Perbezaan yang besar antara Diet yang tidak sihat dan Diet yang sihat

Perbezaan yang besar antara Diet yang tidak sihat dan Diet yang sihat

Okay jadi saya tahu bahawa anda ingin menurunkan berat yang mengapa anda membaca artikel ini dan anda ingin tahu bahawa perbezaan di antara diet yang sihat dan pemakanan yang tidak sihat. Mari kita semak dua kaedah berbeza bersama-sama. Bermula dari penjelasan mengenai syarat-syarat ini:

Diet sihat seperti yang anda tahu ia adalah diet yang mempunyai kesan jangka panjang dan biasanya meningkatkan tabiat gaya hidup anda seperti yang anda tahu. Diet yang sihat akan membuat anda menurunkan berat badan lebih dari diet tidak sihat tetapi lebih terkawal.

Diet sihat adalah diet yang biasanya pendek jangka kesan dan dalam jangka panjang akan membuat kesihatan anda lebih teruk, diet tidak sihat ini tentu lebih cepat untuk membuat anda menurunkan berat badan daripada diet yang sihat dan diet yang tidak sihat juga merupakan kaedah biasa yang orang guna sama ada mereka menyedarinya atau tidak.

Anda melakukan diet yang tidak sihat? Untuk ini, Sila jawab menjawab soalan di bawah.

1. Anda makan hanya dua kali sehari?
2. Makan hanya makanan rendah kalori?
3. Makan makanan tertentu sahaja seperti sayur-sayuran atau buah-buahan?
4. Menggunakan pil pelangsingan atau pil diet untuk membantu anda menurunkan berat badan?
5. Lebih menahan diri sendiri ke atas makanan?

Jika anda menjawab sekurang-kurangnya 4 Ya daripada soalan di atas maka anda berada dalam diet yang tidak sihat. Anda melihat diet yang sihat adalah tempoh di mana anda makan dalam keseimbangan antara kalori yang anda perlukan untuk aktiviti harian dan pengambilan kalori. Kebanyakan orang akan berfikir bahawa jika mereka kurang makan dan kurang kalori mereka akan menurunkan berat badan, ini adalah konsep yang salah. Anda melihat badan kita telah memiliki had dan jika anda lebih melakukannya maka ia akan membuat ia lebih mencabar, anda perlu melakukannya dengan cara semulajadi.

Makan hanya makanan tertentu yang salah, seperti yang anda tahu bahawa badan anda memerlukan pemakanan yang berbeza dan vitamin untuk membantu anda menurunkan berat badan yang banyak. Tahukah anda pyramid makanan? Di mana karbohidrat yang sedang piramid tempahan lebih rendah yang bererti anda perlu paling dan sayur-sayuran di tengah-tengah yang bermakna anda hanya perlu sederhana saiz ikan, sayur-sayuran dan juga daging atau perlu kita katakan adalah lemak yang datang di atas piramid makanan yang bermakna anda perlu hanya jumlah tertentu lemak tetapi ia tidak bermakna anda tidak perlu lemak. Lemak juga adalah perkara yang penting untuk badan kita, ia mengawal suhu badan kami dan sebagai sandaran tenaga.

Penggunaan pil diet atau pil pelangsing yang datang dari dua kesan-kesan yang biasa seperti penahan binder atau selera makan yang lemak juga mempengaruhi diet anda. Lemak pengikat yang mengikat bukan sahaja lemak anda tetapi juga anda vitamin dan pemakanan boleh membawa anda kepada diet yang lebih sihat. Penahan selera makan, dan seperti yang anda tahu, jika kita tidak makan makanan kurang hari ia bermakna atau badan adalah disintegrating yang bermakna diet tidak sihat. Jika anda serius ingin menggunakan pil pelangsing maka anda perlukan suplemen untuk membantu, saya akan mengesyorkan Aloeride yang serbuk aloe vera yang mempunyai vitamin dan mineral yang anda mungkin kehilangan apabila menggunakan pil diet atau pil pelangsing atau diet yang berlebihan.

Jadi anda telah melakukan perkara yang membuat diet anda sihat? Ingat bahawa diet yang sihat adalah konsep keseimbangan antara dalam dan di luar kalori. Diet sihat bermakna anda membuat kalori daripada badan anda yang sangat cepat di mana dalam satu masa nanti badan anda hanya tidak dapat menahannya lagi yang membawa kepada penyakit atau makan berlebihan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *