Peranan krim Kesihatan zakar untuk menghalang kelengkungan zakar

Peranan krim Kesihatan zakar untuk menghalang kelengkungan zakar

Zakar tegak sedikit melengkung adalah satu keadaan yang agak biasa, yang melibatkan kira-kira 80% daripada semua lelaki. Walau bagaimanapun kelengkungan zakar boleh maju dan menjadi menyakitkan, menyebabkan kesukaran dengan persetubuhan dan juga mengakibatkan kecacatan jangka panjang. Merawat kulit zakar dengan krim Kesihatan zakar berkualiti tinggi yang boleh membantu dalam mencegah punca-punca asas zakar melengkung atau bent.

Apa yang menyebabkan kelengkungan zakar?

Kelengkungan zakar didiagnosis apabila Turus akan semasa ereksi. Ini adalah disebabkan oleh pembentukan tisu parut yang berserabut di bawah kulit. Tisu ini boleh dirasai sama ada ereksi tidak hadir atau tidak. Walaupun punca sebenar pembentukan tidak well-understood, nampaknya komponen genetik. Dalam erti kata lain, lelaki yang mempunyai ahli keluarga yang lebih tua dengan zakar melengkung akan lebih cenderung untuk memajukan keadaan diri.

Lelaki yang telah meretakkan zakar semasa persetubuhan atau yang sedang menjalani terapi radiasi akan lebih cenderung untuk membangunkan zakar melengkung atau bent dan mengalami komplikasi. Lelaki pada mana-mana umur yang mengalami sakit semasa ereksi perlu mendapatkan nasihat perubatan pada peluang terawal.

Komplikasi dari zakar melengkung

Jika tidak dirawat kiri, zakar melengkung boleh berkembang menjadi satu keadaan yang dikenali sebagai penyakit Peyronie’s, yang boleh memberi kesan yang berpanjangan terhadap kesihatan zakar. Zakar teruk melengkung boleh sangat menyakitkan semasa ereksi, dan bergantung kepada darjah kelengkungan, penembusan mungkin sukar atau bahkan mustahil.

Merawat zakar yang melengkung atau bent

Apabila penyakit Peyronie’s telah dibangunkan, beberapa pilihan disediakan. Ubat-ubatan oral, rawatan radiasi dan pembedahan semua telah digunakan untuk membetulkan masalah itu. Walau bagaimanapun, langkah-langkah ini diketahui membawa kepada mati pucuk dalam banyak kes, dan mereka tidak sentiasa membetulkan masalah. Oleh itu, ini adalah kiri secara amnya terbaik sebagai pilihan terakhir.

Selain itu, vitamin E dan A telah ditunjukkan untuk mengurangkan pembentukan tisu parut dalam beberapa kes dan boleh membantu mengurangkan kelengkungan atau menghalangnya daripada berlaku. Pelbagai vitamin dan mineral lain juga telah menunjukkan keputusan yang positif dari segi kesihatan tisu zakar.

Nutrien untuk zakar – mengekalkan keadaan zakar melalui betul khasiat kulit

Vitamin, antioksidan dan asid amino yang berikut telah menunjukkan kesan yang positif terhadap sel-sel kulit dan tisu penghubung dan mungkin berguna dalam mengekalkan kesihatan zakar:

• Vitamin A – mengekalkan kulit yang lembut dan lembut; selalunya digunakan untuk pencegahan atau rawatan parut tisu.

• Vitamin C – kerja-kerja untuk memastikan kulit well-oxygenated, meningkatkan sifat-sifat Penyembuhan, dan diperlukan untuk pembentukan dan pembaikan tisu penghubung yang mendasari dermis di.

• Vitamin B5 – menyokong kesihatan keseluruhan sel-sel kulit dan tisu penghubung.

• Vitamin E – boleh membantu mencegah atau mengurangkan tisu parut berserabut dan mengekalkan kulit yang lembut, licin dan lembut.

• Alpha lipoic asid – antioksidan penting yang membantu menghalang kerosakan kulit; juga diperlukan untuk fungsi metabolik yang sesuai kulit dan sel-sel saraf.

• L-Arginine-asid amino yang berfungsi untuk menggalakkan peredaran yang optimum dan memainkan peranan dalam pengoksigenan sel-sel kulit.

Apa yang perlu mencari dalam satu krim Kesihatan zakar

Untuk menikmati manfaat daripada nutrien penting ini, ia adalah terbaik untuk menggunakannya secara terus kepada zakar, kerana kulit adalah tinggi kadar serapannya dan boleh membantu untuk memastikan bahawa mereka akan dihantar di mana mereka perlu tempahan. Formula Kesihatan zakar (Penyokong-penyokong Kesihatan lelaki mengesyorkan minyak lelaki Man1) perlu mengandungi semua bahan-bahan yang disenaraikan di atas, serta pelembab semulajadi yang diperlukan untuk mengekalkan keutuhan kulit permukaan. Krim zakar yang semulajadi dan bebas daripada wangian, Pelincir sintetik dan pewarna disyorkan untuk semua jenis kulit untuk mengelakkan pengeringan atau kerengsaan tisu sensitif di kawasan kemaluan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *