Perakam Suara digital – doktor alat yang berguna untuk transkripsi imlak

Perakam Suara digital – doktor alat yang berguna untuk transkripsi imlak

Dr Campbell menggunakan sawit yang memegang perakam suara digital bagi mempengaruhi profil perubatan pesakit ke dalamnya, doktor bekerja untuk sebuah hospital yang dikenali di Louisiana. Doktor hari bermula awal pagi melawat pesakit di hospital, hanya selepas memeriksa pesakit diagnosis ini ditentukan ke dalam perakam suara digital.

Pada purata doktor Lawatan 40 setiap hari pesakit ganjil dan perakam suara digital yang berguna telah alat rakan beliau untuk beberapa tahun sekarang. Dictations ini akan didokumenkan oleh sebuah syarikat perubatan transkripsi yang berpangkalan di luar negara. Doktor yang banyak mengikut kaedah yang sama untuk dictations dan kebanyakan mereka di palm memegang perakam suara digital adalah penting kerana a stethoscope, tanpa imlak yang transkripsi tidak mungkin.

Terdapat ramai doktor yang bereksperimen dengan perisian pengecaman suara, tetapi telah Waspada kecewa menggunakannya kerana ia mempunyai banyak kepincangan kelemahan terutama apabila ia datang untuk mengenali dengan tepat terma perubatan, doktor perlu re-edit bahagian Laporan perubatan kerana yang masa yang berharga telah hilang pada akaun ini, oleh itu mereka telah kembali semula menggunakan perakam suara digital.

Perakam Suara digital berfungsi dengan perisian yang dipasang pada komputer peribadi, dan semua dictations yang dicatatkan pada ia dipindahkan ke dalam komputer, ini kemudian dicapai oleh perubatan transcriber, sama ada dalaman atau luaran terletak di luar negara. Jika transkripsi imlak mendapatkan daripada pembekal di luar negara, kelajuan yang tinggi, internet digunakan untuk menyediakan protokol pemindahan fail capaian jauh dengan penjual di luar negara.

Undang-undang hari terakhir mendapatkan perkhidmatan dari vendor yang berpangkalan di luar negara telah tiada kesan apa-apa, doktor enggan untuk Perkhidmatan dalaman persediaan kerana faktor kos. Syarikat-syarikat berasaskan luar negara caj ¢ 9 ke 10¢ satu barisan watak 65, manakala melakukannya doktor kos dalaman di mana-mana dari 30¢ untuk 35¢. Perubahan harga boleh membuat perbezaan yang besar Tahunan penjimatan kos operasi banyak klinik atau syarikat-syarikat penjagaan kesihatan. Ini adalah sebab mengapa imlak transkripsi yang sedang mendapatkan daripada pembekal perkhidmatan yang berpusat di India atau Filipina.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *