Peranan air dalam Kesihatan buah pinggang bahagian dua

Peranan air dalam Kesihatan buah pinggang bahagian dua

Tidak semua air adalah sama

Apabila ia datang kepada kesihatan buah pinggang dan kesihatan keseluruhan, Semua air adalah tidak sama. Ini adalah jelas dalam beberapa keadaan, tetapi tidak begitu jelas pada orang lain. Apabila fokus pada Kesihatan buah pinggang serta penghapusan batu buah pinggang, jenis air yang tertentu kelihatan berusaha yang terbaik.

Air suling digunakan?

Suling air kerja-kerja baik dalam mengekstrak dari Deposit mineral badan yang ditolak oleh badan. Ia leeches kepada mineral yang lebih besar daripada zarah-zarah yang bersaiz Koloidal dan rasa mereka. Zarah-zarah yang bersaiz colloidal adalah orang-orang yang cukup kecil untuk diserap melalui dinding sel badan. Beberapa berfikir bahawa air suling adalah merompak badan mineral penting ini, tetapi ini bukanlah kes. Walau bagaimanapun, ramai pakar bersetuju bahawa protokol sahaja air suling mungkin terbaik Bilakah sahaja dilakukan untuk beberapa minggu paling.

Perbezaan air beralkali boleh membuat

Air beralkali seolah-olah menjadi yang terbaik. Minum air beralkali mencegah pembentukan batu buah pinggang dan boleh membubarkan batu buah pinggang juga. Air beralkali elektrolitik mempunyai pH 9 ke 11. Ia bukan sahaja meneutralkan asid yang berkumpul di pelbagai bahagian badan, termasuk buah pinggang, tetapi telah dikenali untuk menyediakan rawatan jangka panjang yang besar untuk pelbagai penyakit yang berkaitan jantung, hati, buah pinggang dan paru-paru. Air mengandungi lebih hidrogen daripada ion-ion hydroxyl dikelaskan berasid. Apabila terdapat lebih banyak ion-ion hydroxyl daripada hidrogen, sebaliknya adalah benar dan ia adalah alkali. Manfaat air beralkali malah telah diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Jepun dan kebajikan dan telah diperakui untuk membantu dalam mengurangkan acidosis, cirit-birit yang kronik, penyakit gastrousus dan penghadaman yang lemah. Doktor Asia menggunakan air beralkali untuk mengubah keadaan berasid di dalam badan supaya badan boleh lebih baik berurusan dengan kelemahan sendiri.

Air paip lebih baik daripada apa-apa

Air paip diperoleh sedikit alkali untuk asid. Ini mungkin dalam banyak kes di-kurangnya disyorkan. Walau bagaimanapun, air minumannya adalah amat penting tanpa mengira jenis. Jika paip adalah pilihan sahaja, yang lebih baik untuk hydrate dengan sesuatu yang akan membantu daripada apa-apa pada semua. Jadi, satu permulaan yang baik adalah untuk menginsuranskan penghidratan cukup dan sebagai boleh mendapatkan penghidratan kualitatif yang lebih tinggi untuk mengoptimumkan kebolehan badan untuk Singkir sendiri toksin. Perbuatan itu akan membantu menghalang batu buah pinggang, berulang, dan memberi sokongan bukan sahaja untuk buah pinggang, tetapi badan anda yang organ-organ penting yang lain.

Fluoridated air tidak bagus untuk pesakit buah pinggang

Akhir sekali, jika anda minum banyak air paip dan ia adalah fluoridated, anda mungkin mahu mempertimbangkan penemuan-penemuan beberapa hari. Pada tahun 2006, satu kajian Majlis Penyelidikan Kebangsaan Amerika Syarikat membuat kesimpulan bahawa air fluoridated menimbulkan risiko tambahan bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang. Pada tahun 2008, Yayasan buah pinggang Kebangsaan Amerika Syarikat menarik balik sokongannya untuk fluoridation air sambil mengakui pesakit buah pinggang telah mati akibat air fluoridated yang digunakan dalam dialisis.

Belajar tentang cara-cara lain untuk menghapuskan batu buah pinggang dan memaksimumkan Kesihatan buah pinggang

Multi faceted pendekatan untuk kesihatan buah pinggang yang boleh menjamin kejayaan seseorang. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang tambahan pergi pendekatan untuk kesihatan buah pinggang

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *