Perbezaan utama di antara Qlaira dan Femodene

Perbezaan utama di antara Qlaira dan Femodene

Pelancaran anak kontraseptif oral generasi baru digabungkan pasti telah disempurnakan skop perlindungan terhadap risiko kehamilan yang tidak diingini. Pil perancang keluarga tradisional, walaupun ianya mampu memberikan anda sangat berkesan perlindungan daripada kehamilan, sering membawa kepada komplikasi fizikal tambahan seperti sakit kepala, loya, kesakitan payudara, kecewa kesakitan perut dan payudara. Doktor memberitahu bahawa masalah ini adalah biasa bagi pengguna pil kerana sistem fizikal anda mengambil masa untuk mendapatkan habituated untuk kesan hormon sintetik. Generasi baru, juga dikenali sebagai ketiga generasi pil, seperti Qlaira dan Femodene, yang membuat ia mudah bagi sistem fizikal anda untuk mendapatkan habituated untuk dos rendah hormon sintetik, ia mengandungi, lebih cepat dan lebih baik. Pengguna pil ini telah didapati mengalami komplikasi yang jauh lebih rendah daripada pengguna anak kontraseptif oral yang tradisional. Walau bagaimanapun, dua pil generasi ketiga berbeza antara satu sama lain setakat yang besar dari segi komposisi dan penggunaan mereka.

Apa itu Femodene?

Berbanding dengan pil tradisional gabungan oral contraceptive, Femodene tidak jauh berbeza – satu hakikat bahawa pil kontraseptif ini mengandungi dos yang lebih rendah tetapi versi progestogen sintetik yang lebih berkesan. Oleh kerana versi baru progestogen sintetik (gestodene) adalah pil kawalan kelahiran ini amat berkesan namun selesa untuk badan anda. Ubat anti-pregnancy ini adalah pil 21 hari, yang bermaksud bahawa anda perlu mengambil satu pil ubat-ubat ini setiap hari dan masa yang sama, dari hari pertama kitaran haid anda hingga ke hari 21. Anda harus menimbangkan fakta bahawa sebaik sahaja anda melengkapkan urusan Femodene 21 hari, anda perlu mengekalkan 7 hari bebas pil tempoh sebelum anda bermula dengan kursus seterusnya. Seperti mana-mana lain-lain hormon kelahiran kawalan pil diet, ubat-ubatan ini juga menyediakan anda dengan perlindungan yang berkesan daripada risiko kehamilan yang tidak diingini oleh ‘ Overriding ‘ yang semulajadi hormon kitaran. Sifat-sifat hormon ubat ini bukan sahaja menghentikan pengeluaran dan keluaran telur dalam ovari tetapi juga menghalang sperma daripada memasuki rahim kerana membuat bendalir pangkal rahim lebih tebal dari biasa. Ia juga melindungi anda dari kehamilan yang tidak diingini dengan mengubah lapisan rahim, yang bermakna bahawa peluang untuk telur kelambu untuk berkembang di dalam rahim menjadi ketara kurang. Untuk membeli Femodene dalam talian anda perlu mendaftar diri anda dengan ubat-ubatan asli yang menjual farmasi online di UK.

Apa itu Qlaira?

Pil Qlaira juga dirujuk sebagai pil gabungan oral contraceptive tetapi mereka benar-benar kepunyaan Kumpulan pil multiphasic atau 28 hari. Seperti anak kontraseptif oral monophasic, Qlaira juga menggabungkan sintetik oestrogen dan progestogen tetapi kombinasi hormon yang berbeza dalam pil yang perlu diambil pada peringkat yang berbeza pada kitaran haid anda. Ciri-ciri unik pil kontraseptif ini membantu badan anda untuk mendapatkan habituated dengan ubat-ubatan lebih cepat dan kemungkinan kesan-kesan sampingan juga mengurangkan dengan banyaknya. Walau bagaimanapun, pil Qlaira perlu diambil sepanjang kitaran haid anda dan tidak seperti pil 21 hari anda perlu bermula dengan kursus seterusnya sebaik sahaja anda selesai yang pertama. Ia muncul sebagai satu proses yang rumit tetapi pil datang dalam pakej yang ketara dan dengan arahan grafik supaya anda tidak menghadapi sebarang komplikasi semasa menggunakan pil ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *