Peperiksaan CPA Tips: Simulasi 101

Peperiksaan CPA Tips: Simulasi 101

Untuk menjadi sebuah CPA (Akauntan Awam Bertauliah), calon hendaklah lulus peperiksaan yang scrupulous, empat yang dipanggil “Seragam CPA peperiksaan.” Bahagian empat peperiksaan CPA ini adalah perakaunan kewangan dan pelaporan (FAR), pengauditan dan pembuktian (AUD), peraturan (REG), dan persekitaran perniagaan dan konsep (BEC). FAR, AUD dan REG peperiksaan termasuklah simulasi, format soalan yang unik yang melibatkan keupayaan calon menggunakan kefahaman mereka dalam topik-topik peperiksaan CPA dalam situasi sebenar. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bahagian simulasi peperiksaan CPA.

Dalam tiga jenis peperiksaan CPA yang menggunakan simulasi 30% dari markah calon berkaitan dengan prestasi simulasi (10 mata dari simulasi setiap termasuk dalam 10 mata dari salah satu bahagian komunikasi bertulis bergabung untuk sama 30 mata). Ini adalah sebahagian yang cukup besar daripada skor anda, jadi ia adalah penting untuk tidak hanya kuku MCQs itu, tetapi ace simulasi juga.

Ramai calon-calon peperiksaan CPA merasa bahawa bahagian simulasi ini adalah salah satu daripada bahagian-bahagian yang paling sukar dalam peperiksaan setakat, tetapi betul-betul Apakah simulasi? Bagi anda yang tidak pernah mengambil peperiksaan atau mengambil peperiksaan CPA yang mengkaji kursus, simulasi adalah lebih banyak soalan yang mendalam yang direka untuk menguji pengetahuan calon dan kemahiran menggunakan sebenar situasi. Tidak seperti pilihan pelbagai soalan-soalan mengenai peperiksaan yang membolehkan ujian takers hanya meneka jika mereka tidak tahu jawapannya, kajian kes simulasi ini akan lebih berasaskan tindakan dan memerlukan tahap pemikiran logik yang lebih mendalam. Di samping itu, kira-kira satu pertiga daripada bahagian simulasi yang berkaitan dengan keupayaan calon untuk menunjukkan kemahiran menulis yang berkesan.

Simulasi peperiksaan CPA direka untuk menguji calon penilaian, analisis, komunikasi, dan kemahiran penyelidikan. Mereka dicipta sebagai satu siri tugas yang calon perlu melengkapkan yang termasuk spreadsheet atau bentuk, ditulis komunikasi Perniagaan, penyelesaian masalah dan kajian mengenai suatu topik.

Struktur soalan simulasi

Maklumat tab:

Tab maklumat yang terdiri daripada arahan-arahan, sumber dan maklumat tambahan yang perlu digunakan sepanjang kajian kes. Tab arahan memberikan gambaran keseluruhan bahagian simulasi, memperincikan setiap tab dan tujuan mereka. Tab sumber menyediakan Formula penting dan maklumat yang akan membantu menyelesaikan tugasan simulasi. Selain daripada itu simulasi sebenar tiada boleh tab lain selain arahan dan sumber – seperti laman “profil Syarikat”. Tab maklumat hendaklah digunakan sebagai panduan rujukan untuk membantu menyelesaikan tugasan simulasi secara keseluruhan.

Tab kerja:

Tab kerja yang akan di mana tugas-tugas simulasi yang benar-benar selesai. Kerja-kerja yang tab akan berbeza-beza dari satu peperiksaan untuk peperiksaan berdasarkan apa simulasi di minta anda lakukan. Semua tugas-tugas yang diberikan harus diselesaikan supaya kerja Tab untuk menerima kredit – jadi pastikan anda semak, semak dan bahkan Bertiga memeriksa hasil kerja anda jika waktu membenarkan (ini adalah bahagian apabila pengurusan masa menjadi penting).

Tab kerja yang termasuk dalam bahagian peperiksaan di mana calon-calon perlu membaca keterangan atau dokumen dan membina jawapan kepada situasi komunikasi bertulis. Jawapan bertulis mesti berbanding dengan topik dan menggunakan penulisan, tatabahasa dan organisasi perniagaan yang betul. Jawapan bertulis digred bagi kedua-dua kandungan teknikal dan kemahiran menulis. Kandungan teknikal dinilai untuk maklumat yang berguna kepada pembaca dimaksudkan dan jelas berkaitan dengan isu ini. Kemahiran menulis akan dinilai untuk pembangunan, organisasi, dan ungkapan sesuai idea-idea dalam surat-menyurat yang profesional.

Penyelidikan dan berwibawa Sastera Tab

Tab ini mengandungi kedua-dua tugas penyelidikan dan Sastera berwibawa (bahan rujukan yang terdiri daripada teks semasa FASB dan hebahan yang asal, AICPA profesional piawaian dan kod cukai). Di sini calon mesti menggunakan kemahiran carian dan penyelidikan untuk menapis melalui dokumen dan mencari jawapan yang betul kepada soalan prompted. (Sastera yang berwibawa juga boleh digunakan sebagai sumber untuk menyelesaikan tugas-tugas lain-lain.) Mata Ganjaran yang diberikan untuk memilih dengan betul dalam dokumen yang mengandungi jawapan yang betul. Tab ini bernilai jumlah mata, jadi jika anda digalas masa, pastikan anda melakukannya buat.

Ini adalah hanya gambaran ringkas bahagian simulasi peperiksaan CPA. Manakala simulasi boleh kelihatan menakutkan, selanjutnya mengkaji, CPA kajian kemahiran yang baik, dan kursus semakan peperiksaan CPA yang terbukti boleh membantu anda berjaya lulus peperiksaan CPA.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *