Pergigian kosmetik, tetap hilang, reput dan gigi retak.

Pergigian kosmetik, tetap hilang, reput dan gigi retak.

Implan Pergigian dan Pergigian kosmetik menghasilkan dua pilihan rawatan yang paling penting dan menarik untuk pesakit pergigian hari ini. Implan Pergigian telah membolehkan peluang-peluang yang tersedia pada masa lalu, manakala kosmetik pergigian telah membenarkan orang ramai untuk memperbaiki penampilan mereka dengan cara yang tidak pernah sebelum mungkin. Orang-orang yang tidak pernah ke doktor gigi dalam jangka masa yang panjang akan kagum pada apa kini juga boleh dilakukan untuk meningkatkan kesihatan gigi dan senyuman mereka.

Implan gigi membawa kepada kualiti kehidupan yang sangat baik untuk ramai orang yang pernah mengalami masalah yang berkaitan dengan gigi yang hilang. Implan Pergigian akan titanium rod dengan satu sentimeter panjang yang dimasukkan dalam tulang rahang dan berkhidmat dengan tujuan yang sama sebagai akar gigi. Mereka boleh menggantikan gigi yang hilang anda atau digunakan untuk menjaga gigi palsu yang ketat dalam tempat. Dalam sesetengah kes, Implan Pergigian adalah satu-satunya cara untuk terus menggantikan gigi yang hilang. Ini adalah sangat penting kerana sesetengah orang tidak boleh tahan dengan atau menentang memakai gigi palsu yang boleh tanggal. Implan Pergigian adalah semata-mata paling penting keuntungan dalam bidang pergigian untuk 20 tahun.

Pergigian kosmetik adalah satu pemikiran yang agak baru dan mempunyai kepentingan umum. Hakikatnya bahawa hampir semua orang inginkan gigi mereka lurus, whiter dan menyenangkan mata apabila mereka tersenyum. Nasib baik, teknologi baru dan prosedur telah membuat penambahbaikan yang luas yang boleh dilakukan oleh doktor gigi. Prosedur ini dengan kesan terbesar adalah porcelain veneers.

Porcelain veneers akan wafer porselin yang ditempah khas yang doktor gigi atas bahagian hadapan gigi untuk meningkatkan mereka penampilan dan membaiki kerosakan. Mereka boleh digunakan untuk pelbagai masalah gigi kosmetik yang lebih baik. Mereka boleh whiten kerosakan atau discolored gigi, menutup Ruang antara gigi, “menetapkan” senyuman crooked tanpa memerlukan penyokong gigi, membaiki, tiada kapasiti bagi gigi dan lain-lain kelemahan, dan membuat lebih menarik atau muda melihat senyuman.

Penggunaan seharian tampalan putih telah menjadi trend hari yang lain. Tampalan putih hari ini adalah lebih tepat dan tahan lama daripada sebelumnya dan telah ditukar bahan pilihan bagi kebanyakan doktor gigi. Satu faedah tampalan ini adalah bahawa mereka Campurkan dengan gigi, membantu untuk mencipta penampilan estetik dan semula jadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *