Pepejal Tips dan nasihat untuk membantu kesihatan dan kecergasan anda

Pepejal Tips dan nasihat untuk membantu kesihatan dan kecergasan anda

Sesetengah orang tahu bahawa mereka perlu bersenam dan makan dengan betul, tetapi apa mereka tahu tentang Kecergasan? Kecergasan gaya keseluruhan dan dalam beberapa keadaan, perubahan gaya hidup yang utama. Berikut adalah beberapa teknik-teknik hebat yang akan membantu anda mendapatkan dan kekal cergas, maka anda berada dalam bentuk yang terbaik dalam hidup anda.

Untuk memotivasikan diri anda untuk kecergasan betul, mencipta beberapa matlamat peribadi. Mempunyai matlamat-matlamat ini akan membolehkan anda untuk memberi perhatian kepada kerja melalui sebarang halangan daripada berfikir tentang betapa sukarnya mereka mungkin. Penetapan matlamat mengekalkan anda di landasan yang betul dengan program kecergasan anda.

Meregangkan otot tersebut. Otot-otot anda perlu mendapatkan terbentang untuk jangka masa yang lebih lama kerana anda mendapat lebih tua. Penuaan menyebabkan ketumpatan otot untuk penurunan sebagai pengurangan dalam sifat lembut. Di bawah 40 tahun? Tahan sepanjang kira-kira 30 minit. Lebih daripada 40? Regangan untuk kira-kira seminit. Anda akan merasa lebih fleksibel dan lemah gemalai begini.

Cara terbaik untuk dapatkan fit adalah untuk berunding dengan seorang pembina badan profesional. Banyak ahli bina badan mempunyai laman web mereka sendiri di mana mereka menawarkan perkhidmatan yang memberikan anda peluang untuk membayar untuk berunding sendiri dengan mereka. Anda boleh mendapatkan nasihat berpengalaman mereka mengenai rutin diet dan senaman anda.

Jika anda cuba untuk pukal sehingga, bermula dengan pergi sehingga anda tidak boleh pergi lagi dan kemudian setelah dua cawan susu coklat. Bunyi yang sederhana, tetapi satu kumpulan orang-orang yang hanya mula belajar dan didapati bahawa latihan “kegagalan” disebabkan pertambahan berat badan 5 paun dalam tempoh 2 bulan, tetapi hanya jika diikuti dengan bayaran tambahan.

Ia adalah penting untuk mencari kadar jantung sasaran peribadi anda. Ini akan memastikan anda mendapat kadar jantung anda naik tinggi, tetapi tidak terlalu tinggi. Mengambil umur daripada 220 dan itulah tahap kadar nadi maksima anda. Jika anda melakukan rendah untuk senaman berintensiti sederhana, kadar jantung anda harus pada 60 hingga 75 peratus daripada kadar nadi maksima anda. Jika anda melakukan senaman tinggi intensiti, anda harus pada 80 peratus kepada 90 peratus tahap kadar nadi maksima anda.

Seseorang harus mempertimbangkan apa yang mereka mahu mendapatkan dari gimnasium sebelum mereka bayar untuk keahlian. Jika mahu renang kemudian mereka perlu mencari pusat kecergasan dengan kolam renang. Jika mahu berjalan maka mereka perlu mencari sebuah gim dengan trek yang. Perkara-perkara yang penting boleh membuat perbezaan yang besar kepada bagaimana berpuas hati dengan gimnasium mereka dan benar-benar pergi ke sana untuk bekerja pada kecergasan mereka.

Salah satu Petua kecergasan am yang akan membantu mengekalkan tahap tenaga anda tinggi dan baki adalah untuk memastikan anda “de-load” (berehat dan tidak bersenam sebagai keras) selama beberapa hari selepas satu sesi latihan. Ini akan memberikan masa badan anda untuk memulihkan dan bersedia untuk set seterusnya keperluan latihan yang akan anda buat di atasnya.

Tip yang hebat untuk membantu anda mendapatkan sihat fizikal adalah untuk cuba tangan anda pada berkayak. Berkayak yang besar kerana anda boleh membakar banyak kalori dalam persekitaran yang indah. Anda boleh mengambil anda kayak di Tasik, Sungai, atau bahkan lautan jika anda cukup baik.

Mendapatkan dalam bentuk adalah satu proses yang berterusan yang berlangsung selagi anda komited kepadanya. Anda sentiasa boleh belajar kaedah baru dan teknik untuk memastikan anda sihat. Biarkan tips ini membantu anda dalam perjalanan itu, dan menggunakannya untuk memberikan idea-idea yang boleh anda gunakan untuk membuat kecergasan tetap sebahagian daripada hidup anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *