Penyelesaian terbaik untuk ekzema – segala-galanya yang anda perlu tahu!

Penyelesaian terbaik untuk ekzema – segala-galanya yang anda perlu tahu!

Ekzema boleh ditakrifkan sebagai penyakit kulit merengsa dan dahsyat yang akan mampu untuk menyerang mana-mana bahagian dengan badan anda. Biasanya, bahagian-bahagian merah, kering dan gatal sangat keradangan pada kulit yang terdapat di belakang, dada, leher muka anda dan untuk berurusan dengan. Bergelut dengan ekzema untuk menangani adalah dahsyat kerana kebanyakan orang sebenarnya menggunakan tangan mereka mereka jenis kerja dan tidak hanya satu, dengan aktiviti-aktiviti kewujudan mereka. Biasanya terdapat beberapa rawatan tangan ekzema baik secara semula jadi untuk memberikan kesihatan anda hanya lebih sedikit baik.

Banyak orang yang mengalami ekzema ke tangan mereka cenderung daripada menggunakan mungkin hydrocortisone, steroid yang boleh ditentukan oleh doktor yang anda mahu hanya beli dari farmasi. Krim ini boleh digunakan dalam kesedaran di mana mereka membantu melegakan gejala-gejala ekzema yang mereka juga tidak benar-benar menyembuhkan perkara itu. Hakikatnya perkara itu adalah bahawa kebanyakan orang benar-benar membangunkan reaksi alahan akibat mereka tetapi beberapa syarat sebenarnya memburukkan lagi. Kerana penggunaan bahan kimia dan cara-cara di mana mereka bertindak balas berbeza pada badan, ianya hanya gambar sesuai untuk membawa pendekatan semulajadi semua dalam rawatan ekzema.

Ibu bapa mesti pertama pembelajaran makanan dan alergen luar menyebabkan ekzema dalam bayi-bayi mereka. Semua bayi adalah berbeza daripada orang lain. Apa dapat dengan baik dianggap akhirnya menjadi alergen bagi bayi anda mungkin tidak akan menjejaskan bayi lain dengan ekzema. Oleh itu ibu bapa perlu mengetahui ini melalui ujian. Apabila alergen yang dikesan kanak-kanak akan pulih cepat. Sebahagian daripada makanan yang boleh dianggap alergen adalah susu lembu tenusu. Mungkin boleh ditukar kepada susu kambing, tetapi susu ibu terus menjadi yang terbaik semata-mata kerana ini akan membantu anda untuk meningkatkan sistem imuniti bayi.

Ramai orang terutamanya tidak suka mempunyai begitu juga sedang bereputasi bahawa bakteria mendapatkan ubat tahan, meninggalkan anda tiada pilihan lagi bagi rawatan antibiotik.Mereka adalah antara sebab yang bahawa ramai di antara kita tidak semestinya membayangkan bahawa doktor pegang jawapan yang terbaik untuk ekzema. Mereka boleh melihat rawatan semulajadi dan herba di berjuta-juta terutamanya kerana termasuk rawatan sahaja yang realistik bekerja untuk apa-apa sebab yang mudah bahawa mereka menyerang ekzema pada punca yang.

Berikut adalah beberapa terapi biasa ekzema.Membeli, mereka sejuk dengan pakaian kain kapas.Simpan kuku mereka yang pendek, pada masa yang sama.Fikirkan tentang makanan yang anda dan anak-anak anda makan. Sesetengah makanan boleh mencetuskan ekzema yang muncul.Mengekalkan kulit yang bersih dengan basuhan dengan sabun percuma wangian yang lembut. Mengelakkan detergen keras dan alkohol banyak lagi boleh juga pergi ke percutian keluar.

5. Minyak kelapa dara minyak kelapa dara sememangnya harus-cuba untuk penghidap ekzema mempunyai kulit yang kering, chapped. Ini adalah pelembap yang hebat dengan sebum yang berlaku untuk menjadi skin.6 yang ideal. Probiotics anda boleh mendapatkan ‘bakteria baik’ dari probiotics yang berlaku untuk dibuat bebas-penyakit menyebabkan ‘mengganggu’. ‘Bug’ dilihat secara semula jadi dalam sistem penghadaman kita. Probiotics cenderung boleh didapati dalam makanan yang berbudaya atau menggunakan contohnya keju atau yogurt yang hidup, tetapi mungkin dalam tambahan, yang boleh digunakan dalam tablet atau kapsul, atau untuk menjadi bahan dalam minuman yogurt. Terdapat sesetengah produk probiotik yang khas yang sesuai untuk kanak-kanak yang memerlukan lebih banyak probiotics.

Mengelakkan menggunakan sabun dan produk komersial kulit.Ubat-ubatan herba untuk ekzema bukan sahaja meringankan keadaan kulit anda semasa yang flare-up. Selain itu, mereka menghalang masa depan wabak dan memanjangkan masa antara flare-ups.Herba krim dan gel yang biasanya popular herba rawatan untuk ekzema. Ubat-ubatan topikal ini biasanya mengandungi ekstrak likuoris, chamomile dan penyihir hazel, dan membantu untuk melegakan kulit anda dan lebih rendah ruam dan gatal-gatal. Selain itu, pelbagai –mereka buatan sendiri juga boleh melegakan gejala-gejala ekzema apabila digunakan sepenuhnya di kawasan kulit yang terjejas. Beberapa remedi semulajadi yang di atas adalah:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *