Penyembuhan Kristal menjelaskan

Penyembuhan Kristal menjelaskan

Orang menggunakan Kristal selama berabad-abad untuk ritual penyembuhan dan ajaib. Penampilan mereka sangat adalah membingungkan jadi tidak hairanlah bahawa dunia Barat yang latched ke atas penggunaan Kristal sebagai rawatan perubatan alternatif. Edgar Cayce, seorang wakil insurans American yang pergi ke trances untuk menyembuhkan orang, Baca masa lalu dan masa depan adalah orang yang pertama membuat penyembuhan Kristal popular di Amerika. Beliau ketepatan yang aneh tentang orang dan peristiwa-peristiwa yang berlaku pada jarak yang besar dari Allah memberinya kredibiliti apabila beliau bercakap dari bandar Atlantis yang hilang pada tahun 1930an. Katanya kuasa menakjubkan crystal dan bagaimana rakyat Atlantis kuasa itu digunakan untuk tenaga, komunikasi dan kuasa. Hari ini, kami menggunakan bahan-bahan kristal dalam komputer kita.

Kepercayaan bahawa crystal adalah alat yang magnifies dan mengasingkan tenaga alam semesta untuk menyembuhkan kawasan-kawasan tertentu tubuh telah lama alat untuk pengamal perubatan purba. Digunakan warna batu bergantung kepada bahagian tubuh mereka berusaha untuk sembuh. Dalam “prana” dari India dan “chi” Perubatan Cina kedua-dua akan kuasa-kuasa hidup yang mengedarkan melalui badan. Chakra ini adalah whorls tenaga yang terletak di pelbagai tempat di mana prana yang wujud. Dalam Perubatan Cina, chi di meridian yang berikut dan beredar. Penggunaan Kristal, dalam kedua-dua kes, adalah untuk meningkatkan tenaga atau disekat pada titik tertentu.

Pada asalnya, Terdapat banyak titik chakra, tetapi kini terdapat tujuh, yang biasa digunakan. Madara akar yang terletak di tailbone yang menggunakan garnet, rubies, bloodstone dan onyx membawa tenaga. Madara sacral di bahagian abdomen bawah Pusat vibrates carnelian, moonstone dan hematite. Dalam solar plexus chakra di kawasan di atas Pusat menggunakan citrine, amber dan topaz. Jika anda perlu untuk memperbaiki hati anda, gunakan kuarza rose atau fluorite Cina. Jejak dan turquoise penyembuh bagi Madara tekak dan Madara dahi memerlukan amethyst, sapphire atau turquoise dan Madara crown menggunakan quarts amethyst dan jelas. Manakala ini adalah tradisional, sesetengah pengamal perubatan Kristal menggunakan quarts hanya jelas dalam amalan mereka.

Kadang-kadang orang yang menerima tenaga penyembuhan terletak sebagai orang Silat Kristal penyembuhan tempat batu pada charkas pelbagai. Masa yang lain, terdapat sesi tidak rasmi tetapi penyembuhan mencari orang membawa Kristal di dalam poket mereka atau dihempap sebuah beg kain Khas dibuat berhampiran chakra ini. Orang-orang yang membawa batu sering mencari penyembuhan emosi dan membawa Kristal yang berkait rapat dengan bahagian badan yang dikenali untuk mencipta emosi itu.

Walaupun terdapat beberapa kajian dalam bidang penyembuhan Kristal, kebanyakan komuniti saintifik percaya bahawa penyembuhan datang dari kesan plasebo. Maklumat mengenai daya elektromagnet badan, bagaimanapun, boleh menukar yang. Doktor menggunakan Mesin MRI untuk memeriksa Kesihatan rakyat setiap hari. Di EKG dan EEG di rekod caj elektrik badan. Ini adalah tidak lebih daripada kuasa hidup mereka. Kristal adalah sebahagian daripada ekonomi dunia yang bertamadun. Apabila anda menghidupkan komputer, Kristal membawa komunikasi dunia untuk desktop anda. Walaupun tiada siapa yang tahu sama ada Kristal melakukan perkara yang sama untuk badan, ianya satu kemungkinan bahawa ramai orang percaya dan menggunakan sebagai satu kaedah alternatif penyembuhan secara harian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *