Penyumberan luar kewangan keuntungan Global notis

Penyumberan luar kewangan keuntungan Global notis

Mengambilkira peraturan-peraturan antara institusi-institusi kewangan dan akaun pemulihan global, banyak syarikat telah beralih kepada penyumberan luar syarikat, availing diri kewangan penyumberan luar perkhidmatan seperti perkhidmatan kewangan dan kewangan dan perakaunan penyumberan luar Perkhidmatan, bagi memenuhi peraturan-peraturan, sambil menjimatkan kos dan tarikh akhir Mesyuarat. Negara-negara yang berbeza seperti Rwanda, Sri Lanka dan China, akan bersandarkan trend oleh ramping sehingga mereka Penyambut dan belakang pejabat penyelesaian bagi sektor kewangan.

Negara di Asia, Sri Lanka, mengumumkan pada 13 Disember bahawa mereka akan menggalakkan Sri Lanka sebagai destinasi bagi kewangan perniagaan proses penyumberan luar. Inisiatif ini akan diterajui oleh Institut Bertauliah bagi sekuriti dan pelaburan (CISI) kerjasama dengan Persatuan Sri Lanka perisian dan perkhidmatan Syarikat (SLASSCOM). Menurut Dinesh Saparamadu, Pengerusi SLASSCOM, “kami melihat potensi besar bagi syarikat-syarikat Sri Lanka IT-BPO dalam sektor perkhidmatan kewangan.”

China, di sisi lain, dinasihatkan pada 14 Disember yang Foshan, di wilayah Guangdong, beralih ke pusat veritable perkhidmatan kewangan pejabat belakang, selepas yang dinamakan sebagai asas penyumberan luar perkhidmatan kewangan yang terbaik di China pada tahun 2009. Walaupun terutamanya tertumpu di pasaran Hong Kong, diberikan kemunculan China dalam bidang outsourcing, Foshan adalah bernilai perasan.

Republik Rwanda, sementara itu, telah juga melihat potensi di mana Lembaga Pembangunan Rwanda (RDB) telah menyarankan pada 22 Disember bahawa mereka sedang mempertimbangkan perniagaan proses penyumberan luar dalam ICT dengan orang-orang yang dilatih dalam ICT untuk mempromosikan kewangan perniagaan proses penyumberan luar, serta latihan dalam analisis kewangan dan modul kewangan.

Dan manakala Sri Lanka, China dan Rwanda bersandarkan kepada trend, negara Asia Tenggara, Filipina, yang tempahan dari India sebagai nombor satu dalam hasil pusat panggilan, berikutan trend. Walaupun negara telah menyarankan bahawa ia telah menyediakan pusat panggilan dan perkhidmatan penyumberan luar proses perniagaan kepada sektor kewangan, negara telah menyarankan pada 15 Disember bahawa mereka akan mengenakan peraturan-peraturan yang lebih ketat terhadap institusi-institusi kewangan, institusi kerajaan di negara ini, di Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) dan Jabatan Buruh dan pekerjaan (DoLE) kerajinan peraturan baru untuk mentadbir penyumberan luar dalam industri perbankan. Walaupun peraturan-peraturan ini tidak boleh menjejaskan clime Antarabangsa penyumberan luar negara, ia pasti akan tamparan hebat untuk perniagaan tempatan di negara ini. Gartner (NYSE:IT) Walau bagaimanapun, masih nampak janji untuk negara dalam bidang kewangan dan perakaunan sektor, mengikut laporan tempahan, India dan China.

Syarikat juga, seperti Syarikat India teknologi Hexaware (NSE:HEXAWARE), akan perbankan pada kewangan penyumberan luar. Menurut Dow Jones Newswires, Syarikat sedang mencari untuk memperolehi sebuah syarikat penyumberan luar proses perniagaan di UK atau Amerika Syarikat yang bekerja sama ada dalam sektor penjagaan kesihatan atau kewangan.

Institusi perbankan, seperti Bank Negara Malaysia (NAB) dan Deutsche Bank telah beralih kepada penyumberan luar aktiviti bukan teras, terutamanya teknologi maklumat kepada syarikat-syarikat seperti IBM (NYSE:IBM) dan TCS (NSE:TCS) masing-masing.

Kegawatan global telah menjejaskan ekonomi secara lebih ways daripada satu. Sebagai institusi kewangan berjuang untuk pulih dari kemelesetan, negara-negara dan Syarikat-syarikat yang sama akan pasti mengalami kejatuhan pada peluang yang ini membentangkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *