Pergi ke Montecatini Terme, mungkin paling terkenal Thermal Spa di Tuscany di Itali

Pergi ke Montecatini Terme, mungkin paling terkenal Thermal Spa di Tuscany di Itali

Kekayaan Itali dalam haba dan air mineral, serta kelembutan dari iklim serta rayuan pemandangan, telah menjadikannya tempat yang dihargai “pelancongan penjagaan kesihatan”. Sejak abad Hotel dengan kemudahan yang luas telah dibangkitkan sekitar Spa, yang mempunyai reputasi antarabangsa yang diiktiraf.

Dalam bidang ini Itali telah mengambil dan membangunkan amalan yang telah meluas melalui keluar di Semenanjung sejak dari tentera Rom, ketika perairan haba dan mandian sudah ciri standard kehidupan bandar. Keinginan seorang lelaki Itali, Spa bukanlah semata-mata atas sebab-sebab kesihatan. Mereka terletak berhampiran dengan pusat-pusat yang hebat seni membuat semua spa Resort asas-asas yang hebat untuk pengalaman budaya. Selain itu Taman-Taman yang indah sekitar salah satu Spa paling terkenal, bersama-sama dengan kemudahan infrastruktur yang telah direka untuk aktiviti riadah, membuat mereka inginkan Resort dalam diri mereka. Spa terma Itali adalah mereka yang mengeksploitasi sumber-sumber air panas domestik (kerana penerangan ringkas yang sebenar frasa “haba” mungkin mencadangkan) kerana air mineral springs sebenarnya juga secara amnya akan termasuk dalam kategori ini.

Montecatini Terme benar-benar merupakan sebuah bandar yang indah yang dibina berhampiran dengan air mineral springs. Mata air yang diketahui membantu individu dengan masalah dengan perut atau hati. Orang yang sihat boleh menikmati gilang-gemilang masa yang lama dengan bandar, bersiar-siar di sekitar blok atau menikmati spa terapi dalam Hotel-hotel yang pelbagai.

Sejak Montecatini Terme datang dengan kuantiti haba springs sekitar bandar yang besar, penduduk tempatan telah digunakan ini dengan kelebihan mereka dan mencipta banyak Spa untuk memilih dari dan termasuk Jadual perjalanan.

Idea di dalam keupayaan penyembuhan air mineral yang meliputi kembali prasejarah times

2 jenis Spa perubatan yang wujud sekarang: Pusat-pusat kesihatan dan pusat-pusat rawatan kosmetik. Tambahan pula, sesetengah Spa perubatan menawarkan kedua-dua jenis perkhidmatan.

Secara tradisi, terutamanya di Eropah, percutian spa dianggap acara tahunan yang bertujuan membantu pesakit mencapai matlamat kesihatan mereka.

Walau bagaimanapun, hari ini, sejumlah Spa perubatan telah membuka bahawa prosedur kosmetik sasaran yang dilakukan di bawah arahan doktor anda.

Walaupun kedua-dua jenis perubatan spa menawarkan manfaat, mengetahui apa untuk menjangka dari spa Perubatan pilihan anda adalah penting.

Perairan haba, garam mineral dan kaya dengan mineral Lumpur remedi dikenali untuk memberi manfaat kepada keadaan tertentu. Penyakit perubatan yang menggunakan medical spa rawatan termasuk:

Reumatisme, artritis, dan lain-lain gangguan ligamen
Masalah kulit psoriasis termasuk
Kencing, buah pinggang dan masalah pernafasan
Masalah penghadaman
Kencing manis
Alahan
Masalah otot dan peredaran
Gangguan affective bermusim

Salah satu di spa yang paling popular di bandar mungkin Terme Tettuccio yang terdapat pada saluran utama Montecatini Terme – Viale Verdi, berhampiran dengan Taman. di jalan yang sama, anda akan mendapati bangunan perbandaran dan pusat maklumat pelawat.

Tettuccio Terme ialah dalaman lewat abad ke-18 dari di Grand Duke Tuscany, Leopold Habsburg – Lorraine, anak dalam Maria Theresa Empress Austria. Spa 3 yang telah dicipta telah Tettuccio itu, Regina dan Leopoldine. Spa ini tiga dibuat Montecatini Terme popular di seluruh Eropah, dan kawasan yang dipilih untuk orang kaya dan juga royalti.

Kini rawatan spa mempunyai inovatif dan mereka mempunyai banyak strategi moden untuk Urutan, rawatan pek Lumpur dan hidroterapi.

Terdapat banyak pilihan tempat makan di Montecatini Terme dan disenaraikan beberapa hidangan Itali yang biasa anda akan mengalami: Fagioli all’Uccelletto, nel Fegatelli Lardo, Baccal? Alla Livornese, e Pasta Ceci, Farro sup, dengan al Pomodoro dan Pasta e Fagioli.

Seni-bandar berdekatan boleh dicapai oleh bas atau kereta api tetapi jika anda suka di bandar-bandar medioeval tenang and villas sekitar Montecatini Terme, benar-benar satu-satunya pilihan adalah dengan kereta. Kereta Api membawa kira-kira setengah jam untuk Lucca, 1 jam ke Florence dan Pisa (biasanya termasuk perbezaan di Lucca). Beberapa agensi-agensi pelancongan menganjurkan lawatan sehari. Mengambil kira mereka anda harus tanpa automobil (disewa) dan juga pergi ke San Gimignano (pelbagai perubahan oleh kereta api dan bas-bas).

Legenda pelawat Montecatini Terme termasuk, tetapi tidak terikat untuk – Puccini yang ditulis di sini La Boheme, dan Verdi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *