Penyelesaian Program Diet – pelan Diet Indeks glisemia?

Penyelesaian Program Diet – pelan Diet Indeks glisemia?

Dalam ulasan ini kita memeriksa salah satu yang terbaik semasa rendah GI pelan diet hari: Program penyelesaian Diet sangat disukai (DSP). DSP ditarafkan sebagai: “salah satu buku paling komprehensif yang pernah saya baca dan perkara yang paling dekat kepada Alkitab pemakanan yang saya telah menemui,” oleh berat badan kehilangan kuasa John Davenport. Kita juga membincangkan perbezaan dengan dan persamaan untuk pelan diet Indeks glisemia metabolik yang lazim. Kerana semasa wabak obesiti, rancangan ini akan berkembang pesat.

Isabel De Los Rios adalah pencipta Program penyelesaian Diet. Beliau menerima Ijazah akademik dalam fisiologi senaman. Isabel hanya seorang penceramah yang terkenal mengenai isu-isu pemakanan dan kesihatan. Usaha beliau telah muncul dalam pelbagai majalah, dan beliau bergerak sendiri-klinik kesihatan dan kesejahteraan di New Jersey.

Sebagai seorang peminat kesihatan dan mempunyai kejayaan yang mengagumkan dengan pelan diet Indeks glisemia, saya sering ditanya pendapat saya tentang Diet popular yang baru untuk perbandingan. Dalam kes saya sendiri, saya telah kehilangan £ 35 yang menggunakan pelan diet GI yang rendah dan kedua-duanya tahu dan saya bersyukur dengan sains yang menyokong pendekatan ini.

Kejayaan-kejayaan peribadi kami adalah dengan sihat untuk Program hidup, ditubuhkan oleh Dr. Ray Strand. Sihat untuk kehidupan telah “bidang yang diuji,” dengan hasil yang diiktiraf, di bawah peraturan-peraturan Lembaga kajian Barat FDA. Sihat untuk kehidupan mengakui bahawa tidak semua karbohidrat adalah sama. Keputusan ujian sebenar akan digunakan untuk mengesahkan GI “skor” makanan pada skala 0 hingga 100, supaya cadangan-cadangan hidangan yang tepat boleh dibuat. Kerana hasil saintifik yang terbukti, sihat untuk kehidupan boleh dilihat sebagai tanda aras.

DSP begitu juga memahami hakikat bahawa makanan yang pantas “metabolisme” ke dalam gula adalah tidak sihat. Mereka menyedari tekanan glisemik berikutan pilihan hidangan yang miskin yang mendorong tahap insulin darah melebihi had. Metodologi DSP ialah serupa kepada pelan diet glisemia rendah, termasuk menasihati makanan tertentu untuk mengelakkan daripada vs pilih. Ini adalah serupa kepada pelan diet Indeks glisemia yang biasa. Sebagai contoh, panduan dalam Jorge Cruise “perut lemak mengubati” juga adalah serupa dengan DSP. Mengubati lemak perut, terutamanya, mengakui bahawa jenis kalori adalah jauh lebih penting bahawa jumlah yang digunakan.

DSP menyediakan cadangan-cadangan yang setanding untuk sihat vs lemak yang tidak sihat dan panduan makanan yang diproses untuk menjauhkan diri daripada untuk hasil yang terbaik. Dan, DSP menggunakan kalori konsisten yang mengira nasihat, sering didengar di pelan diet Indeks glisemia kebanyakan, iaitu: “Anda tidak perlu untuk mengira kalori.”

Semua dalam semua, Program penyelesaian Diet memberi panduan asas yang sama seperti yang kita lihat dalam beberapa pelan diet Indeks glisemia lain. Mereka seolah-olah telah diiktiraf kelebihan pendekatan mereka, berdasarkan pengalaman vs Sains. Ini adalah sedikit import kerana keputusan apa peduli. Akhirnya, DSP adalah ciri pelan diet Indeks glisemia biasa, dengan metabolik menaip untuk menyediakan cadangan-cadangan yang tertentu. Ini menjadikan DSP berbeza dari pelan diet Indeks glisemia jika tidak sama, kerana hakikat bahawa ia mempunyai pendekatan individu.

Kami menyimpulkan bahawa DSP adalah sangat serupa untuk pelan diet glisemia rendah lain dan dengan ciri-ciri tambahan yang boleh merayu kepada beberapa. Sila bookmark artikel ini, jika ia bergema dengan anda, dan memberikan kami hasil atau kritikan, anda sama ada anda membuat keputusan untuk cuba DSP tersebut atau anda telah menggunakan pendekatan yang seakan-akan lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *