Peperiksaan prostat akan tidak selesa

Peperiksaan prostat akan tidak selesa

Peperiksaan prostat akan tidak selesa, tetapi perlu dilakukan bermula pada umur 45. Peperiksaan prostat adalah sangat memalukan untuk ramai lelaki yang baik dan ramai akan tidak dapat dilakukan atas sebab itu. Peperiksaan prostat adalah mudah dan boleh dilakukan di pejabat doktor tanpa memerlukan apa-apa untuk peralatan perubatan air kencing atau ujian darah. Peperiksaan Tahunan prostat yang disyorkan bagi semua lelaki oleh 50 tahun, dan orang-orang Amerika Afrika dan lelaki dengan saudara-mara dekat yang menghidap kanser prostat oleh berusia 45 tahun.

Kelenjar prostat adalah organ yang kecil di kalangan lelaki, terletak di belakang tulang pubic, di bawah pundi kencing dan ke atas rektum. Peperiksaan prostat boleh diperlukan sebagai sebahagian daripada pemeriksaan proses, cadangan untuk lelaki yang 50 tahun dan ke atas atau satu prosedur pemeriksaan bagi mereka yang mempunyai masalah dengan kencing kesihatan. Tetapi sesetengah sumber percaya ujian adalah satu kaedah imprecise diagnosing kanser prostat, dan membimbangkan tidak perlu untuk pesakit-pesakit yang banyak. Berdasarkan kajian, saintis Amerika Syarikat dan Switzerland telah mengenal pasti beberapa penanda genetik yang menunjukkan faktor-faktor risiko lelaki dengan sejarah keluarga kanser prostat. Penyelidikan baru, Walau bagaimanapun, diakui menjadi hanya satu langkah kecil ke arah pemeriksaan prostat yang lebih boleh dipercayai, dan lelaki yang lebih baik yang ditayangkan melalui kaedah konvensional.

Kesihatan prostat dan testicular adalah penting untuk semua manusia, termasuk lelaki gay dan biseksual. Sebaliknya ia telah terbukti bahawa makanan tertentu boleh juga mempromosikan Kesihatan prostat dan walaupun batang pengeluaran Kademlia DHT setakat. Dalam prostat yang tidak sihat ini boleh menyebabkan reaksi rantaian prostat berkembang lebih besar dengan cepat, mengambil kelajuan sepanjang beberapa bulan atau tahun sehingga ia terlalu besar untuk mengabaikan masalah. Jadi setiap kali anda makan tauhu, edamame atau bahkan kicap anda akan bukan sahaja menggalakkan prostat yang sihat, tetapi juga mencegah keguguran rambut. Sebagai Nota kaki: produk Tomato juga menggalakkan prostat yang sihat.

Sebahagian daripada anda perlu penjagaan prostat-dos mempunyai peperiksaan prostat. Peperiksaan prostat yang kerap akan meningkatkan peluang anda untuk mengesan kanser prostat awal, itulah keadaan yang berpotensi yang paling berbahaya. Itulah sebabnya mengapa ia adalah disyorkan bahawa semua lelaki yang berusia 50 pergi untuk peperiksaan prostat yang tetap dan mempunyai ujian PSA (prostat khusus sembuh). Walaupun dalam ketiadaan gejala-gejala kencing, untuk menggalakkan yang sihat prostat doktor anda mungkin menjalankan peperiksaan prostat yang berkala dan sentiasa memantau tahap sembuh khusus prostat (PSA) anda. Peperiksaan prostat adalah sangat memalukan untuk ramai lelaki yang baik dan ramai akan tidak dapat dilakukan atas sebab itu.

Gejala-gejala yang ditunjukkan oleh orang-orang yang menghidap kes kanser prostat adalah kesukaran yang memulakan aliran air kencing, kencing sakit, kehilangan berat badan atau selera makan, darah dalam air kencing dan pancutan yang menyakitkan. Apabila prostat memperbesarkan setakat yang signifikan, simptom-simptom keadaan tersebut, yang terdiri terutamanya daripada masalah kencing yang disebabkan oleh tekanan daripada kelenjar di dalam uretra, biasanya berlaku. Ujian adalah diperlukan apabila anda mempunyai gejala-gejala kanser prostat pada diri sendiri. Ramai lelaki dengan gejala terjejas sedikit bahawa mereka tidak memerlukan rawatan. Ia adalah penting bahawa anda memahami gejala-gejala dan tanda-tanda amaran penyakit prostat dan memberitahu doktor anda tentang apa-apa yang mungkin anda hadapi. Walaupun dalam ketiadaan gejala-gejala kencing, untuk menggalakkan yang sihat prostat doktor anda mungkin menjalankan peperiksaan prostat yang berkala dan sentiasa memantau tahap sembuh khusus prostat (PSA) anda.

Doktor mengesyaki bahawa perubahan pemakanan boleh membantu lelaki gerai perkembangan penyakit ini dan menghalangnya daripada menjadi mengancam nyawa. Alam semulajadi telah melakukan pekerjaan yang cukup baik untuk meletakkan semua kepingan teka-teki ke bumi dan manakala sesetengah orang mungkin hanya akan genetik ditakdirkan untuk keguguran rambut dan/atau masalah prostat, mereka mungkin boleh mengurangkan masalah itu melalui diet. Akal, Walau bagaimanapun, bahawa perubahan diet utama boleh mencetuskan risiko kanser yang tertentu, jadi Peliknya cukup, mungkin ini tidak patut menjadi kejutan jumlah. Zink adalah sangat penting untuk kesihatan prostat dan mals, dan antioksidan untuk suplemen diet harian kita. Menggabungkan diet yang baik dengan tambahan Pemakanan dan senaman yang kerap akan memberikan kita asas untuk menjana badan kita. Pakar-pakar kesihatan dan pemakanan mengatakan bahawa asas untuk kesihatan kardiovaskular yang baik adalah diet kaya dengan nutrien, senaman, menonton tahap kolesterol anda, dan pemantauan tekanan darah anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *