Penyingkiran rambut bulu Ari-Ari – mengelakkan kecederaan zakar

Penyingkiran rambut bulu Ari-Ari – mengelakkan kecederaan zakar

Lebih daripada 80 peratus daripada pelajar kolej memadam beberapa atau semua bulu bulu Ari-Ari, Bloomberg News melaporkan, dan sebagai swimsuits mendapatkan lebih kecil dan lebih kecil dan Seluar mendapat lebih ketat dan lebih ketat, mungkin lebih ramai orang memilih untuk melompat pada kereta muzik penyingkiran rambut. Manakala membuang bulu Ari-Ari boleh mempunyai beberapa faedah kesihatan, menanggalkan keluasan semua rambut yang juga boleh menyebabkan beberapa kesan sampingan yang jahat. Syukurlah, ada jalan tengah yang boleh membantu lelaki menjaga tanaman rambut mereka tanpa memerlukan penjagaan zakar minggu untuk pulih.

Kebaikan dan keburukan

Bulu Ari-Ari boleh pelabuhan makhluk-makhluk kecil yang boleh liang ke dalam kulit dan menyebabkan gatal-gatal dan sakit. Kerana lebih ramai orang memilih untuk mengalih keluar mereka bulu bulu Ari-Ari, kadar serangan kutu bulu Ari-Ari (aka, ketam) telah menjunam. Tanpa hutan sedikit rambut untuk bersembunyi di, makhluk-makhluk ini akan hanya hilang. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa bukti bahawa bentuk-bentuk yang agresif hair removal boleh membawa kepada luka kecil dan mudah terkena jangkitan, dan ini boleh membuat beberapa jenis jangkitan lebih berkemungkinan. Sesetengah penyakit memerlukan penghantaran cecair badan dari seorang ke seorang yang lain. Jika teknik pemindahan rambut yang ceraikan kulit terbuka, walaupun sedikit, luka yang terbuka boleh jemputan terbuka untuk jangkitan datang dan mengambil alih.

Bulu Ari-Ari juga boleh berfungsi seperti kusyen, menghalang kulit halus zakar dari datang ke dalam kenalan dengan kulit kering rakan kongsi. Tanpa itu sedikit kusyen sana, kulit zakar mungkin mengikis terhadap permukaan yang kasar, dan setiap bonggol kecil mungkin menyebabkan kecederaan lain yang menyakitkan, dan satu lagi saluran untuk jangkitan untuk masukkan.

Potong rambut tumbuh kembali, ia boleh mengeriting dan tangle, akhirnya tumbuh betul-betul kembali ke dalam badan. Bulu bahagian ini boleh menjadi sangat menyakitkan dan jahat untuk melihat, dan kadang-kadang, lelaki perlu melawat doktor mereka untuk menerima rawatan untuk jangkitan folikel.

Melindungi kulit

Memotong rambut tidak perlu sesebuah syarikat all-or-nothing. Tangan gunting boleh membantu lelaki untuk memotong rambut mereka yang panjang yang menyenangkan tanpa memerlukan mereka untuk abrade kulit mereka – hasil yang semulajadi daripada bercukur. Lelaki yang inginkan penampilan yang lebih svelte mungkin menimbangkan elektrolisis, sebaik-baiknya dilakukan oleh pakar dermatologi yang berlesen. Prosedur ini membunuh folikel rambut dengan haba dan cahaya, dan ia tidak berkaitan dengan trauma kulit. Dikeluarkan oleh elektrolisis rambut tidak tumbuh kembali, sama ada, jadi bimbang tentang bahagian bulu akan pudar di kalangan lelaki yang menggunakan kaedah ini.

Hair removal tidak terhad kepada lelaki, bermakna bahawa rakan-rakan perempuan seks juga memerlukan beberapa touchup dandanan tips untuk memastikan rakan-rakan mereka selamat dan sihat. Wanita yang memilih untuk mencukur boleh membangunkan tajam bulu antara dandanan sesi yang boleh menyebabkan kelecuran yang jahat ke hujung zakar seorang lelaki semasa seks terutamanya bersungguh-sungguh. Wanita-wanita ini mungkin memerlukan galakan dari rakan-rakan mereka untuk pengantin lelaki sama ada lebih kerap atau untuk membiarkan rambut mereka tumbuh kepada panjang lebih lembut. Wanita yang lilin mungkin tidak mempunyai masalah stubble jenis ini, tetapi mereka juga perlu pastikan bahawa salon mereka bersih, jadi mereka tidak membawa jangkitan kulit yang rumah mereka boleh lulus untuk rakan-rakan mereka.

Selepas sesi Gunting, atau selepas hubungan seks dengan seorang rakan kongsi yang diekspot, pancuran mandian yang menenangkan boleh membantu untuk mencuci mana-mana bakteria yang diliputi dan melembutkan kulit abraded. Menggunakan krim terus selepas bahawa pancuran mandian boleh membantu lelaki untuk mengunci lembapan, dan vitamin dalam salap ini boleh meningkatkan kualiti kulit dari luar dalam Kesihatan zakar. Krim Kesihatan zakar kualiti (kebanyakan pakar mengesyorkan manusia 1 manusia minyak) juga boleh memperbaiki penampilan kulit zakar, mengurangkan kedutan halus dan tanda-tanda penuaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *