Peranan Ace Inhibitors dalam tekanan darah tinggi

Peranan Ace Inhibitors dalam tekanan darah tinggi

Apabila anda memerlukan Sat untuk membentuk lengan anda dalam rawatan tekanan darah tinggi, satu jenis dadah yang memenuhi kriteria – inhibitors Sat.

Doktor-doktor yang mengatakan mereka bekerja baik – kadang-kadang lebih baik – daripada antihypertensives lain, kesan-kesan sampingan yang secara relatifnya adalah sedikit, tidak mengurangkan bekalan badan kalium yang boleh membahayakan, tidak mengganggu ingatan seseorang, prestasi kerja atau fungsi seksual dan berguna dalam pesakit-pesakit yang mengalami angina dan kegagalan jantung congestive.

ACE adalah angiotensin pendek untuk menukar enzim. Angiotensin berlaku secara semulajadi dalam badan dan mempunyai dua saudara. Yang pertama adalah seorang lelaki yang baik; Ia tidak menyebabkan apa-apa masalah.

Kambing hitam dalam keluarga adalah angiotensin II yang menimbulkan tekanan darah oleh konstriksi dalam arteri. Ini adalah sasaran inhibitors Sat; mereka menghalang tindakan angiotensin II, sekali gus normalizing tekanan darah.

“Saya lebih suka ACE inhibitors kerana dalam pengalaman saya, mereka mempunyai kesan-kesan sampingan yang paling sedikit. Sebagai contoh, tidak seperti diure¬tics, mereka tidak menaikkan kolesterol anda atau membuat anda menghabiskan bahagian yang lebih baik dalam hidup anda di dalam Bilik mandi yang mengosongkan pundi kencing anda; berbeza dengan beta-blockers, mereka tidak melambatkan anda, memberikan anda mimpi buruk, memburukkan lagi asma anda, mendorong kegagalan jantung atau memandu anda untuk membaca majalah lucah untuk membantu memulihkan sesetengah minat seks,”kata Dr. Isadore Rosenfeld Hospital New York – Memorial Sloan-Kettering Pusat Kanser dalam”Rawatan yang terbaik.”

Sejak mereka diperkenalkan pada 1980-an, ACE inhibitors telah berpindah tangga sebagai pertama talian ubat-ubatan di treat¬ment tekanan darah tinggi. Terdapat banyak sebab mengapa doktor memilih mereka ke atas ubat-ubatan lain.

ACE inhibitors boleh digunakan oleh yang muda dan tua. Barang mereka ganti lelaki azab mati pucuk sementara pada beta-blockers atau diuretics. Mereka adalah sama dengan atau dalam tindakan untuk kedua-dua ubat ini. Dan dalam kes-kes teruk hipertensi, ACE inhibitors selamat boleh digabungkan dengan diuretics atau penghalang channel kalsium. Beta-blockers juga bekerja dengan ACE inhibitors tetapi bukan sebagai berjaya kombinasi lain.

“Terdapat satu lagi alasan yang baik untuk memulakan dengan sebuah perencat ACE. Jika ia menyebabkan penurunan yang dramatik dalam tekanan, maka anda tahu renin itu adalah faktor penting dalam penyebab tekanan darah tinggi anda. (Renin adalah peningkatan tekanan darah hormon dibuat oleh buah pinggang yang disekat oleh perencat ACE.) Jumlah berlebihan renin dihasilkan apabila arteri yang pergi ke buah pinggang narrow¬ed. Jadi jika anda membalas perencat ACE untuk, ia mungkin bernilai melihat arteri ini untuk melihat jika mereka boleh dilated oleh Angioplasti belon,”menjelaskan koir.

“Sebaliknya, apabila perencat ACE yang tidak berkesan, yang lebih atau kurang peraturan keluar renin dan mencadangkan sebaliknya garam-bergantung kepada jenis hyper¬tension bagi golongan mukmin kalsium atau diuretics mana yang lebih berkesan,” katanya.

Tidak semua orang, Walau bagaimanapun, bersetuju dengan cadangan-cadangan dan koir. Penyelidik lain berpendapat bahawa pemikiran jenis ini datang daripada pengalaman awal dengan captopril perencat ACE yang kini telah menyebut oleh kajian baru.

Dalam jurnal Hypertension, Profesor John L. Reid Jabatan Materia Medica, University of Glasgow, berkata bahawa orang-orang dengan hipertensi secara amnya membalas baik ACE inhibitors tanpa mengira tahap renin darah mereka atau jumlah sodium dalam badan. Katanya, faktor-faktor lain – seperti respons pesakit individu – mungkin sebab mengapa sesetengah individu tidak mendapat manfaat dari ACE inhibitors.
Tidak kira bagaimana anda atau doktor anda merasakan tentang ACE inhibitors, terdapat sesetengah kontra yang anda harus sedar. ACE inhibitors adalah tidak dibenarkan langsung yang jika anda alahan kepada mereka atau kepada mana-mana komponen mereka. Keselamatan mereka tidak diwujudkan semasa hamil atau kanak-kanak. Mereka perlu dielakkan dalam pesakit dengan teruk mengecil daripada injap aortic di tengah-tengah, dan hendaklah digunakan berhati-hati pada mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang. (Seterusnya: memilih daripada empat Sat, tekanan darah tinggi.)

Kerana obesiti adalah faktor dalam tekanan darah tinggi, ia membayar untuk menurunkan berat badan. Untuk membantu anda menumpahkan mereka pound yang tidak diingini, mengambil Zyroxin, selamat dan semulajadi tambahan yang akan memaksimumkan penurunan berat badan anda melalui bahan pembakaran lemak yang unik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *