Peralatan pernafasan kefahaman adalah penting untuk asma, bronkitis atau Pusat

Peralatan pernafasan kefahaman adalah penting untuk asma, bronkitis atau Pusat

Salah satu sistem paling penting yang kita bergantung kepada mendapatkan melalui kehidupan adalah sistem pernafasan. Badan kita diperbuat daripada siri organ-organ yang interrelated dan bahagian-bahagian yang membentuk satu siri sistem yang membantu badan-badan yang kami jalankan seperti mesin dan sabar menunggu. Organ-organ yang membantu sistem ini menjalankan kerja-kerja pada masa yang sama untuk mengambil oksigen yang kita sedut di dan membantu ia masuk ke dalam darah dan kemudian digunakan oleh seluruh badan kita. Kepentingan oksigen dalam badan kita adalah jelas tetapi terdapat banyak cara untuk sistem pernafasan anda tergendala. Nasib baik, bagi orang-orang yang menderita penyakit pernafasan yang berkaitan terdapat pelbagai pilihan rawatan luar sana, dan munasabah peralatan disediakan yang membantu penghidap kekal sihat dan selesa.

Yang paling biasa dan mudah untuk menggunakan jenis peralatan pernafasan di pasaran akan ombohNebuliserPam. Nebuliser yang datang dalam pelbagai gaya yang berbeza dari poket yang bersaiz kegunaan ombohNebuliserPam untuk ombohNebuliserPam jet yang perlu disimpan di suatu tempat di dalam bilik. OmbohNebuliserPam mengambil udara termampat dan bercampur dengan ubat-ubatan yang ditetapkan untuk membenarkan ia boleh memasuki saluran pernafasan seperti gas. Ia adalah gabungan gas dan cecair yang boleh dengan mudah diserapkan seperti anda menarik nafas. Ini membolehkan ubat-ubatan yang akan dihantar terus ke dalam paru-paru, menawarkan bantuan hampir serta-merta.

Merawat bronkitis kronik dan emphysema adalah antara sebab yang paling biasa untuk menggunakan sebuah Nebuliser. Syarat-syarat ini yang kerap boleh dirawat dengan gabungan rawatan serta terapi oksigen, yang boleh didapati melalui penggunaan Nebuliser yang. Asma dan bronkitis akut biasanya dirawat dengan ombohNebuliserPam tetapi ini adalah hanya hujung sebahagian kecil. Hanya kira-kira apa-apa masalah berkaitan pernafasan seseorang secara amnya telah boleh dirawat dengan satu Nebuliser.

Tambahan peralatan pernafasan yang sering digunakan untuk keadaan pernafasan untuk MDI, spacers atau pemampat. Satu meter dos inhaler, atau MDI, adalah mungkin yang termurah dan paling mudah jenis inhaler yang dijual. Walaupun ia tidak digunakan untuk merawat keadaan pernafasan yang banyak ia adalah masih yang paling cekap sana jika anda adalah seorang calon, dan boleh didapati dengan harga yang sangat murah. Spacers datang dalam banyak kelainan dengan yang paling popular yang sedang Aerochamber itu. Aerochamber dan digunakan bersama-sama dengan alat-alat lain seperti MDI untuk. Spacers mengekalkan kandungan aerosol, menghapuskan keperluan bagi apa-apa penyelarasan sebenar apabila mentadbir ubat-ubatan, dan kawalan kuantiti aerosol dihantar.

Kompresor langkah sehingga dari MDI untuk dan hanya sedikit lebih mahal. Kompresor datang dalam pelbagai saiz dan secara amnya meletakkan keluar sekurang-kurangnya 8 hingga 9 liter minit dan orang-orang yang lebih besar boleh meletakkan keluar lebih banyak dan sebenarnya mengisi bilik. Kompresor terutamanya digunakan untuk mengisi satu Nebuliser atau menjalankan rawatan ke udara dalam bilik.

Peralatan pernafasan berkualiti adalah penting apabila ia datang untuk penjagaan diri sendiri, orang yang anda sayangi atau pesakit anda. Anda tidak mahu memotong sudut apabila ia datang untuk merawat keadaan pernafasan tanpa mengira sama ada ianya mudah alih atau rumah menggunakan oksigen, ombohNebuliserPam atau peralatan CPAP dan bekalan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *