Perhatian! Perhatian! Penghidap Candida mengelakkan makanan ini

Perhatian! Perhatian! Penghidap Candida mengelakkan makanan ini

Candida mula untuk membangunkan dalam usus seperti kulat, dan pada masa yang sama mewujudkan persekitaran yang sesuai di dalam usus. Malangnya, keadaan di Candida yang berkembang bererti Keseimbangan pH yang berasid. Keasidan ini menghalang badan-badan yang mampu menyerap vitamin dan mineral, dan ia menghadkan pengeluaran enzim penghadaman protein. Salah satu kesan sampingan enzim yang terhad membawa kepada gejala-gejala senak, angin atau gas, rasa usus kembung atau bengkak, peningkatan tahap asid dan sensitif kepada sesetengah jenis makanan.

Kerana badan anda mendapati sukar untuk mencerna makanan tertentu, ia adalah terbaik untuk mengelakkan mereka. Gula suapan Candida dan itu termasuk fruktosa yang gula buah-buahan, jadi anda harus mengelakkan makan gula dan segar atau buah-buahan kering Andainya. Alkohol merupakan sejenis gula dan merupakan sumber makanan terus untuk Candida. Di sesetengah kawasan, air mempunyai bahan kimia tertentu yang ditambah oleh Lembaga air tempatan, dan dalam kebanyakan kes, ianya bermanfaat, tetapi sesetengah penghidap Candida mendapati bahawa air yang berklorin boleh memburukkan lagi keadaan. Sebagai minuman alternatif untuk air suling, terdapat jaminan yang botol air bukanlah klorin yang percuma.
Satu kelemahan Candida Diet adalah bahawa ia adalah sangat ketat dan regimen sangat ketat, juga dari tempat berdiri pemakanan, ia adalah tidak baik untuk anda. Diet ini bukanlah satu penyelesaian yang cepat dan mudah untuk penghidap Candida dan ia mengambil banyak komitmen. Times pemulihan individu berbeza, tetapi sebagai satu peraturan banyak penghidap Candida melaporkan bahawa anda perlu Diet untuk satu bulan bagi setiap tahun yang anda telah Candida. Ini bermakna, jika anda telah mempunyai Candida selama 27 tahun, maka anda perlu untuk mengikuti diet yang dua puluh tujuh bulan.
Tujuannya adalah untuk kebuluran organisma Yis yang menyebabkan gejala-gejala. Sekali lagi, diet bukan bunyi sangat pemakanan dan seperti yang anda sudah tidak mendapat manfaat penuh dari makanan yang anda makan, ia mungkin satu idea yang baik untuk mengambil multivitamin.
Di samping itu, apabila anda menjalankan pembersihan Candida diet anda perlu melekat dengan semua itu, jika anda mempunyai satu minuman beralkohol, anda mempunyai makan jangkitan yis dan ketidakseimbangan akan reoccur. Diet yis Candida tidak dinamakan sangat tepat lebih dengan betul ia perlu menjadi diet yis Candida No, dan walaupun ia adalah Rejimen yang sangat tegas dan tidak bertimbang rasa, ia bekerja, ia akan kebuluran jangkitan yis Candida.
Nota tentang gula, ada pengganti gula yang berkesan, pemanis kimia yang tidak baik untuk anda dan yang terbaik dielakkan, tetapi terdapat pemanis semulajadi yang berasal daripada tumbuh-tumbuhan. Contoh adalah sayur-sayuran gliserin yang, walaupun ia boleh diekstrak daripada tumbuh-tumbuhan yang banyak biasanya datang dari kelapa sawit. Ia boleh didapati di kedai-kedai kesihatan dalam bentuk cecair dan anda menggunakannya sebagai anda menginap madu tetapi ia manis.
Stevia adalah pengganti gula semulajadi berasaskan tumbuhan lain, tetapi ia adalah semata-mata gula. Gliserin sayur-sayuran mempunyai ejen yang mengumpul ditambah yang akan membuat kek atau lain dibakar peningkatan yang baik.

Diet yang menggalakkan pertumbuhan yis dan harus dielakkan
MENGELAKKAN
Gula-gula semua termasuk pemanis yang tersembunyi dalam makanan yang diproses seperti sup, jus buah-buahan dan buah-buahan.
Elakkan daripada bijirin seperti bijirin menyerpih yang disediakan
sprouted bijirin bijirin seperti:

Amaranth,
Gandum,
Jagung,
Millet,
Beras,
Rai,
Didapati,
Gandum.

Mengelakkan
Granola,
Barli Pearl,
Oat segera,
Tepung jagung, degerminated
Hominy bubur jagung, degerminated
Popcorn ketuhar gelombang mikro
Makan jagung biru
Pasta
Pasta tepung dan air, tepung mungkin tepung roti putih dan ia mungkin tepung durum yang dibuat daripada semolina. Semua jenis Mee yang dibuat dari asas yang sama dan mereka perlu semua dipotong daripada diet, dengan Bufin, masakan Jepun, Ramen mi segera, farina, semolina dan tepung putih mi dan pasta.
Barangan yang dibakar dan roti
Elakkan semua kek, pastri, biskut doughnuts atau lain-lain yang diproses panggang makanan yang mengandungi gula. Senarai ini termasuk roti putih, atau apa-apa roti yang mengandungi gandum, yang merangkumi parathas, nanas roti, roti pita, tortillas tepung putih, tortillas doh gandum, sourdough, atau apa-apa roti etnik lain yang diperbuat daripada gandum. Mochi roti memasak yang manis yang dibuat daripada beras coklat harus dielakkan.
Kekacang
Elakkan kacang dan kacang pea dengan pemanis, Taugeh, tempeh yang jenis Tempe tauhu, tauhu dan protein sayuran bertekstur.
Benih kacang &
Kelapa,
Kacang tanah,
Pistachios,
Walnut

Produk tenusu
Buttermilk,
Soymilk cuba minum (air),
Semua jenis keju,
Keju,
Kefir,
Susu,
Krim masam
Crème fraîche
Penyebab yogurt.

Buah-buahan
Pernah makan buah-buahan kering Andainya, dan apabila anda mula candida yang membersihkan diet adalah lebih baik untuk mengelakkan buah-buahan semua kerana fruktosa gula di dalamnya. Sekali anda telah dihapuskan semasa jangkitan Candida kemudian makan buah-buahan dengan jumlah gula yang sederhana. Buah-buahan gula rendah akan epal, limau gedang, tembikai,
dan Strawberi.
Minuman
Alkohol,
Minuman bijirin,
Kopi secara kerap dan kafein
Jus buah-buahan
Minuman ringan termasuk minuman ringan diet.
Diproses minuman teh seperti teh lemon.
Semua buah-buahan, teh,
Teh hitam
Perasa dan sos
tidak
Berjenama atau catsup atau apa-apa jenis sos tomato
Sos krim seperti Alfredo
Sos steak,
tidak
Capers,
Kering atau serbuk bawang putih,
Tai,
Kering atau serbuk bawang,
Jeruk atau chutneys, yang termasuk apa-apa yang dibuat dengan gula dan suling cuka.
Rempah ratus,
Suling cuka
Sauerkraut,

Protein:
Produk daging seperti daging ayam atau daging babi telah menambah antibiotik dan hormon dan mereka harus dielakkan jika anda mahu makan daging maka makan produk ayam organik. Daging salai seperti produk bacon, sosej dan salami seperti pepperoni telah menambah gula dan perlu dipotong daripada diet anda.
Sayur-sayuran:

Mengelakkan

Ubi bit
Tomato dalam tin
Lobak merah
Kulit timun,
Cendawan (semua jenis),
Kulit kentang,
Sup yang disediakan,
Tomato dalam tin
Makan

Kacang,
Brokoli,
Brussels kecambah
Kobis,
Cauliflower,
Saderi,
Gamat
Lada hijau,
Kale,
Salad
Bawang, radishes,
Pasli,
Kacang pea,
Roket atau arugulla
Bayam,
Tomato,

Saya dengan serta-merta telah disenaraikan sayur-sayuran yang boleh dimakan dalam artikel ini.
Dalam artikel bertajuk, “perhatian! Perhatian! Penghidap Candida makan makanan ini”
Mencari senarai makanan yang memupuk persekitaran biasa Candida tahap dan sistem imun yang sihat dan tubuh yang sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *