Peralatan kecergasan – mengkaji Pengerusi bola Gaiam baki

Peralatan kecergasan – mengkaji Pengerusi bola Gaiam baki

Berjuta-juta daripada kita mempunyai gaya hidup yang sedentari hari ini. Kami menonton televisyen atau melayari Web untuk hiburan. Dan apabila kita bekerja, kita lakukan banyak duduk di kerusi pejabat di kaunter.

Memandangkan tabiat kita, ia harus datang tidak mengejutkan bahawa sakit belakang yang kronik dan postur miskin tulah begitu ramai di antara kita. Anda boleh mendapatkan kelegaan daripada penyedia penjagaan kesihatan, seperti kiropraktor. Dan, anda boleh mengambil perkara-perkara yang ke tangan sendiri dan menyemak produk kecergasan seperti kerusi bola baki Gaiam.

Produk inovatif ini menjanjikan untuk membantu memperbaiki postur dan melegakan sakit belakang, leher dan bahu. Ia mula-mula dengan British pada “Good Morning America”, dan unit jualan telah melonjak sejak. Tetapi Adakah ia benar-benar bekerja?

Pertama, asas-asas. Pada asasnya, produk ini adalah kerusi yang menggunakan bola baki tempat duduk biasa. (Ya, dalam persekitaran pejabat, ianya cukup penglihatan.)

Dr. Randy Weinzoff, kiropraktor, direka kerusi Gaiam. Ia adalah berdasarkan idea mudah, terbukti bahawa apabila pengguna terpaksa mengimbangi dirinya objek sfera, seperti bola, ia membantu menyelaraskan tulang belakang badan dan menguatkan otot-otot utama yang menyumbang kepada kedudukan yang lebih baik dan penurunan di belakang sakit.

Kerusi dilengkapi dengan bar sokongan, tetapi menasihatkan pemilik manual berbanding meletakkan terlalu banyak berat terhadap sokongan belakang. Ianya disediakan bertujuan untuk menawarkan kestabilan tambahan.

“Mudah-glide” roda disediakan, terlalu. Ini membolehkan cecair muslihat di seluruh permaidani dan lain-lain permukaan lantai. Dua daripada casters tersebut yang berkunci.

Baki bola itu sendiri adalah setanding dengan produk-produk bola senaman lain. Ia dibina daripada vinil pecah. Anda boleh mengalihkannya keluar dari pangkalan tempat duduk dan menggunakannya untuk melakukan senaman regangan, atau untuk melakukan kerja-kerja abdomen, seperti crunches. Apabila ia deflates dari semasa ke semasa, anda boleh menggunakan pam udara termasuk untuk memulihkan keanjalan yang.

Panduan senaman Desktop pusingan keluar pakej. Manual ini menerangkan secara terperinci mengenai stretches yang anda boleh lakukan semasa duduk, atau menggunakan baki bola semata-mata.

Produk senaman ini telah mendapat Ulasan yang kebanyakannya positif dari pengguna. Pengguna berkata bahawa Pengerusi bola baki meriakan janji mengurangkan kesakitan di bahagian belakang, leher dan bahu. Sebaik sahaja anda sudah biasa duduk di the ball, ia adalah selesa, terlalu.

Maklumbalas negatif telah dinamakan berkenaan ketinggian kerusi; Ia mungkin sukar untuk menyesuaikan diri untuk memenuhi Meja anda. Selain itu, sesetengah pengguna tidak suka tanpa bersandar lengan.

Secara keseluruhan, jika anda menghabiskan banyak masa duduk di kaunter dan mengalami sakit belakang yang kronik dan ketidakselesaan, Pengerusi bola Gaiam baki adalah alternatif bernilai pertimbangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *