Penyelesaian perubatan siri kebijaksanaan pengedaran perisian IBM

Penyelesaian perubatan siri kebijaksanaan pengedaran perisian IBM

IBM Greater China Kumpulan dan IBM China perisian pembangunan pusat (CDL) mengumumkan penubuhan “IBM penyelesaian untuk industri perubatan makmal”, dan IBM mengumumkan satu siri penyelesaian Kesihatan pintar untuk pendaratan “kebijaksanaan perubatan” di China, menyediakan manfaat awam program-program yang praktikal dan amalan. IBM menggalakkan penggunaan teknologi maklumat untuk melaksanakan dasar “pembaharuan penjagaan kesihatan baru” dalam keseluruhan rantaian perkhidmatan perubatan dalam pelaksanaan penyelarasan dan integrasi untuk mewujudkan cekap dan telus, dan sistem penjagaan kesihatan boleh mendapat manfaat dan kebijaksanaan untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh sektor perubatan yang fleksibel. IBM memperkenalkan penyelesaian perisikan perubatan yang tepat pada masanya bagi Kumpulan hospital besar serantau am dan penjagaan kesihatan, termasuk: rangkaian maklumat kesihatan serantau, CHAS maklumat landasan penyelidikan klinikal, perubatan platform kerjasama, awan pengkomputeran persekitaran rangkaian yang berasaskan kebijaksanaan perubatan yang sangat baik, menggunakan sumber-sumber maklumat untuk menggalakkan aliran pesakit yang optimum, set pepejal dari bantuan penjagaan kesihatan pembaharuan baru untuk membina “akses sejagat kepada perkhidmatan kesihatan asas”kebijaksanaan sistem perubatan.

Di Kongres, Pengurus Besar Kumpulan perisian IBM RobertLeBlanc jualan di seluruh dunia, berkata: “IBM yang dibuat sistem ‘penjagaan kesihatan smart’ adalah satu sistem maklumat berasaskan pesakit. ‘Kebijaksanaan perubatan ‘, penggunaan teknologi maklumat yang canggih untuk meningkatkan pencegahan penyakit, diagnosis dan penyelidikan dan akhirnya membuat pelbagai komponen faedah ekosistem penjagaan kesihatan. “industri perubatan untuk ciri-ciri sendiri di China, dengan pengalaman yang luas dalam industri perubatan global, IBM semalam memperkenalkan penyelesaian secara perubatan untuk mencapai kecekapan tinggi, saling kendalian pengurusan perubatan, menyediakan perkhidmatan perubatan yang berkualiti tinggi, dan sokongan penyelidikan perubatan Hikmah perubatan, menyediakan asas yang fleksibel, kuat dan boleh dipercayai.

Sumber maklumat untuk mengosongkan konteks pengaktifan Yiwei

Kajian Perkhidmatan Kementerian Kesihatan Kesihatan Kebangsaan keempat, pesakit luar dan lawatan Jabatan kecemasan di China pada tahun 2008 mencapai bilion 5.01, Mesyuarat semua kos rawatan 169 yuan. Penduduk China 1.33 bilion tahun sejumlah perbelanjaan kecemasan 846.69 bilion untuk mencapai sasaran “akses sejagat kepada perkhidmatan perubatan dan kesihatan yang asas” yang sangat sukar dan penting. Dalam ini mungkin cabaran-cabaran yang paling kompleks di dunia, negara-negara telah menunjukkan yang kuat tekad dan penghubung tidak pernah kreatif kebijaksanaan semua pihak. 6 April, 2009, program perubatan pembaharuan baru telah dikeluarkan secara rasmi, membawa kesejahteraan negara pembaharuan penjagaan kesihatan memulakan perjalanan. Mengatakan ini adalah di dalam “satu, alang-alang empat, lapan tiang,” dokumen perubatan pembaharuan, maklumat sebagai salah satu tonggak-tonggak di kedudukan yang pernah berlaku sebelum ini pada sudut khas, dan program pembaharuan Kesihatan baru dalam pembaharuan lima objektif tiada siapa tidak boleh melakukannya tanpa sokongan teknologi maklumat.

“Rawatan adalah sukar dan mahal” adalah salah satu masalah sosial yang paling menonjol. Tiga Hospital sesak, dipenuhi; Perkhidmatan kesihatan masyarakat tetapi datang, tiada siapa yang mahu kesusahan – sumber pesakit, ketidakseimbangan struktur, ia adalah inti dari masalah berjumpa doktor. Maklumat Yiwei adalah kunci untuk mencapai maklumat pesakit berteraskan perkongsian, mudah alih dan pintar digunakan. Hanya dengan cara mendapatkan maklumat, penubuhan Perkhidmatan dikongsi, dalam perkhidmatan kesihatan sebagai sebahagian daripada merealisasikan penuh sinergi dan integrasi, boleh menggalakkan pesakit mobiliti dan fleksibiliti pengoptimuman sumber, untuk mencapai “Enam dalam satu” matlamat pembaharuan kesihatan.

IBM kebijaksanaan dalam bidang perubatan berkenaan penubuhan sistem penjagaan kesihatan yang cekap, untuk mencapai sambungtara, akses kepada perkhidmatan kesihatan yang bermutu dan sokongan penyelidikan perubatan dan bidang-bidang utama yang lain. Perisian IBM dan seni bina, visi “smart perubatan” memberikan sokongan yang kuat, dan kelebihan adalah bahawa ia boleh dilanjutkan berdasarkan platform awam untuk menangani isu-isu industri. IBM yang dibuat industri perubatan integrasi rangka (HIF-HealthIntegrationFramework), asas seni bina berasaskan kompang kahwin anak oleh WebSphere, InformationManagement, Lotus, Tivoli, rasional keluarga produkproduk menyediakan platform berkongsi boleh dipercayai; rakan kongsi perniagaan boleh berdasarkan kepada IBM industri rangka kerja untuk membangunkan penyelesaian yang inovatif dan lanjutan berasaskan industri untuk mencipta dan mereka bentuk.

Pelancaran IBM “IBM perisian penyelesaian bagi siri perubatan yang bijak”, merangkumi maklumat asas pesakit, rekod perubatan, maklumat mengenai pelbagai ujian makmal, serta maklumat kewangan, membina siri platform bersepadu maklumat bagi pelbagai aplikasi, sekali gus memudahkan doktor pesakit, Pengurus input, pengurusan, penggunaan maklumat, serta hubungan rapat untuk institusi-institusi perubatan yang pelbagai di sektor Kesihatan antara perniagaan untuk satu cara yang berkuasa dan fleksibel untuk mencapai aliran pengoptimuman sumber maklumat pesakit.
Integrasi empat program perkongsian maklumat risikan

IBM mengumumkan kebijaksanaan penyelesaian siri perubatan terbahagi kepada dua kategori, satu Cina institusi perubatan telah berjaya digunakan untuk penyelesaian perubatan yang matang perisian, termasuk rangkaian maklumat kesihatan serantau dan maklumat penyelidikan klinikal CHAS landasan. Kedua-dua penyelesaian adalah pandangan sisi kesihatan perubatan serantau dan hospital besar Kumpulan sistem perkhidmatan perubatan hospital, tetapi juga kami pembaharuan penjagaan kesihatan di kawasan-kawasan tumpuan.

Lain-lain jenis ini menjadi tumpuan pelaburan IBM dalam kebijaksanaan perubatan semasa penyelesaian perubatan, mereka adalah masa depan teknologi maklumat kesihatan pembangunan, boleh memberikan bantuan perubatan yang maju. Melepaskan apa-apa penyelesaian, termasuk platform kerjasama perubatan dan persekitaran rangkaian berasaskan awan, kebijaksanaan perubatan.

IBM Kesihatan serantau maklumat penyelesaian rangkaian untuk pelbagai perubatan kakitangan dan sistem integrasi dan kolaborasi persekitaran. Semua institusi perubatan dan pesakit melalui rekod-rekod kesihatan elektronik berasaskan piawaian untuk berkongsi dan bertukar maklumat. Institusi-institusi perubatan, Perkhidmatan kesihatan yang disediakan oleh pihak melalui bas Perkhidmatan Kesihatan berkaitan, Perkhidmatan penjagaan kesihatan yang Kolaboratif untuk melengkapkan proses. Mengemukakan permohonan kepada Biro Kesihatan Perbandaran Beijing, projek sistem maklumat kesihatan komuniti sebagai contoh, IBM yang membantu membina masyarakat berasaskan Kesihatan Perbandaran Beijing Biro Kesihatan rekod kesihatan sistem maklumat perkhidmatan. Senibina keseluruhan sistem boleh diringkaskan sebagai “181 320” model, iaitu Pusat Perkhidmatan kesihatan masyarakat 320 dan 2,900 Stesen perkhidmatan kesihatan masyarakat sehingga 18 fokus pada platform peringkat county, dan kemudian pekat sehingga platform perbandaran. Secara menegak melalui platform tiga-peringkat bandar, county dan komuniti Perkhidmatan Pusat / Stesen, Pertukaran maklumat, Perkhidmatan merentasi untuk menampung jumlah penduduk di bandar 18 Daerah dan Kaunti 16 juta penduduk keseluruhan kitaran hidup berdasarkan rekod Kesihatan, perbandaran dan Daerah platform peringkat progresif merealisasikan sistem perkhidmatan komuniti dan hospital berkongsi interaksi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *