Pergigian perlindungan daripada insurans kesihatan anda

Pergigian perlindungan daripada insurans kesihatan anda

Perkhidmatan Pergigian boleh menjadi sebahagian daripada rawatan pesakit luar yang paling mahal yang anda boleh menerima. Ramai orang yang tinggal untuk membayar kos pergigian dari saku kerana mereka tidak mempunyai insurans kesihatan atau pembekal mereka termasuk perlindungan gigi. Ini adalah mengapa ia adalah penting untuk menyiasat polisi insurans anda untuk memahami apa yang dilindungi dan apa yang tidak. Anda tidak mahu tersekat memegang Rang undang-undang sendiri. Pastikan sebelum anda mendaftar, bahawa pembawa anda termasuk perlindungan gigi.

Apabila membeli-belah untuk insurans, anda perlu mempertimbangkan kemampuan Syarikat dan maksimum Tahunan. Maksimum tahunan adalah jumlah tertinggi daripada wang insurans gigi anda akan membayar pada setiap tahun. Kebanyakan rancangan gigi mempunyai maksimum Tahunan $1000 yang biasanya cukup untuk menampung kebanyakan isu-isu penjagaan gigi. Jika anda sedang bekerja, anda boleh menyemak dengan majikan anda untuk mana-mana insurans rancangan gigi ada yang sesuai dengan keperluan anda. Sesetengah syarikat tidak mampu termasuk pergigian secara automatik ke dalam pakej insurans perubatan anda. Walau bagaimanapun, jika anda ingin membayar secara peribadi, ia masih akan lebih murah di bawah majikan anda daripada dengan memohon untuk itu sendiri.

Mendapatkan insurans pergigian akan membolehkan anda untuk mengambil bahagian dalam Perkhidmatan Pergigian yang khusus seperti kanal akar atau gusi pembedahan tanpa regangan terlalu banyak bajet anda. Anda boleh juga mempertimbangkan untuk mendapatkan pelan insurans pergigian separa jika anda tidak mampu liputan penuh; Walau bagaimanapun, utama prosedur seperti implan dan jambatan hanya diliputi oleh pelan-pelan lengkap atau penuh insurans. Pelan-pelan asas termasuk langkah-langkah pencegahan seperti pembersihan, pemeriksaan, dan kerja-kerja kecil yang lain. Banyak syarikat insurans gigi juga mempunyai dasar “Tiada Klausa gigi”. Ini bermakna bahawa polisi insurans gigi anda akan meliputi penggantian gigi yang hilang yang hilang sebelum anda memohon polisi insurans.

Syarikat-syarikat insurans yang besar mempunyai individu insurans atau keluarga rancangan gigi disediakan. Anda sama ada boleh memohon untuk insurans individu atau pakej keluarga bergantung kepada bajet anda. Jika anda mendapatkan pakej keluarga untuk dasar gigi, ia akan membolehkan anda untuk memasukkan ahli keluarga anda sekiranya kawasan tersebut mereka akan memerlukan Perkhidmatan Pergigian juga. Kerana syarikat insurans mempunyai hukum yang berbeza ke atas polisi-polisi insurans pergigian, anda perlu menjelaskan apa yang dilindungi dalam pelan sebelum anda menandatangani sebarang perjanjian. Jika anda tahu bahawa anda perlukan Perkhidmatan Pergigian yang utama, kemudian memohon penuh gigi akan menjadi bijak.

Pastikan bahawa anda telah membaca semua bahagian-bahagian yang telah ditetapkan di dalam Perjanjian bagi pelan insurans pergigian. Dengan berbuat demikian, anda akan dapat menentukan berapa banyak wang anda akan dibenarkan untuk membelanjakan dan apa yang dilindungi setiap tahun. Jika anda mempunyai keluarga doktor gigi, anda boleh bertanya kepada syarikat insurans jika anda akan dibenarkan untuk menggunakan pelan anda dengan doktor gigi sama, walaupun rancangan gigi sering mempunyai pembekal perkhidmatan pergigian yang ditentukan mereka sendiri.

Akhir sekali, sebelum mendapatkan polisi insurans pergigian, melakukan kajian cepat bagi sebut harga pada dasar gigi. Dengan berbuat demikian, anda akan dapat Bandingkan harga. Anda juga boleh menentukan jika dasar yang anda mahu untuk memohon sesuai dengan bajet anda dan perkhidmatan anda akan memerlukan. Ini akan membantu anda untuk bersedia di allotting wang yang diperlukan bagi polisi insurans pergigian individu jika majikan anda tidak mahu menyertakan ini dalam pelan perubatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *