Penyumberan luar, teknologi dan ekonomi

Penyumberan luar, teknologi dan ekonomi

Ekonomi yang sentiasa berubah dan berkembang. Sedangkan dahulu mereka kelahiran sebagai satu sistem yang bartering, mereka seterusnya mengambil struktur Mata Wang. Ini membawa kepada pasaran saham, perdagangan antarabangsa, ekonomi pengkhususan, revolusi industri, dan selama-lamanya terus hidup dengan Makmur.

Terkini, peraturan-peraturan ekonomi yang telah difikirkan pernah menahan telah berubah. Tidak lagi boleh individu dijangka akan bekerja di sebuah syarikat bagi keseluruhan persekitaran kerja mereka. Sebaliknya, kerjaya kini lebih fleksibel dalam masyarakat, dan terus menjadi lebih-lebih lagi sebagai kemajuan teknologi dan Syarikat.

Penyumberan luar adalah satu contoh yang utama dalam perkembangan industri. Ia telah menjadi tempat yang biasa di kalangan Syarikat-Syarikat, dan dunia adalah lebih ekonomi global sekarang berbanding sebelum. Tidak dapat dielakkan penyumberan luar telah membawa kepada satu permintaan yang bertambah bagi barang-barang seperti ia kontrak atau perundingan kontrak, dan terus mencipta permintaan untuk teknologi yang lebih maju sepanjang berniaga.

Apa adalah penyumberan luar?

Penyumberan luar berlaku apabila perniagaan memutuskan kontrak tertentu tugas atau perkhidmatan kepada perniagaan lain. Sebagai contoh, pengeluar auto yang mungkin menggunakan khidmat pengeluaran tali pinggang keledar kepada syarikat lain. Selain itu, bank mungkin hendak membenarkan sebuah syarikat insurans yang menjual produk-produk insurans mereka; atau, kerajaan walaupun mungkin membenarkan sebuah syarikat swasta untuk mengambil sampah bagi bandar. Semua ilustrasi outsourcing, dan akan menjadi semakin lazim dalam ekonomi hari ini.

Penyumberan luar datang akibat keperluan ekonomi, dan transpires apabila satu syarikat yang pakar dalam perkhidmatan atau produk yang boleh melaksanakan atau mengeluarkan kos yang lebih cekap daripada sebuah syarikat yang lebih besar. Projek daripada syarikat besar ini diserahkan kepada Syarikat lebih cekap kos. Apa yang ramai tidak menyedari bahawa ia adalah penting untuk membuat kontrak dan perundingan kontrak apabila penyumberan luar bagi transaksi perniagaan yang berjaya

Penyumberan luar dan teknologi mencipta permintaan

Kerana sifat teknologi maklumat, item-item seperti kontrak IT dan perundingan kontrak telah menjadi satu keperluan. Sejak maklumat teknologi pada asasnya melibatkan pengangkutan data dari satu komputer ke komputer, dan sering menjangkau dunia, ia adalah berdaya maju untuk satu syarikat untuk menjalankan perkhidmatan teknologi maklumat untuk negara lain semasa distanced beribu-ribu batu selain. Ia kontrak dan kontrak-kontrak perunding mencerminkan realiti ini, dan sangat berkesan dalam melakukannya.

Penyumberan luar akal ekonomi, dan kesannya hanya boleh mempunyai kesan positif kepada ekonomi. Hakikatnya, penyumberan luar adalah satu aspek ekonomi yang benar-benar boleh membantu melawan kemelesetan ekonomi. Sebagai memburukkan lagi ekonomi Syarikat akan berusaha untuk menjadi lebih cekap. Syarikat-syarikat tersebut kemudian disalurkan untuk meningkatkan kecekapan, dan mencipta lebih banyak kerja seluruh ekonomi global. Ia kontrak dan kontrak-kontrak perundingan kemudian dimasukkan ke dalam permainan dan menunjukkan model perniagaan yang kukuh bagi sebuah ekonomi yang bergelut.

Peraturan-peraturan dan sekatan penyumberan luar

Baru-baru penyumberan luar di luar negara telah menjadi isu yang penting. Pada asasnya, Pusat perdebatan pada sama ada penyumberan luar adalah baik untuk ekonomi Amerika Syarikat, atau sama ada ia menyebabkan ia gugur dan bernilai keras bekerja Amerika pekerjaan mereka. Untuk mengawal jumlah penyumberan luar pesisir, Kerajaan AS telah meletakkan peraturan-peraturan dan sekatan jenis jumlah penyumberan luar bahawa syarikat tertentu yang boleh lakukan.

Bergantung kepada jenis perniagaan Syarikat, peraturan-peraturan yang berbeza dan sekatan boleh mula bermain. Beberapa badan perundangan Negeri telah mengehadkan penjagaan kesihatan dan kewangan Syarikat dari menghantar maklumat pelanggan di luar negara. Syarikat-syarikat lain, seperti syarikat-syarikat IT, terhad dan banyak kali terhad kepada jumlah kerja yang mereka hantar luar pesisir.

Kerana isu-isu dengan penyumberan luar pesisir menjadi lebih kompleks, sekatan dan peraturan oleh kedua-dua kerajaan negeri dan Persekutuan terikat untuk mendapatkan lebih banyak.

Perubahan yang telah dapat datang

Ketika kebanyakan ekonomi perubahan sepanjang sejarah, terdapat tentangan dan bantahan walaupun. Ada yang bersedia untuk menyesuaikan diri dan cuba untuk membuat perkara-perkara yang lebih pintar, manakala lain-lain borang tradisional. Walaupun perubahan dalam model ekonomi yang jelas perlu, ia perlu masa dan secara beransur-ansur. Sebaliknya, sebuah syarikat di Amerika Utara yang disalurkan Syarikat kontrak IT dan perundingan kontrak-kontrak untuk luar negara tidak lagi memenuhi taraf ekonomi moden boleh mengalami penurunan dalam kualiti dan perkhidmatan.

Secara keseluruhannya, semua aspek yang mungkin outsourcing harus dipertimbangkan. Seperti penyumberan luar membentuk perubahan terbaru dalam ekonomi dunia yang sentiasa berkembang, ia adalah menjadi sangat penting untuk ekonomi kita berubah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *