Perbezaan di antara pilihan yang tidak sihat dan yang sihat

Perbezaan di antara pilihan yang tidak sihat dan yang sihat

Apabila anda mengambil makanan yang membantu badan anda untuk menjadi sihat dan kekal sihat, ini adalah mencapai keperluan pemakanan anda. Orang sekarang mempunyai lebih banyak pengetahuan tentang nilai-nilai pemakanan kerana penglibatan kerajaan oleh USDA, yang memberitahu kita tentang makanan harian yang memerlukan badan kita mengeluarkan dan FDA, yang memberitahu kita apa yang tidak boleh makan.

Mungkin ada beberapa perkara yang anda akan masih tidak pasti tentang. Berapa boleh makan anda memenuhi keperluan pemakanan anda apabila ia datang kepada vitamin dan kesihatan anda secara keseluruhan? Terdapat lebih banyak berfikir tentang topik ini maka anda boleh bayangkan. Jika anda ingin meningkatkan standard kesihatan dan mengekalkan kesihatan anda perlu mengambil pemakanan yang betul. Sebagai contoh, otak itu sendiri memerlukan protein untuk membesar dan berkembang. Tanpa kehidupan protein yang diperlukan fungsi-fungsi mental yang kami dapat dan menderita.

Jadi bagaimana anda tahu jika anda sedang mendapatkan pemakanan yang betul? Sudah tentu anda perlu mempunyai kefahaman tentang keperluan tertentu anda Apakah, serta apa yang keluarga anda perlu, dan kemudian anda perlu memohon persefahaman itu apabila ia adalah masa untuk membeli-belah, memasak dan makan barang-barang makanan terpilih tersebut.

Apabila anak-anak muda mereka sudah diarahkan bahawa kesihatan merupakan sebahagian daripada Sains, oleh itu juga pembelajaran penjagaan kebersihan diri, segala macam penyakit dan masalah, dan lain-lain topik Kesihatan umum. Jarang sesiapa yang tidak menerima arahan individu tentang bagaimana untuk menjadi sihat dan kekal sihat semata-mata kerana orang yang makan. Dan lagi ini adalah bahagian yang penting daripada kesihatan am! Terdapat banyak perkara yang mempunyai kesan pada kesihatan secara langsung, contoh yang baik akan kandungan nutrien dan kalori yang kita ambil dalam. Bukankah hebat untuk mempunyai sesuatu atau seseorang memberitahu kami betul-betul apa bersenam atau makanan yang mempunyai kesan ke atas seseorang, jadi ia akan beritahu kami keperluan individu semua orang? Maksudnya, termasuk satu kajian kesihatan mental, pemakanan, kesihatan fizikal, kalori, dan bagaimana anda perlu boleh mengira perkara-perkara ini secara berasingan.

Orang dan kanak-kanak khususnya perlu belajar tentang pemakanan sama seperti mereka belajar mengenai membaca dan Matematik. Ada beberapa perkara yang tidak pernah boleh terpilih dan mereka adalah orang yang keperluan pemakanan dan perbezaan di antara makanan yang sihat dan tidak sihat dan tabiat makan. Tidak, iaitu jika orang ingin menjadi sihat dan bahagia seumur hidup!

Ia akan lebih baik jika kita memahami dari awal bagaimana untuk mengekalkan kehidupan kita dan badan kita sihat dan suara yang boleh. Tetapi unluckily pilihan zat yang kelihatan lebih baik daripada pilihan-pilihan yang sihat apabila ia datang kepada pemakanan.

Dan sudah tentu pilihan pemakanan yang miskin akan diiklankan lebih banyak diperolehi daripada alternatif yang sihat. Tetapi secara jujur mereka tidak seperti mudah anda membuat mereka. Sesiapa sahaja boleh belajar tabiat baru, jika mereka meletakkan fikiran mereka ini dan benar-benar bekerja pada mereka. Masa yang diambil untuk mempelajari tabiat baru dilihat sebagai satu pelaburan dalam Kesihatan yang baik sepanjang hayat dan ganjaran. Dan sejak anak-anak cenderung mengikuti ibu bapa mereka di kira-kira segala-galanya terutamanya pemakanan adalah penting untuk makan sihat setiap hari. Selepas semua ini, anda kini perlu sedar bahawa ia adalah penting untuk membuat keputusan yang betul apabila ia datang kepada pemakanan, Timur seperti yang sihat yang anda mahu anak-anak anda menjadi!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *