Peralatan Senaman Pilates – peningkatan Kesihatan

Peralatan Senaman Pilates – peningkatan Kesihatan

Pilates merupakan usaha yang biasa dilakukan atas tikar. Ia adalah usaha tanpa sebarang rintangan. Pemula biasanya keliru dengan sejak Pilates menggunakan kaedah berbeza daripada latihan lain. Senaman ini telah dibangunkan oleh Joseph Pilates pada 1900-an. Senaman ini boleh menyebabkan kehilangan berat badan dan memberi penekanan kepada pinggul, rendah belakang, abdominals, dan paha.
Pilates merupakan satu kaedah senaman yang biasa dilakukan untuk mendapatkan kedudukan yang lebih baik dan meningkatkan kekuatan otot, teras, penyelarasan, dan fleksibiliti. Biasanya latihan dijalankan menggunakan peralatan senaman senaman Pilates atau hanya menggunakan tikar. Peralatan Pilates dikehendaki membantu pemula dalam mencari otot-otot utama. Pada masa kini, bola kestabilan juga digunakan untuk membawa cabaran baki. Cabaran baki menjadikan otot teras yang diaktifkan.
Anda juga mungkin mendapati kerusi Pilates yang dipaparkan dengan pedal dan platform. Permulaan program senaman Pilates boleh berdiri di atas pedal semasa memegang platform yang. Tahap kecekapan menggunakan kerusi Pilates akan meningkat dan anda tidak perlu untuk mengadakan platform. Peralatan Senaman Pilates biasa akan kesantaian, Pengubah, Wunda kerusi, Tong arc, jumlah gim dan kabel, Menara, kestabilan bola, Bosu dan kecergasan bulatan.
Pengubah adalah jenis yang paling popular peralatan Pilates. Unit ini mempunyai perangkap, bergerak pengangkutan, melompat Lembaga Pengarah, dan juga kaki bar. Anda boleh Laraskan tahap rintangan dengan mengalih keluar atau menambah lebih banyak springs. Springs yang dikodkan dengan warna untuk mengetahui tahap ketahanan kemajuan senaman anda.
Kesantaian biasanya dipanggil sebagai Jadual trapeze yang mempunyai empat tiang. Ia dilengkapi dengan aksesori yang melekat pada tiang tersebut. Aksesori yang anda boleh dapati adalah Bar, tali, dan mata air. Unit ini berfungsi untuk setiap bahagian badan anda.
Kestabilan bola yang baik untuk membawa cabaran baki kepada anda. Unit ini membawa latihan yang berkesan di dalam teras musculature. Teras adalah asas Pilates menjalankan teknik. Anda boleh menggunakan bola kestabilan dengan band tentangan dan kabel bagi rangsangan yang lebih baik.
Bosu adalah seperti satu Tong Arc yang biasanya digunakan untuk latihan setong arc. Anda juga boleh menggunakan Bosu untuk latihan sampingan-lentur. Ia juga boleh digunakan untuk orang-orang yang melakukan senaman sebelah kaki untuk mengelakkan rasa tidak selesa ketika berbaring di atas lantai.
Biasanya, senaman berbaring sebelah bertujuan untuk melatih paha luar yang boleh menyebabkan ketidakseimbangan otot. Ia adalah penting untuk mengaktifkan otot-otot paha dalaman lebih baik lutut dan kestabilan pelvik. Kita sering melihat pemula Senaman Pilates mempunyai masalah dengan Pilates Roll-Up. Pilates Roll-Up adalah yang duduk penuh sehingga kedudukan yang agak sukar untuk dilaksanakan oleh newbie. Jika anda menggunakan Pengubah Pilates anda boleh balut band sekitar kaki anda dan cuba untuk menggulung ke dalam kedudukan tegak.
Faedah melakukan senaman ini adalah penambahbaikan postur, otot toning, fleksibiliti yang lebih baik, teras yang lebih kuat, besar baki dan penyelarasan, dan banyak lagi. Anda juga boleh membakar kalori dengan melakukan senaman Pilates. Ianya sangat sihat dan berguna untuk membuat anda berasa lebih sihat untuk kehidupan yang lebih berkualiti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *