Perbahasan penjagaan kesihatan yang datang ke rumah anda: Catherine Candisky dan Jack Torry

Perbahasan penjagaan kesihatan yang datang ke rumah anda: Catherine Candisky dan Jack Torry

Dengan ahli-ahli rumah rumah lekukan monthlong dan Senat untuk mengikuti pada hujung minggu ini, bulan Ogos ini membentuk sehingga boleh dingin tertarik masuk perang antara penyokong dan penentang cadangan-cadangan baik pulih kesihatan yang menyeluruh.

Industri penjagaan kesihatan, parti politik, Penyokong-penyokong pengguna dan lain-lain sudah mula berat dengan mesej bahawa tumpuan kurang pada aspek-aspek teknikal dan lebih pada rayuan emosi tertentu untuk mengelirukan dan incense, bergerak dan memberi inspirasi kepada.

“Generasi terbesar kita menafikan penjagaan” memberi amaran kepada satu iklan.

“Kerjasama lebih sedikit, sedikit politik yang kurang, dan kita boleh mendapatkan pekerjaan yang dilakukan pada masa ini,” janji lain.

Akan ada markah daripada peringatan lain, terutamanya menunjukkan soalan-soalan dari pengundi dalam Mesyuarat-Mesyuarat Dewan Bandaran di seluruh negeri. Dan jika itu tidak cukup, penyokong dan penentang perubahan telah mula perhimpunan induk dan tanda-tanda waving pada persimpangan yang sibuk di Columbus, ohio.

Lawan Republikan pelan yang diajukan oleh Presiden Barack Obama dan Kongres Demokrat berkata dalam relung boleh menandakan knell kematian untuk pembaharuan. “Kerana lebih ramai rakyat Amerika mengetahui lebih lanjut mengenai pelan mereka, (akan Demokrat) berkemungkinan mempunyai musim panas yang sangat, sangat panas,” kata rumah pemimpin minoriti John Boehner, R – West Chester.

Bagi orang-orang yang menyokong perubahan, seperti Rep Zack ruang, D-Dover, gelombang iklan bukan perkara baru: “Hakikatnya, kita telah mengalami maut pengiklanan untuk, dan yang akan terus.”

Ruangan, yang, sebagai anggota Jawatankuasa perdagangan dan tenaga, membantu memupuk satu tolak ansur, memberitahu pemberita bahawa Amerika memahami “keperluan untuk penjagaan kesihatan pembaharuan” dan undang-undangnya lambat laun perlu menangani dengan sistem. “Masalah ini akan hilang. Ia akan hanya menjadi lebih buruk.”

Dipertaruhkan adalah perubahan besar dalam satu perenam ekonomi Amerika Syarikat, dan bahagian besar ekonomi Ohio, yang merupakan rumah kepada kemudahan Nasional terkenal sebagai Cardinal Hospital Kesihatan, klinik Cleveland dan Universiti di Cleveland, Ohio dan Columbus, Ohio.

“Pembaharuan penjagaan kesihatan akan mempunyai kesan yang berpanjangan untuk seterusnya 50 atau 60 tahun, banyak cara yang sama yang Medicare pula pada 1960-an,” kata Jonathan Archey, Pengarah perhubungan Persekutuan Persatuan Hospital Ohio.

Beberapa penganalisis memberi amaran bahawa Kongres mungkin boleh merangka Rang undang-undang yang Amerika semata-mata tidak mahu. Dari undian minggu lepas menunjukkan bahawa sokongan untuk rombakan utama telah menjunam.

Satu tinjauan Wall Street Journal-NBC berita minggu lepas menunjukkan bahawa 42 peratus rakyat Amerika menentang Obama pelan untuk pembaharuan. Lebih membimbangkan bagi White House adalah bahawa 39 peratus percaya kualiti penjagaan kesihatan Ohio mereka akan menjadi lebih buruk.

“Hak kini, ternyata bahawa Washington mungkin memaksa perbualan tentang penjagaan kesihatan daripada orang ramai,” kata Dennis Eckart, Kongres Demokratik yang bekas dari Cleveland, Ohio. “Orang ramai bertindak balas kepada Washington dan Washington tidak bertindak balas kepada orang ramai.

“Saya fikir dalam relung akan menjadi baik untuk mereka. Saya fikir perlu buat masa ini rumah untuk mendapatkan Rang undang-undang.”

Penganalisis mengatakan sebab kebimbangan adalah bahawa undian menunjukkan lebih daripada 80 peratus rakyat Amerika akan berpuas hati dengan insurans semasa mereka, tetapi mereka takut kehilangan perlindungan itu atau menonton premium mereka terus meningkat.

Penanggung insurans takut bahawa pilihan yang dikendalikan oleh kerajaan atau awam bagi orang-orang yang tidak mampu insurans swasta akan membawa mereka keluar dari pasaran. Kongres Demokrat telah menegaskan bahawa pilihan awam yang menjadi sebahagian daripada mana-mana baik pulih.

Hospital dan doktor bimbang bahawa mereka akan dibayar balik pada kadar yang lebih rendah daripada kos perkhidmatan.

Dan perniagaan kecil mengatakan bahawa keperluan bahawa semua syarikat menginsuranskan pekerja mereka atau membayar penalti dijangkau.

“Untuk melakukan ini sekarang lunacy di pihak kerajaan,” kata Hickerson Duane, Presiden Gear penyampai, sebuah agensi promosi produk yang berasaskan Columbus dengan pekerja 21 di Ohio. “Ini adalah perbelanjaan tambahan apabila banyak perniagaan telah membenarkan orang-orang yang pergi.”

Ohio Medicaid Pengarah John Corlett berkata, Syarikat akan takut tentang ceramah untuk memperluaskan Medicaid, program perubatan yang dibiayai oleh cukai untuk golongan miskin dan Kurang Upaya, satu langkah yang boleh menyebabkan kos Syarikat berbilion dolar yang mereka tidak ada.

“Kami akan menyokong usaha-usaha untuk mendapatkan lebih ramai orang yang dilindungi, dan kami akan menyokong perkembangan Medicaid selagi kerajaan menanggung kos,” kata Corlett. “Keadaan tidak mampu pada masa ini, dan saya tidak fikir sesiapa boleh mengharapkan kami untuk mengambil tanggungjawab itu.

William D. Hayes, Presiden Institut polisi Kesihatan Ohio, berkata pembiayaan akan cabaran terbesar.

“Kos seseorang adalah hasil orang lain,” katanya. “Ia tidak dapat dilakukan tanpa kehelan di suatu tempat dalam sistem.”

Terdapat empat versi yang berbeza daripada pembaharuan penjagaan kesihatan: dua di rumah dan dua di Dewan Negara. Semua kos antara $661 bilion dan $1 trilion dalam dekad yang akan datang dan akan dibiayai melalui pengurangan cukai dan Medicare meningkat.

Tetapi tiada seorang pun daripada versi yang telah memenangi sokongan majoriti yang jelas di mana-mana Dewan. Penggubal undang-undang amat dibahagikan sama ada memerlukan bahawa semua syarikat menginsuranskan pekerja mereka atau membayar cukai gaji yang akan digunakan untuk menampung kos insurans kesihatan ohio, atau untuk mengenakan cukai ke atas Pelan insurans kesihatan ohio paling mahal, yang pekerja kini menerima tax-free daripada majikan mereka.

Di samping itu, terdapat perjanjian tidak sama ada kerajaan perlu mandat rakyat Amerika membeli insurans, lebih seperti negeri-negeri memerlukan orang ramai untuk membeli insurans ohio auto.

Kecewa dengan kadar ceramah kedua-dua parti, pemimpin-pemimpin yang demokratik yang semalam berjanji untuk tolak penjagaan kesihatan-Rang undang-undang melalui Dewan Negara, sama ada mereka mendapat sokongan parti Republikan atau tidak.

Sen. Charles E. Schumer, D-N.Y., ketiga-kedudukan Senat Demokrat, menaikkan prospek kepimpinan kerajinan Rang undang-undang kepada spesifikasi yang demokratik dan menggunakan prosedur perundangan yang jarang untuk mempercepatkan proses undang-undang yang memenuhi keutamaan domestik Obama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *