Perbezaan di antara yang sewa kren dan lif kontrak

Perbezaan di antara yang sewa kren dan lif kontrak

Kren sewa Syarikat mempunyai pelbagai jenis kren perindustrian yang disediakan untuk disewa.

Bahkan memutuskan jenis kren yang anda perlukan adalah satu proses yang kompleks yang memerlukan anda untuk memberikan lokasi dirancang, berat beban dan jarak dari pusat putaran (membunuh) jentera yang beban akan berpindah. Ini adalah kerana kren boleh memindahkan beban berat dalam jarak yang kecil dari pusat membunuh, atau ringan yang memuatkan dalam jarak yang lebih besar dari pusat membunuh. Ada jadual untuk setiap jenis kren, memperincikan jarak yang selamat dan beban yang boleh digerakkan.

Anda mempunyai dua pilihan, kren Penyewaan atau perkhidmatan mengangkat kontrak

Sewa kren

Menyewa kren adalah satu prosedur yang lebih kompleks daripada yang anda jangkakan jika anda adalah penyewa masa yang pertama.

Seperti yang boleh dijangka dengan setiap bahagian yang besar daripada industri jentera tiada akan prosedur kesihatan dan Keselamatan yang kompleks untuk mematuhi.

Apabila pengambilan syarat-syarat kren yang pelanggan mesti menyediakan seseorang yang dilantik dan bekalan pengendali Syarikat Penyewaan dengan satu kaedah yang terperinci dan penyata Keselamatan, disediakan oleh orang yang kompeten dan terlatih, sebelum Lif. Orang yang dilantik mesti menyelia operasi lifting seperti yang diperincikan 7121 BS (selamat menggunakan kren) dan menyediakan kakitangan yang berkelayakan seperti slingers, signallers dan crane operator.

Menyewa kren dan loji pasti ditemani oleh risiko. Kos sebuah kren mudah alih yang moden antara £100,000 hingga melebihi 2million £, akibat kewangan jika berlaku kemalangan boleh menjadi besar.

Sebagai pelanggan menyewa kren atau barang loji, anda perlu memenuhi syarikat sewa kren bahawa anda mempunyai perlindungan insurans yang mencukupi bagi risiko-risiko berikut:
1. Kerugian, atau kerosakan kepada, kren manakala pada Penyewaan.
2. Meneruskan bayaran Penyewaan manakala kren sedang pembaikan
3. Kecederaan kepada pengendali.
4. Pihak ketiga perlindungan (kecederaan kepada pihak lain, termasuk kerosakan kepada harta-benda mereka.)
Kren sewa Syarikat boleh mengaturkan perlindungan bagi kerugian atau kerosakan kepada, kren manakala pada sewa dan caj-caj Penyewaan yang berterusan manakala kren sedang dalam pembaikan. Perlindungan insurans untuk bahan-bahan lifted juga terdapat di sini.

Lif-Lif kontrak

Seperti yang diterangkan dalam Penyewaan kren, Semua Lif kren hendaklah mematuhi sepenuhnya BS7121 selamat menggunakan kren Bahagian 1 1989 am dan operasi mengangkat dan mengangkat peralatan peraturan-peraturan LOLER. Kedua-dua peraturan-peraturan ini meletakkan keperluan semua anggota terlibat dalam kren mengangkat.

Di angkat kontrak, syarikat sewa akan memilih kren yang betul untuk kerja, meningkatkan risiko penilaian dan kaedah penyata, mengatur Pengurusan lalu lintas dan tahap yang betul insurans. Dengan pengenalan BS7121 (British Standard kod amalan penggunaan Peti Deposit Keselamatan kren) dan LOLER (operasi mengangkat dan peraturan-peraturan peralatan mengangkat) klien yang tidak mempunyai cukup pengalaman dan ilmu tentang operasi kren yang biasanya lebih suka untuk membuat pesanan kontrak yang asas.

Kontrak Penyewaan kren menjadi kontrak kontrak angkat apabila pemilik kren bekalan orang yang dilantik dan, seterusnya, menerima tanggungjawab bagi semua aspek berbau.

Semua syarikat-syarikat sewa kren menawarkan perkhidmatan mengangkat kontrak. Ini melegakan pelanggan tanggungjawab untuk menyediakan penyata kaedah, penilaian risiko, dermaga kajian, angkat Rajah dan mengurus dan menyelia operasi lifting. Syarikat sewa kren mengambil risiko dan kebimbangan dari pelanggan, dengan lengkap dan profesional Tukang jahit membuat pakej di mana mereka kakitangan yang terlatih dan berpengalaman menguruskan keseluruhan proses daripada awal konsep hak melalui untuk menyelia berbau akhir mengangkat.

Dalam orang hubungan angkat pelanggan adalah masih bertanggungjawab untuk menyediakan maklumat yang tepat berkaitan kedua-dua barang akan ditarik balik dan keadaan tanah. Pelanggan juga mestilah mempunyai insurans liabiliti awam.

Masa persediaan yang diperlukan untuk menghasilkan penyata kaedah dan penilaian risiko yang relevan untuk mengangkat kontrak akan memerlukan tempoh notis yang lebih lama daripada bagi Penyewaan kren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *