak menghalang penyerapan gula dari usus tiada dengan membantu jenis 2 pesakit kencing manis.

Kemasukan Karela dalam diet menggalakkan pembentukan sel-sel beta dalam pankreas tiada dengan mempertingkatkan metabolization gula. Kemasukan karela dalam diet harian yang membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik dengan mengurangkan tahap gula dalam darah. Sekarang kita akan lihat juzuk penting dalam peria katak. Karela merupakan sumber vitamin A, B1, B2, C dan besi yang halus. Kaya dengan vitamin dan kandungan nutrien dalam pahit mentimun membantu dalam metabolisme karbohidrat yang lebih cepat. Harta insulin-seperti yang dipamerkan oleh mentimun pahit mengawal paras glukosa darah dan air kencing pesakit kencing manis.

Peria katak terkurung dengan link borang Lectin dengan reseptor insulin dan meningkatkan penghadaman. Lectin memainkan peranan penting dalam mengurangkan selera makan dan mengurangkan paras glukosa darah. Banyak resipi yang dibuat menggunakan peria katak ini dianggap sebagai makanan ubat-ubatan herba untuk kencing manis. Karela meningkatkan potensi sel-sel dengan melepaskan insulin. Jus segar yang dibuat daripada Kerabu peria katak adalah ubat yang paling penting antara Karela resipi. Nasihat pakar kencing manis hampir semua pesakit-pesakit mereka termasuk peria katak dalam diet mereka. Peria katak ini biasanya digunakan sebagai hidangan berkhidmat dalam masakan India dan Cina yang banyak. Karela dalam resipi yang terang boleh juiced, goreng, atau boleh dimakan sebagai sayur-sayuran mentah dalam salad buah-buahan.

Sekarang kita akan lihat bagaimana untuk menyediakan ubat-ubatan ekstrak dari Karela yang datang di bawah rawatan kencing manis rakyat. Pertama sekali, ambil karela segar yang washed dan potong menjadi kepingan kecil. Campuran kandungan dicincang dengan jumlah berkadar air dan rebus campuran dalam nyalaan yang rendah. Kini, ubat yang paling pahit dan paling tulen untuk kencing manis sudah bersedia. Minuman sejuk dan mempunyai sekurang-kurangnya dua kali sehari untuk hasil yang lebih baik dan badan berfungsi dengan normal. Ekstrak herba tulen rakyat ini dengan tiada kesan sampingan membantu besar menyampaikan dalam menghalang hiperglisemia.

Karela bertindak sebagai pembersih darah baik yang sebagai pembuka selera besar untuk untuk tubuh manusia. Hari ini, banyak Karela makanan tambahan boleh didapati di pasaran kerana nilai perubatan yang tinggi. Ia adalah suatu ubat selamat asli yang terbaik bagi pesakit kencing manis dengan tiada bahan tambahan tiruan. Kajian mendapati bahawa menambahkan mentimun pahit dalam diet harian membantu dalam mengurangkan risiko hiperglisemia. Seperti namanya, peria katak rasa pahit. Tetapi kepahitan ini kemudian akan sweeten kami dengan menyediakan kehidupan yang lebih sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *