Perabot jalan: Bagaimana untuk mengambil semula bangku-bangku Taman

Perabot jalan: Bagaimana untuk mengambil semula bangku-bangku Taman

Bangku-bangku Taman adalah hanya satu jenis perabot jalan. Seperti mana-mana perkara lain, kos bangku-bangku Taman ini meningkat kerana mereka semakin tua. Mereka juga memberi rasa dan rupa yang bagus kepada tempat. Ia adalah tepat untuk menjaga mereka. Dalam sesetengah kes, ia mungkin memerlukan pemulihan yang boleh anda lakukan sendiri. Terdapat hanya beberapa perkara yang anda perlu lakukan untuk mengembalikan sekeping berharga perabot jalan seperti sebuah bangku Taman. Di sini adalah bagaimana.

Bersih

Anda akan perlu untuk menyediakan bahan-bahan berikut: bristle berus, berus keluli, kertas pasir, sabun dan air. Anda akan perlu berus bulu. Ini adalah apa yang anda akan perlu untuk mengalih keluar longgar Cat, kotoran dan perkara-perkara lain yang ada ke dalam sebahagian perabot yang lama. Anda juga boleh memilih untuk menggunakan kertas pasir untuk mengikis luar cat longgar. Sandpapers yang boleh didapati di roughness yang berbeza-beza. Gunakan salah satu yang tidak terlalu licin tetapi tidak terlalu kasar bahawa perabot anda akan berakhir rosak lebih dipulihkan. Anda mungkin perlu sandpapers 50, 80 atau 120 bubur jagung untuk mengalih keluar sepenuhnya cat longgar. Ambil berus keluli untuk mengeluarkan kotoran dan habuk. Ia juga boleh digunakan untuk perabot jalan aluminium. Anda juga akan memerlukan bahan-bahan kering yang lain seperti sabun atau lain-lain penyelesaian pembersihan. Pastikan anda mencuci sampah-sarap, yang mungkin telah mendapat terperangkap di permukaan perabot tersebut, dari perabot dengan sabun dan air.

Pembaikan

Anda juga perlu membaiki perabot jika diperlukan. Memeriksa perabut. Mencari papan kayu yang rosak di tempat duduk dan belakang lain. Bangku-bangku Taman kayu, anda boleh menggunakan gam kayu atau kayu Pengapit. Anda akan perlu untuk meninggalkan perabot dalam sekelip mata jika anda akan menggunakan gam kayu. Anda juga perlu mencari lubang-lubang di pelbagai bahagian bangku Taman. Anda perlu mengisi lubang-lubang tersebut. Jika terdapat bahagian-bahagian tertentu yang akan musnah, anda boleh memilih untuk mengeluarkan dan menggantikan mereka.

Refinish

Sandblasting adalah satu lagi pilihan. Ia pasti akan menjadikan anda perabot jalan yang kelihatan seperti baru semula. Sandblasting itu boleh pasti membantu banyak dalam meningkatkan penampilan perabot jalan.

Langkah seterusnya adalah penggunaan pemburu anjing laut berasaskan air. Ia akan menjadi asas. Ia adalah penting untuk menggunakan buku asas kerana ia membantu dalam prosedur pengeringan. Cat cepat kering apabila terdapat buku asas di bawah. Ia juga dapat membantu anda dalam mendapatkan satu walaupun lapisan cat. Akhir sekali, warna cat akan pada ketika yang terbaik terdapat buku asas di bawah.

Apabila memohon Cat, anda perlu memastikan bahawa kawasan-kawasan yang anda tidak mahu dicat dilindungi. Tingkat atau rumput anda perlu juga dilindungi. Anda perlu melakukan sekurang-kurangnya dua lapisan tetapi pastikan bahawa anda tidak akan melebihi empat lapisan. Malah, tiga atau empat lapisan yang lebih berkaitan dengan perabot jalan logam daripada kayu. Kedua menyerap cat yang lebih cepat.

Selepas lukisan, anda juga akan perlu untuk memohon sealant. Jangan lupa langkah ini jika anda tidak mahu perabot jalan mempunyai karat dengan mudah.

Bollards BollardsStainless BollardBollardStainless besi Tuang keluli

John dari

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *