Peranan Prebiotics dan Probiotics dalam memerangi Candida

Peranan Prebiotics dan Probiotics dalam memerangi Candida

Jika anda telah belajar cara sihat dan semulajadi yang wujud untuk membantu anda melawan candida, anda mungkin berminat probiotics, prebiotics dan synbiotics. Bukan sahaja melakukan probiotics membantu tubuh melawan jangkitan yis tetapi prebiotics lakukan dengan baik. Di sini adalah satu istilah yang anda mungkin tidak lagi sedar: synbiotic. Yang synbiotic adalah tambahan yang mengandungi probiotik yang dan komponen prebiotic untuk memberi impak positif terhadap tahap bakteria usus badan.

Berlaku masalah Candida Bilakah bakteria jahat overpowers orang-orang yang baik. Candida overgrowth boleh mengakibatkan gejala-gejala kesihatan yang tidak menyenangkan yang banyak dan manakala anda boleh mendapatkan preskripsi ubat-ubatan untuk membantu, Pertahanan terbaik adalah merupakan suatu kesalahan dan anda boleh takbersih melawan bakteria jahat tahap oleh pengambilan flora yang positif.

Apakah probiotics? Probiotics adalah flora yang sihat yang boleh meningkatkan fungsi penghadaman.

Apa itu prebiotics? Prebiotics boleh dianggap sebagai makanan yang sihat untuk probiotics membantu mereka fungsi yang lebih baik dan mengeluarkan semula.

Mendapat manfaat daripada prebiotics, probiotics dan synbiotics

Makan Yis yang memerangi makanan adalah satu pendekatan yang boleh pergi bersama-sama dengan mengelakkan Yis yang mempromosikan makanan. Berikut adalah beberapa cara untuk menggabungkan beberapa pra dan pro biotics ke dalam diet candida anda untuk menggalakkan penduduk flora yang sihat dalam sistem penghadaman anda supaya anda boleh melawan candida dan mempunyai sistem penghadaman yang sihat. Komponen ini boleh melakukan perkara-perkara yang besar untuk sistem imun anda juga!

· Inulin. Inulin adalah sebuah prebiotic yang berasal daripada tumbuh-tumbuhan beberapa. Ia boleh ditambah untuk makanan dan smoothies untuk hasil yang hebat. Ia juga boleh digunakan sebagai pemanis yang. Terdapat senarai kebaikan dan keburukan inulin jadi pastikan untuk kajian lanjut sebelum membuat keputusan untuk mengambil produk ini dalam kuantiti yang.

· Probiotik dan jus prebiotic boleh didapati di kedai-kedai runcit yang mempunyai yogurt dan / atau inulin mereka. Ia adalah satu idea yang hebat untuk minum ini apabila sakit dan terutamanya apabila memakan antibiotik kerana antibiotik hanya membunuh mematikan bakteria berbahaya dalam badan anda tetapi mereka menyingkirkan bakteria yang baik serta yang memberikan peluang untuk meniru peringkat cepat candida.

· Kefir. Kefir adalah menggunakan cecair yang boleh merupakan minuman kesihatan yang benar-benar sihat sebab banyak termasuk perjuangan menentang jangkitan yis. Anda boleh membeli kefir permulaan di kedai-kedai makanan kesihatan dan dalam talian dan menanam sendiri. Kefir kelapa muda adalah satu contoh yang anda mungkin ingin meneliti manfaat kesihatan.

· Keju prebiotic semakin mudah didapati di kedai-kedai runcit dan boleh digunakan seperti keju apa-apa yang lain.

· Makan bawang putih dan bawang dan asparagus dan makanan lain yang mengandungi prebiotics. Anda boleh mengambil pil bawang putih jika anda bimbang tentang halitosis (bad breath masalah)

· Makanan tambahan. Tambahan banyak boleh membantu anda meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan anda dan membasmi syarat-syarat seperti candida. synbiotics juga boleh membantu dengan kesihatan hati dan otak, di samping sistem imun anda.

Belajar cara-cara semula jadi untuk memerangi masalah kesihatan seperti jangkitan yis pintar dan akan membantu anda mengelakkan masalah kesihatan yang lain serta meningkatkan tenaga dan kecergasan anda. Kesihatan benar-benar bermula pada sistem penghadaman!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *