Perhubungan awam kesihatan: Masih Padang dan tempat permainan

Perhubungan awam kesihatan: Masih Padang dan tempat permainan

Hubungan media masih kompetensi teras yang bagi orang-orang yang terlibat dalam amalan perhubungan awam penjagaan kesihatan. Usaha-usaha penjagaan kesihatan perhubungan awam didorong oleh menganggul berkesan dan menjana liputan media peringkat tertinggi. Melalui pembangunan hubungan dengan wartawan yang disasarkan dan saluran berita, Syarikat penjagaan kesihatan dan organisasi boleh lebih baik memaklumkan orang ramai tentang misi, polisi dan amalan mereka. Berikut adalah beberapa nasihat terakhir menganggul berkesan untuk kesihatan dan penjagaan kesihatan pemberita. Nasihat yang datang dari perhubungan awam dalam penjagaan kesihatan profesional, berpengalaman melalui tahun pengalaman.

Sasaran: Cari orang paling relevan cawangan yang paling relevan. Mensasarkan saluran media tertentu dan wartawan yang khusus bagi setiap Padang meningkatkan kemungkinan pendaratan perlindungan dan sebab utama kejayaan dalam penjagaan kesihatan perhubungan awam. Mengasah cara ini membolehkan anda untuk mengambil langkah kembali dan benar-benar menganggap penonton anda. Siapakah ini Padang yang bertujuan untuk mencapai? Kedai-kedai media apa orang-orang memberi perhatian kepada? Apa wartawan Tempahan tutup topik ini? Ini adalah semua soalan-soalan yang baik untuk pengamal perhubungan awam penjagaan kesihatan untuk bertanya kepada diri sendiri sebelum menganggul.

Semak kalendar editorial: kalendar Editorial memaklumkan kepada pengamal perhubungan awam penjagaan kesihatan bila dan apa penerbitan akan dapat menulis tentang. Ini hendaklah sentiasa diperiksa sebelum menganggul kerana mereka akan bermanfaat dalam menghasilkan yang terbaik menganggul sudut. Untuk menggambarkan, mungkin sebuah penerbitan atas penjagaan kesihatan perdagangan melakukan ciri-ciri khas pada penyakit jantung. Sebagai wakil Kesihatan perhubungan awam bagi sebuah syarikat yang mengkhusus dalam pilihan rawatan untuk penyakit jantung, ini adalah peluang terbaik untuk mempunyai seorang jurucakap yang memberikan komen.

Kejayaan bunyi bising. Wartawan menerima sepak e-mel dan telefon yang banyak setiap hari. Untuk menonjol, Padang anda perlu kreatif, berbeza dan tidak dapat dilupakan, kemahiran kritikal yang dimiliki oleh kebanyakan perhubungan awam penjagaan kesihatan pros. Entice wartawan dengan bermain untuk kepentingan mereka. Pembaca hendaklah dengan serta-merta terlibat dalam Padang anda dan mahu untuk membaca. Mana-mana Padang yang seolah-olah terlalu banyak seperti iklan akan mungkin tidak diambil kira oleh wartawan. Untuk mengelakkan Padang yang terlalu self-promotional, ia adalah penting untuk meregangkan luar dan mengikat untuk isu atau peristiwa yang lebih besar.

Kesederhanaan adalah kunci. Ketika menganggul kepada media, terus sepak pendek dan tepat. Titik menggunakan menganggul usaha perhubungan awam penjagaan kesihatan anda adalah untuk mendapatkan pihak media yang ketagih dan membuatkan mereka inginkan lebih banyak maklumat daripada anda. Oleh itu, adalah tidak perlu memasukkan setiap perincian dalam Padang anda. Ini juga menetapkan peringkat anda untuk membangunkan komunikasi dua hala dan hubungan dengan wartawan tersebut.

Dengan menggunakan tip-tip di atas, Syarikat penjagaan kesihatan dan organisasi dapat melancarkan lebih berkesan dan melihat peningkatan dalam menjana penempatan di kedai-kedai media utama. Ini bukan sahaja meningkatkan liputan media, tetapi kedudukan syarikat penjagaan kesihatan dan organisasi mendahului persaingan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *