Peperiksaan zakar anda – zakar pemeriksaan dan ujian zakar sendiri

Peperiksaan zakar anda – zakar pemeriksaan dan ujian zakar sendiri

Ia adalah disyorkan bahawa anda menjalankan satu pemeriksaan sendiri zakar dan genital sekurang-kurangnya sekali sebulan untuk menghapuskan kemungkinan penyakit dan lain-lain potensi penyakit-penyakit seperti kanser mengubah hidup.

Apabila melakukan pemeriksaan yang zakar ujian dan genital sendiri anda harus menumpukan pada paha yang batin, zakar anda dan betina. Cara yang paling mudah untuk menjalankan pemeriksaan sendiri kemaluan dan zakar yang terletak di hadapan cermin, dan dengan serta-merta selepas anda mempunyai pancuran mandian atau mandian, kerana kulit anda lebih tenang dan kehangatan akan meningkatkan discolorations kulit apa-apa.

Dalam menjalankan zakar ujian dan pemeriksaan sendiri kemaluan ikuti langkah ini:

1. Pemeriksaan kulit – pertama, memeriksa peha zakar, betina dan inner dengan melihat ke atas setiap bidang secara terperinci. Ambil masa anda dan mencari apa-apa kecacatan kulit, seperti kulit kering atau chaffed, kudis, ulser atau apa-apa kecacatan yang lain. Jika anda melihat apa-apa yang luar biasa, membuat nota lokasi dan jenis keadaan kulit, supaya anda boleh memberitahu anda Kesihatan profesional.

2. Sulit peperiksaan – seterusnya, perlahan-lahan tekan sekitar bahagian sulit anda yang menggunakan Indeks dan jari telunjuk (mula-mula dua jari selepas ibu jari anda). Mengambil perhatian terhadap sebarang kesakitan yang anda rasa. Kemudian gunakan semua jari-jari anda perlahan-lahan berasa bagi apa-apa ketulan di pangkal paha. Ini boleh dilakukan dengan menggerakkan jari anda dalam pergerakan membulat ke atas kawasan tersebut. Anda berasa bagi apa-apa ketulan yang lebih besar daripada sebutir beras, dan sukar untuk disentuh. Lebam atau bengkak mungkin menandakan jangkitan.

3. Zakar pemeriksaan sendiri – apabila anda telah selesai pemeriksaan sulit anda beralih kepada zakar anda. Lakukan ini dengan meletakkan ibu jari anda di sebalik batang zakar anda dan jari telunjuk anda pada bahagian depan. Pastikan tangan anda pada pangkal zakar anda dan di sebelah kiri Turus. Kemudian dikenakan tekanan yang lembut dan perlahan-lahan menggerakkan tangan anda sehingga batang zakar anda. Apabila anda sampai ke slaid atas tangan anda ke pangkalan dan bergerak sedikit ke kanan daripada tindakan tangan anda yang terakhir. Teruskan proses ini sehingga anda benar-benar telah menguji permukaan zakar anda, yang mencatatkan apa-apa ketulan atau kawasan-kawasan yang tidak terperi sakitnya.

4. Testicle pemeriksaan sendiri – seterusnya, memeriksa betina anda. Untuk melakukan ini mengambil testicle satu di kedua-dua tangan dan perlahan-lahan meletakkan ibu jari anda atas testicle itu. Kemudian menggunakan sedikit tekanan bergolek tangan anda testicle itu. Sebaik sahaja selesai, ulangi proses bagi testicle kedua, dan ambil perhatian tentang apa-apa bengkak atau lebam. Sudah tentu, ia adalah perkara biasa untuk mempunyai satu testicle yang lebih besar daripada yang lain, dan untuk anda berasa epididymis, iaitu tiub penyimpanan sperma yang terletak di bahagian atas dan belakang testicle setiap. Tiub ini harus berasa lembut dan tali seperti, dan jatuh sedikit tender apabila disentuh.

Jika anda mendapati mana-mana penyelewengan semasa zakar atau pemeriksaan sendiri kemaluan yang ia adalah penting bahawa anda mendapatkan nasihat perubatan secepat mungkin, seperti masa, dalam banyak kes, anda boleh membuat semua perbezaan masa pemulihan anda.

Cara terbaik untuk menjaga zakar anda dalam Kesihatan yang optimum, terutamanya jika anda menjalani kehidupan seks yang aktif, termasuk Pelancapan, adalah untuk mempunyai program penjagaan tetap di tempat. Program penjagaan kesihatan zakar ini harus merangkumi penggunaan a crème khusus kesihatan zakar seperti Man1 orang minyak.

Penggunaan yang kerap crème vitamin tertentu zakar yang mengekalkan rupa zakar anda dan membolehkan zakar anda untuk berfungsi dengan baik. Dan meneruskan rutin zakar ujian dan pemeriksaan sendiri kemaluan, untuk menyemak apa-apa penyakit yang boleh menjejaskan fungsi seksual dan kesihatan keseluruhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *