Peraturan-peraturan dan kaedah-kaedah Treadmill yang berikut

Peraturan-peraturan dan kaedah-kaedah Treadmill yang berikut

Treadmill kemalangan berlaku sepanjang masa kerana kekurangan pematuhan kepada peraturan keselamatan. Ia adalah penting untuk mengetahui cara yang betul untuk menggunakan sebuah mesin senaman.

Berwajaran tinggi walaupun bekas Johan Mike Tyson di anak perempuan, berusia empat tahun keluaran, mati selepas lehernya terperangkap dalam satu kord Mesin senaman. Dia dijumpai oleh abangnya yang berusia tujuh tahun dengan tali yang tergantung dari konsol treadmill yang dibalut di sekeliling lehernya.

Selepas kemalangan itu melibatkan tercekik, ibunya cuba untuk memulihkan beliau dengan CPR sementara menunggu paramedik tiba di rumah mereka. Kemudian, gadis itu dibawa ke sebuah hospital tempatan di mana dia sebaik sahaja diletakkan pada sokongan hidup sebelum beliau meninggal dunia keesokan harinya.

Treadmill kemalangan tidak luar biasa dan mereka biasanya boleh dielakkan. Kebanyakan masa kemalangan itu berlaku kerana kanak-kanak bermain dengan peralatan tanpa penyeliaan.

Suruhanjaya Keselamatan produk pengguna Amerika Syarikat melaporkan bahawa setiap tahun, sekurang-kurangnya 2,600 kanak-kanak yang cedera dalam kemalangan treadmill yang berakhir di dalam Bilik kecemasan AS. Di Philadelphia sahaja, 12 kanak-kanak yang cedera dalam kemalangan treadmill pada tahun 2001, enam yang melibatkan tangan mereka terperangkap dalam mesin-mesin senaman tali pinggang.

Kecederaan ini adalah serius cukup memerlukan pembedahan plastik rekonstruktif supaya mereka dapat membuka tangan mereka. Tragedi ini boleh boleh dielakkan dengan penyeliaan yang baik dan pengiktirafan peraturan keselamatan.

Juga telah ada laporan yang menyebut tepi keras, memindahkan peralatan dan kelajuan diprogram treadmill yang boleh membawa kepada kecederaan yang tidak dijangka kepada mangsa-mangsa. Ramai penyelidik telah berkata bahawa pengubahsuaian treadmill Reka bentuk bagi menjadikannya lebih sukar untuk memulakan dan lebih mudah untuk berhenti boleh menghalang beberapa kemalangan ini berlaku begitu kerap.

Treadmill tidak semata-mata, Walau bagaimanapun, sebagai banyak lain-lain bentuk peralatan senaman yang membawa kepada kecederaan kanak-kanak dan orang dewasa juga. Kira-kira 25,000 kanak-kanak di bawah umur 14 tercedera peralatan senaman setiap tahun.

8,700 Beberapa kemalangan ini melibatkan kanak-kanak yang lebih muda daripada usia 5. Juga, Basikal pegun dan tumbuhan memanjat tangga adalah dua jenis lain peralatan yang telah menyebabkan kecederaan kepada kanak-kanak.

Ia juga telah mendapati bahawa pemotongan dan keretakan membentuk 20% kanak-kanak kecederaan yang disebabkan oleh peralatan senaman. Walaupun terdapat banyak langkah keselamatan yang ibu bapa boleh melindungi anak-anak mereka daripada mendapat cedera sebuah treadmill atau apa-apa jenis lain-lain peralatan senaman, ianya masih menjadi tanggungjawab pengeluar untuk memastikan produk-produk mereka adalah selamat tanpa sebarang kecacatan rekabentuk atau pengilangan flaws yang boleh menyebabkan kecederaan atau kematian jika kerosakan peralatan.

Amaran daripada sebarang bahaya yang boleh timbul harus disertakan dengan produk pada masa penyampaian kepada pelanggan. Ia adalah penting untuk mengkaji semua maklumat yang datang dengan dan jentera.

Sebaik sahaja risalah dan buku panduan arahan telah dibaca, ia adalah penting untuk mengkaji semula peraturan keselamatan dengan kanak-kanak dan keluarga untuk memastikan mereka semua memahami bagaimana untuk melindungi diri mereka daripada bahaya. Jika peraturan-peraturan dipatuhi dan mesin yang digunakan dengan betul dan dengan berhati-hati, maka mereka harus selamat untuk semua orang dan sumber latihan yang cemerlang.

Anda harus sentiasa berhati-hati apabila memasuki dan keluar di mesin kerana itulah apabila banyak kemalangan dan keputusan yang tidak dijangka berlaku. Ini harus berhati-hati masa untuk semua yang menggunakan mesin tersebut.

Sering muzik times yang anda boleh mendengar semasa bersenam boleh mengganggu perhatian anda, jadi pastikan ianya tidak terlalu kuat untuk berfikir melalui segala-galanya dengan jelas. Juga, ini adalah satu peraturan yang mudah, tetapi anda perlu pastikan tidak spontan mengenai peraturan-peraturan yang disenaraikan untuk keselamatan anda dalam atau di atas treadmill.

Hanya melakukan perkara dengan cara yang mereka itu dimaksudkan untuk dilakukan. Ini akan meningkatkan hayat Mesin serta sendiri semasa menghasilkan anda keputusan terbaik.

Ianya juga sangat penting untuk memastikan bahawa kanak-kanak sentiasa banyak diselia apabila seluruh jentera-jentera itu besar dan kuat. Pastikan bahawa mereka tidak dapat mencapai peralatan senaman tanpa seorang dewasa yang disertakan.

Jika ada seseorang dengan kanak-kanak pada setiap masa, mereka akan lebih kurang cedera akibat penggunaan yang tidak wajar. Jika semua peraturan dipatuhi, Mesin tersebut boleh membuktikan untuk menjadi satu cara yang selamat untuk bekerja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *