Peperiksaan sensitiviti zakar – bagaimana untuk ujian untuk hilang deria rasa zakar

Peperiksaan sensitiviti zakar – bagaimana untuk ujian untuk hilang deria rasa zakar

Mengikut undian hari, lebih daripada 87% daripada semua manusia mengalami ringan kepada teruk kehilangan sensasi zakar pada masa tertentu; manakala ramai lelaki percaya bahawa ini adalah tanda-tanda semulajadi penuaan, kebenaran adalah bahawa ramai lelaki kehilangan zakar sensitiviti semasa masih dalam remaja mereka. Kerana kehilangan rasa zakar boleh menghadkan jumlah kepuasan seks seorang lelaki boleh mengalami mengekalkan mencukupi sensitiviti adalah satu isu yang penting untuk lelaki semua peringkat umur.

Bagi orang-orang yang mempunyai kebimbangan mengenai kehilangan sensasi di zakar, zakar berikut rasa peperiksaan boleh dijalankan di rumah untuk menentukan sama ada rawatan dengan formula Kesihatan lelaki yang mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral yang menyuburkan dan melembapkan tisu halus derma diperlukan untuk mengelakkan berkurangan sensasi dan merangsang pembaikan sel-sel rosak, deadened yang boleh menyebabkan pengurangan dalam kepekaan.

Peperiksaan perasaan zakar di rumah

Ujian ini sesuai dilakukan dengan bantuan rakan kongsi; untuk keputusan yang paling tepat, zakar harus tegak semasa peperiksaan.

Bahan-bahan: Yang bulu atau objek lembut yang serupa; Sebuah kiub ais; satu penutup.

Prosedur: Sebelum memulakan peperiksaan, membantu rakan kongsi perlu dimaklumkan mengenai langkah-langkah berikut; individu yang diuji hendaklah tidak diberitahu Bilakah rakan kongsi adalah kira-kira untuk melaksanakan setiap langkah. Subjek harus berdiri dilepaskan bajunya, dengan kaki sedikit selain, mata yang dilindungi supaya dia tidak dapat melihat apa yang rakan beliau lakukan.

1. Rakan kongsi perlu mengambil bulu itu dan menjalankannya dan ke bawah batang zakar dan kepala. Sensasi tickling yang menyenangkan harus berlaku. Subjek harus mengambil perhatian sama ada beliau boleh mengesan sensasi ini atau tidak mendorong rakan kongsi.

2. Rakan kongsi kemudian harus memahami zakar perlahan-lahan dan menjalankan / hujung jari dan zakar dan atas kepala, dengan cara yang sama dengan bulu, bertanya lagi jika sensasi yang dirasai.

3. Akhir sekali, rakan kongsi perlu ulangi prosedur yang sama dengan kiub ais.

Jika tiada sensasi dirasai pada mana-mana bahagian zakar semasa peperiksaan ini, kehilangan sensitiviti akan hadir.

Faktor-faktor yang menyumbang kepada zakar hilang sensasi

Beberapa faktor yang boleh membawa kepada sensitiviti zakar berkurang, termasuk yang berikut:

• Digunakan untuk mengikat, pakaian yang ketat-ketat pakaian boleh mengehadkan edaran untuk zakar, serta menyebabkan pergeseran berterusan, yang deaden hujung saraf di bawah kulit zakar dan mewujudkan lapisan callous-seperti tisu derma yang tebal. Kecuali langkah-langkah yang wajar diambil untuk rehydrate kulit dan sokongan pembaikan kerosakan saraf dan sel-sel kulit, ini akhirnya boleh menyebabkan pengurangan ketara dalam sensasi.

• Zaman – sebagai lelaki umur, pengurangan yang sedikit dalam sensitiviti mungkin berlaku; ini boleh dicegah atau diatasi dengan merawat kulit zakar dengan harian vitamin dan mineral yang dikenali untuk menyumbang kepada kesihatan zakar secara keseluruhan.

• Berat badan-berat badan berlebihan atau obes boleh membawa kepada sebilangan besar daripada masalah kesihatan. Syarat-syarat seperti peredaran miskin, taipkan kencing manis dan tekanan daripada berat badan yang berlebihan boleh mengurangkan sensasi pada zakar. Mengurangkan berat badan melalui senaman dan pemakanan yang baik, serta memberikan kulit zakar khasiat sesuai untuk merangsang peredaran darah, pertumbuhan semula sel saraf dan pertumbuhan sel-sel kulit, boleh membantu untuk mengekalkan mencukupi sensitiviti zakar.

• Sunat – lelaki yang bersunat kerap melaporkan sensitiviti kurang daripada mereka yang mempunyai kulup mereka tidak terjejas. Untuk memerangi masalah ini, rawatan biasa dengan vitamin, mineral dan asid amino yang telah ditunjukkan untuk menyumbang kepada sensitiviti zakar boleh membantu orang-orang yang circumcised mengalami kepuasan seks yang optimum.

• Melancap kering dan agresif persetubuhan-Cucian menggosok atau aktiviti seksual yang tegas boleh desensitize kulit dari semasa ke semasa. Mengekalkan well-hydrated kulit dan meningkatkan sifat-sifat penyembuhan yang semula jadi di dalam badan boleh membantu untuk mengekalkan kulit yang lembut, lembut dan sihat yang responsif kepada rangsangan, kedua-dua melalui mengusap manual atau rakan bermain.

Rawatan untuk zakar desensitization

Zakar khusus kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang digunakan secara langsung untuk kulit halus zakar boleh memberi khasiat yang diperlukan untuk ahli yang sihat melalui penyerapan vitamin, mineral dan nutrien lain yang penting untuk kesihatan zakar yang optima. Merawat kulit zakar dengan menyegarkan bahan-bahan seperti vitamin A, B5, C, E, serta asid amino penting yang diperlukan untuk pertumbuhan sel-sel saraf, dan kulit boleh membantu lelaki semua peringkat umur untuk terus mengalami kepuasan seks.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *