Penyingkiran syarikat Medicare kelebihan pelan menimbulkan menjejaskan kesihatan warga tua

Penyingkiran syarikat Medicare kelebihan pelan menimbulkan menjejaskan kesihatan warga tua

Beberapa syarikat insurans kesihatan telah mula menghapuskan dasar perlindungan jurang Medicare tertentu kepada rakyat Amerika beberapa warga tua. Langkah memotong kos untuk menghapuskan beberapa pelan Medicare kelebihan mempunyai potensi untuk menjejaskan berjuta-juta.

Hampir 11 juta rakyat Amerika layak Medicare dan? banyak orang? menggunakan kelebihan Medicare rancangan. Angka ini tidak mengambil kira lagi tidak terkira yang telah layak untuk program ini.

Medicare adalah Persekutuan? program insurans kesihatan yang mana warga tua membayar premium. Walau bagaimanapun, liputan yang mempunyai parameter tertentu dan mewujudkan jurang dalam perlindungan. Program-program Medicare kelebihan subkontrak kepada firma insurans peribadi. Syarikat-syarikat memproses kertas kerja, mengurus penjagaan, mengisi jurang dan menyediakan perkhidmatan seperti dadah dan rancangan gigi. Seterusnya, syarikat insurans, mengenakan bayaran premium dan co-pays kepada orang-orang yang membeli polisi.

Insurans untuk keuntungan peribadi yang dibayar oleh Kerajaan Persekutuan purata 12 peratus lebih daripada apa yang akan kos untuk membiayai program Medicare yang tipikal.

Lawan potongan yang mengatakan menjejaskan terbesar untuk pelanggan akan berkurang kesihatan dan kualiti hidup.

“Saya yang selamat barah payudara,” kata Tower Sheila berusia 74 tahun di dalam satu kenyataan beliau membincangkan bagaimana beliau perlindungan insurans dengan kelebihan Medicare disimpan hidupnya.

Menara kredit kes penjagaan pelan syarat dia? Penyelaras dengan membantu beliau menyelaras semua dia? doktor melawat, kemoterapi, arahan dan kertas kerja. “Saya hidup kerana ini dan saya mahu saya pembuat undang-undang untuk mengetahui dengan jelas, ini bukanlah tempat untuk membuat apa-apa bahagian kos,” katanya.

Suaminya, Arthur, 84, yang mengalami penyakit Parkinson, bersetuju.

“Kami kedua-dua mendaftar di Medicare kelebihan dan penjagaan kami adalah pencegahan dalam memastikan kami berbincang kami kebimbangan perubatan dan diagnosis sebelum mereka sampai ke peringkat kritikal, simpanan kita masa dan Wang, menambah kualiti hidup kita,” menara telah dipetik sebagai berkata. “Kami mempunyai ketenangan fikiran dan tekanan kurang.”

Walau bagaimanapun, tekanan adalah tepat apa ramai warga tua akan mengalami sekarang, sekurang-kurangnya bagi orang-orang yang telah? diberitahu bahawa liputan mereka akan disingkirkan atau yang telah mendapat surat yang tidak seolah-olah mewakili kerajaan bertujuan.

Mempunyai warga tua menyara diri atau membayar perbezaan mungkin tidak kelihatan seperti “cinta kita.” Mengikut laporan-laporan yang diterbitkan, di kawasan Philadelphia sahaja potongan oleh Cross Blue kemerdekaan menjejaskan hampir satu pertiga daripada para pelanggan Medicare kelebihan individu 133,500.

Insurans Aetna gergasi adalah membatalkan dasar 6,500 individu di rantau ini, atau 19 peratus, dan 1,000 dalam Daerah New Jersey yang berdekatan, atau kira-kira 12 peratus. Warga tua sering mempunyai masa yang sukar membayar untuk rawatan perubatan yang mereka mendapat. Menyapu keluar atur cara ini boleh membuat keadaan buruk yang terburuk.

Cross biru mahupun Aetna akan menghapuskan rancangan yang tua pelanggan cukup miskin untuk layak Medicaid. Pelan di Aetna menghidangkan 1,000; Rancangan kemerdekaan Blue Cross menghidangkan 19,000.

Dengan tambahan kos, warga emas yang miskin atau Papa menjalankan risiko tidak mempunyai akses kepada penjagaan yang berpatutan, diselaraskan dan pencegahan. Mereka juga risiko tidak menerima pelbagai jenis perkhidmatan kesihatan penting bagi satu populasi seperti preskripsi, penglihatan, pendengaran, gigi, kecergasan dan kesihatan mental. Penyakit-penyakit yang lebih lama, lebih serius dan seterusnya peningkatan kemasukan hospital berlaku.

Pegawai Kesihatan dan perubatan kakitangan katakan kawasan-kawasan ini mempunyai kos tertinggi dengan potensi sukar sistem sudah keberatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *