Penyembuhan semulajadi yang terbaik untuk keputihan, keputihan yang putih

Penyembuhan semulajadi yang terbaik untuk keputihan, keputihan yang putih

Keputihan adalah gangguan kesihatan yang dicirikan oleh oozing daripada whitish pelepasan dari bahagian kemaluan perempuan. Punca utama yang menyumbang untuk keputihan di kalangan wanita termasuk cervicitis, trichomonal vaginitis dan monilial vaginitis. Keterukan penyakit kesihatan ini berbeza-beza dari seorang ke seorang yang lain. Pelepasan warna kuning dengan kegatalan yang teruk adalah gejala biasa yang ditunjukkan oleh wanita yang mengalami keputihan. Datang keluar whitish menggambarkan fungsi tidak normal organ-organ reproduktif. Bergantung kepada keterukan punca, tempoh keputihan atau putih mungkin sementara atau persisting. Masalah keputihan kronik boleh mendorong beberapa risiko kesihatan pada pesakit seperti sembelit, kerengsaan, tompok-tompok hitam di bawah mata, lesu dan kerap sakit kepala. Gaya hidup sihat memainkan peranan penting dalam mencegah risiko masalah keputihan. Mari kita lihat beberapa antara penawar terbaik yang digunakan untuk merawat masalah leucorrhea dalam perempuan.

Pengambilan bahan pemakanan adalah penawar semula jadi untuk keputihan atau putih keputihan. Ini membantu dalam mengurangkan risiko masalah keletihan akibat masalah keputihan yang kronik. Pesakit-pesakit yang mengalami gangguan kesihatan ini adalah dinasihatkan supaya pengambilan diet detoksifikasi untuk mengepam keluar toksin dari badan. Mengikuti diet pembersihan lemon membersihkan sel-sel darah dan membaiki tahap tenaga orang. Kebanyakan pengamal Kesihatan mengesyorkan termasuk banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran dalam diet pesakit. Antara barang-barang makanan yang disyorkan yang terbaik bagi keputihan letak Bawang besar, bendi, cranberries, lemons dan oren. Senaman adalah satu lagi penyembuhan semulajadi yang dicadangkan untuk mengubati masalah keputihan pada wanita. Mengamalkan latihan meningkatkan peredaran darah, menguatkan sistem imun badan dan oxygenates sel-sel badan untuk mencapai tenaga yang besar.

Tidur yang tenang adalah selamat penawar untuk merawat masalah keputihan pada wanita. Setelah tidur pada waktu malam menghalang risiko gangguan saraf seperti tekanan, kemurungan dan keresahan. Ia menenangkan turun sel-sel saraf dan menggalakkan pengeluaran tenaga selular. Benih Fenugreek adalah penawar yang berkesan digunakan untuk rawatan keputihan. Pesakit boleh menggunakan penawar herba ini kedua-dua dalaman sebagai teh dan luaran douche. Douche benih fenugreek bertindak sebagai remedi rumah yang sempurna untuk merawat masalah keputihan. Akar Amaranth adalah satu lagi remedi rumah selamat untuk mencegah risiko keputihan. Orang-orang perempuan yang menyusahkan dari keputihan yang kronik dinasihatkan untuk minum secawan jus akar amaranth setiap hari pada waktu pagi dan petang.

Walnut daun adalah ubat herba yang berkesan yang digunakan untuk rawatan masalah keputihan. Ia telah digunakan selama berabad-abad untuk rawatan masalah kulit dan jangkitan. Kehadiran bahan-bahan kesemak di walnut meninggalkan pergaduhan terhadap kuman dan mencegah risiko jangkitan kemaluan. Selain menyembuhkan jangkitan, daun walnut juga digunakan untuk merawat risiko kesihatan lain seperti jerawat, ekzema, kanser, alahan dan peluh berlebihan. Menyerupai daun walnut, tender daun jambu batu adalah ubat herba yang lain untuk keputihan. Douche dibuat oleh infusi daun jambu batu bertindak sebagai astringent yang kuat dan menyembuhkan jangkitan. Pesakit dinasihatkan untuk Elakkan teh, kopi dan bentuk-bentuk gula putih dari diet mereka. Biji mangga, jari, wanita, pisang dan biji ketumbar adalah remedi rumah yang lain untuk keputihan yang putih.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *