Percuma semangat anda

Percuma semangat anda

Salah satu daripada guru-guru yang penting dalam hidup saya ialah rakan saya berusia 89 tahun Reuben. Menghabiskan masa dengannya adalah seperti di sekolah semangat—benar-benar belajar makna sebenar perjalanan kami di sini. Salah satu perkara-perkara yang Reuben sentiasa lakukan adalah menunjukkan apabila dia melihat bahawa seseorang telah “percuma semangat”—apa yang dia nampak di orang ini adalah aliveness, Kecergasan, kehangatan, keterbukaan, twinkle yang di mata mereka—terbuka tenaga mereka dan boleh diakses—anda merasakan dilukis untuk berhubung dengan mereka.

Boleh anda fikirkan orang anda tahu bahawa anda merasai semangat yang percuma? Mereka terbuka, mereka akan memberikan kehangatan dan Kecergasan, dan mereka secara amnya akan ketawa atau tersenyum dan yang sangat santai, tenang. Umumnya orang-orang yang tidak dapat dilupakan kerana Malangnya dalam budaya kita hari ini terdapat beberapa orang yang mengalami jenis kebebasan roh ini. Begitu ramai orang akan dikunci dalam ketakutan dan cuba untuk mengawal diri sendiri, orang lain dan hasil daripada peristiwa. Yang tidak dapat merasakan kebebasan ini semangat dan berada dalam keadaan cuba untuk mengawal sesuatu pada masa yang sama. Jadi garis panduan pertama dalam memerdekakan anda semangat:

1. Melepaskan kawalan
Pada masa ini, anda cuba untuk mengawal sesuatu—semak dalam dan lihat. Jika badan anda rasa tegang dan pernafasan anda cetek anda mungkin cuba untuk mengawal sesuatu—anda mungkin juga tidak sedar apa yang anda cuba untuk mengawal tetapi badan anda memberi anda maklumbalas yang anda memang sedang cuba untuk mengawal. Apabila kita berada dalam keadaan semangat kebebasan badan kita berasa ringan dan santai. Adakah anda bimbang—daripada apa yang anda sedang cuba untuk mengawal dengan bimbang—kepercayaan adalah “Jika aku bimbang cukup tentang sesuatu yang saya akan dapat memikirkan cara untuk menghalang sesuatu yang buruk berlaku.”

Anda boleh meneka, Reuben adalah begitu sealiran dan mengetahui orang-orang yang mempunyai semangat percuma kerana beliau sendiri mempunyai semangat percuma. Saya tidak ingat bila-bila masa bahawa saya nampak dia bimbang apa-apa—walaupun beliau mempunyai isu-isu kesihatan—perkara-perkara yang kami menginap biasanya “bimbang”. Bila-bila masa bahawa saya dibesarkan menjadi kebimbangan saya tentang kehidupan saya sendiri dia akan mengatakan “Madu, mari kita berdoa mengenainya” dan memegang tangan saya dan dia akan mengatakan doa ringkas dan kita akan cepat dapat kembali melawat dan ketawa bersama-sama. Ia adalah yang benar berpaling kebimbangan tangan Ilahi—sepenuhnya mempercayai bahawa roh akan menangani keadaan. Saya telah sebut di dapur saya yang saya telah mendapat dari Reuben telah ini posted in Nya rumah “selamat pagi ini adalah Allah. Saya akan akan mengendalikan semua masalah anda semalam. Saya tidak akan perlukan bantuan anda. Jadi, berehat. Mempunyai hari yang hebat!” Apakah pandangan anda apabila anda membaca ini? Adakah badan anda berehat dan anda merasa kelegaan atau Adakah anda seperti saya Juruelektrik, Joe, yang berkata ketika beliau membaca ini “Ya betul, saya hanya akan duduk di rumah dan tidak melakukan sesuatu dan Tuhan akan menguruskan segala-galanya.” Komen Joe mencerminkan sikap semua atau apa-apa ke arah semangat—sama ada saya perlu melakukan itu semua pada saya sendiri atau jika saya terbuka kepada Ilahi bantuan yang saya boleh biarkan pergi dan tidak berbuat apa-apa. Ingat frasa “Semangat membantu orang-orang yang membantu diri mereka sendiri”. Dalam kes Reuben, beliau mengambil penjagaan yang sangat baik tentang dirinya secara fizikal dan melakukan semua bahawa dia boleh untuk menangani isu-isu kesihatan yang beliau—dan dari situ beliau melepaskan semangat masalah kesihatan beliau—beliau tidak membenarkan dirinya untuk menikmati bimbang, takut dan kawalan ke atas keadaan (yang dengan cara yang mungkin negatif memberi kesan kesihatan). Apa-apa kebimbangan anda, lakukan apa yang anda boleh untuk alamat dan daripada biarkan ia pergi ke tangan semangat. Mempercayai bahawa apa-apa hasil yang ia akan baik tertinggi anda.

Manfaat lain daripada melepaskan adalah anda memberi ruang untuk semangat bekerja dalam hidup anda. Jika anda cuba untuk melakukan itu semua pada anda sendiri dan micromanage setiap perincian terdapat tiada bilik bagi semangat untuk masukkan. Notis jika anda cenderung untuk melakukannya dan sedar melepaskan dan berundur dari “pelbagai” dan melihat keajaiban roh berlaku dalam hidup anda. Anda tidak akan mengalami ini jika anda tidak pernah melepaskan. Sebaik sahaja anda mengalami sokongan semangat, ia akan lebih mudah untuk melepaskan masa akan datang. Biarkan pergi dan biarkan mulakan ajaib!

2. Bergerak dari fikiran ketakutan kepada fikiran iman
Fikiran iman dan kepercayaan yang benar pemikiran yang disambungkan kepada sifat sebenar anda—yang semangat — anda adalah semangat hidup dalam badan untuk duniawi. Takut fikiran dihasilkan oleh ego/palsu sendiri dan tidak mempunyai asas dalam realiti — mereka umumnya pemikiran kebimbangan unjuran masa depan atau kebimbangan daripada kepercayaan palsu/menghadkan yang diturunkan dari sistem keluarga. Orang yang sering membeli ke pemikiran ini — mula bertindak balas kepada mereka dan kemudian berfikir mereka adalah benar. Menakut-selalu kita boleh nakutkan diri kita dengan pemikiran jenis ini. Memilih untuk berada dalam agama dan kepercayaan merupakan pilihan — ia tidak berlaku secara automatik. Masa oleh masa tanya diri anda, ini difikirkan salah satu kepercayaan atau salah satu daripada ketakutan? Contoh takut fikir vs pemikiran iman — “saya tidak dapat mencapai impian saya, saya tidak mempunyai apa yang diperlukan” (takut pemikiran) vs “saya boleh berbuat apa-apa yang boleh saya bermimpi—dunia adalah penuh dengan kemungkinan-kemungkinan yang tidak terhingga.” (iman fikir).

Fikiran iman adalah terang dan luas—dan mempunyai kesan yang sama pada badan. Takut fikiran yang berat dan constrictive—mewujudkan ketegangan di dalam badan. Jadi anda boleh memerhati yang jenis pemikiran anda akan menghiburkan sepanjang hari—orang-orang yang takut atau iman. Jika anda mengenalpasti takut fikir hanya mengatakan kepada diri sendiri “Ini adalah tidak benar” dan bertukar kepada kepercayaan berfikir—suka menukar saluran. Perkara yang baik tentang mengamalkan menukar pemikiran ini adalah bahawa setiap kali anda menukar dari rasa takut kepada iman–anda sebenarnya sedang membina neuropathways yang menyokong pemikiran positif ini—yang membuat ia lebih mudah untuk beralih ke pemikiran ini pada masa akan datang. Lebih banyak anda boleh untuk tidak pergi ke takut dan fikiran negatif yang anda membantu untuk memadamkan neuropathways yang mengukuhkan ini pola pemikiran. Oleh tidak mengukuhkan mereka, kekuatan mereka adalah dikurangkan, menjadikan ia lebih mudah untuk mengelakkan mendapat ditarik ke dalam ini takut dan negatif pada masa akan datang. (Idea ini digambarkan di dalam filem “Apa itu Bleep!”) Mengekalkan tumpuan anda pada fikiran iman dan Amanah akan percuma semangat anda dan membuat ia lebih mudah dan lebih mudah untuk di ruang itu pada masa akan datang.

3. Menggerakkan tubuh, roh anda percuma
Takut fikiran boleh menjadi begitu berakar, terutamanya jika neuropathways orang-orang yang mantap, yang pada mulanya cuba untuk mengalihkan fikiran untuk iman boleh mencabar. Jadi daripada ia adalah masa untuk menggerakkan tubuh—berjalan kaki–atau salah satu daripada kegemaran saya adalah menari. Apa-apa untuk bergerak tersangkut tenaga melalui badan anda. Anda lihat, negatif fikir corak sebenarnya penuh semangat menyumbat sistem tenaga anda dan ianya sukar untuk beralih kepada pemikiran frekuensi yang lebih ringan, lebih tinggi dengan tenaga yang lebih rendah, tebal takut yang menarik tenaga anda. Apabila anda merasa “terlekat” ini benar-benar kerana tenaga anda terjebak, tersumbat dalam badan anda daripada pola-pola pemikiran negatif anda. Apa yang boleh membantu adalah untuk memindahkan tenaga ini melalui supaya anda boleh membuka kepada pemikiran positif, lebih ringan daripada iman. Apa-apa jenis gerakan-berjalan, berlari, menari dan lain-lain jenis senaman akan membantu ini sesak keluaran tenaga. Breathwork (mendalam diaphragmatic pernafasan), menyanyi, melaungkan dan ketawa adalah juga cara untuk memindahkan tenaga ini melalui. Saya bekerja sebagai psychotherapist yang holistik dan sering saya akan mempunyai pelanggan-pelanggan saya yang tarian sebelum kita memulakan sesi untuk membantu ini terperangkap pemindahan tenaga melalui supaya mereka boleh menjadi lebih terbuka dan menerima pemikiran positif, ringan yang membawa penyembuhan dan wawasan. Besar satu cara untuk memindahkan tenaga terlekat melalui adalah menari muzik Naikkan kegemaran anda—ini membantu menggerakkan tenaga terlekat melalui dan kerana anda suka muzik ia secara automatik beralih anda dalam keadaan yang positif. Saya benar-benar melakukannya beberapa kali sehari untuk mengekalkan diri dalam keadaan tenaga yang positif dan tinggi. Satu manfaat lain bergerak badan anda akan membawa anda keluar dari kepala anda dan banyak lagi ke dalam badan anda. Semangat anda terletak di dalam badan anda dan ia adalah penting untuk merasa semua sensasi tubuh—ini membolehkan anda pengalaman yang lebih mendalam daripada semangat anda.

4. Amalan yang berada dalam keadaan “Free Spirit”
Kita semua mempunyai pengalaman merasa diri kita yang sebenar, roh kita sepenuhnya menyatakan dirinya di dunia — tidak memegang apa-apa kembali-cinta dalam hati mengalir keluar. Ini rasa kebebasan, kegembiraan, ringan, dan keterbukaan adalah keadaan semulajadi kita menjadi, jadi jika anda tidak berasa ini sangat sering daripada ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa anda mempunyai tudung pada diri anda yang sebenarnya, semangat anda — ia sedang dikurung dan diadakan semula. Ia mengambil banyak tenaga untuk menyekat besar tenaga dan kecergasan yang ada di dalam semangat anda. Selalunya orang meletakkan tudung lama dahulu mereka terlupa bagaimana rasanya perlu tudung luar—berada dalam hubungan yang penuh dengan semangat. Apa yang boleh membantu adalah untuk mula menjadi amalan di negeri ini sekali lagi—ia mungkin merasa asing atau tidak selesa tetapi ia akan menjadi perjalanan yang paling penting anda akan mengambil — perjalanan kembali ke semangat anda. Menghabiskan masa dengan orang-orang yang mempunyai semangat percuma boleh berjangkit dan menyokong anda menjadi freer.

Saya menghabiskan banyak masa dengan Reuben kerana dia jadi bebas dan terbuka—ia adalah menakjubkan untuk bersama dia—orang tertarik kepadanya—orang telah ditukar dengan menghabiskan masa bersamanya kerana rohnya yang menyatakan begitu sepenuhnya. Beliau adalah mentor saya “Free Spirit”. Orang dengan roh-roh bebas suka ketawa dan bermain bersama-sama — jadi mencari lain-lain Hotel dengan. Pergi ke persekitaran di mana anda boleh amalan mengambil risiko menjadi lebih terbuka—Kumpulan sokongan, bengkel dan satu dalam ikatan intensif. Ini adalah persekitaran di mana anda boleh mengamalkan memerdekakan dan sepenuhnya menyatakan semangat anda—dikelilingi dan disokong oleh orang-orang lain dalam perjalanan yang sama. Ini adalah sangat menyeronokkan dan menjadi sumber inspirasi pengalaman—dan apa yang saya dapati adalah orang-orang yang lebih banyak amalan dan menempatkan diri mereka dalam jenis ini persekitaran yang mudah ia menjadi sehingga menjadi “Free Spirit” menjadi keadaan semula jadi anda—yang benar-benar!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *