Penyelesaian masalah panduan & perkara cetakan untuk ECG, EKG, Electrocardiograph pembaikan peralatan perubatan

Penyelesaian masalah panduan & perkara cetakan untuk ECG, EKG, Electrocardiograph pembaikan peralatan perubatan

Penyelesaian masalah panduan & perkara cetakan untuk ECG, EKG, Electrocardiograph pembaikan peralatan perubatan

Adakah anda pernah mendedikasikan masa yang lebih daripada yang diperlukan pada telefon dengan bantuan teknikal? Apabila anda menghadapi masalah dengan peranti EKG, ini masalah ringkas yang menembak tutorial untuk peralatan perubatan yang membaiki akan langkah anda melalui kebimbangan paling kerap yang mungkin anda hadapi dengan peralatan perubatan ECG (EKG) (Electrocardiograph) anda.

Saya hanya tidak dapat unit untuk mencetak semua membawa dua belas.

ECG yang dimaksudkan untuk membaca isyarat elektrik yang sedikit yang benar-benar dari hati. Sumber paling kerap isu akan elektrod-elektrod, yang akan digunakan untuk memindahkan isyarat daripada kulit pesakit. Elektrod-elektrod ini mempunyai jangka hayat yang diagnostik 24 jam berikut terus terdedah kepada udara, dan biasanya disediakan seratus ke dalam satu pakej dan juga pakej yang tidak resealable. Ia adalah yang terbaik untuk memiliki kunci zip untuk mengekalkan prestasi elektrod-elektrod ini dan mereka akan mengadakan bulan. Langkah pertama dalam memperbaiki keadaan perlu cuba sekotak baru elektrod-elektrod. Selain itu pastikan anda mendapat kenalan yang berkesan, oleh itu kulit dan rambut terlalu banyak perlu dihapuskan. Kulit yang mengalami dehidrasi atau berminyak tidak memindahkan isyarat dengan betul serta abrading sedikit kawasan lokasi dicadangkan untuk semua aplikasi yang. Jasama dengan betul menggunakan alkohol dan memberi masa yang cukup kering sebelum menggunakan elektrod. Jika anda menghadapi masalah memimpin ECG mungkin tidak disebabkan oleh kegagalan mesin yang sebenar, tetapi sebaliknya, pengguna miscalculation.

Peralatan sentiasa tidak dapat mencetak persiapan terpilih atau semua petunjuk.

Kabel pesakit boleh menjadi punca komplikasi dan ia benar-benar adalah satu tugas yang mudah untuk melihat. Versi ECG majoriti akan melaporkan ketiadaan plumbum atau sambungan walaupun tidak memberitahu anda jika ia benar-benar kabel atau mungkin individu tapak itulah isu. Untuk membaiki rupa untuk satu dulang keluli tahan karat dalam pejabat, atau permukaan keluli untuk unpainted dan cangkuk sehingga elektrod-elektrod yang sepuluh itu. Pautan sepuluh yang membawa kabel ECG kepada elektrod-elektrod ini selepas permintaan yang untuk ECG. Cetakan yang tidak menuntut memuat atau mengatasi, dan sepatutnya menawarkan kesan garis peringkat terakhir semua membawa dua belas. Dalam kes ini adalah bukan hasil klip kabel atau siaran mungkin kotor, atau teroksida, atau mungkin kabel boleh unfastened di masukkan ke peranti, dan akhir sekali kabel boleh memerlukan penggantian.

Mesin ECG memberikan kesan bising Bilakah meletakkan untuk menggunakan di beberapa tempat.

Ini bermakna ECG model mungkin dipengaruhi oleh alatan. Sumber mungkin lemah tanah orang hubungan untuk Jadual Peperiksaan atau item yang mungkin mempunyai kesukaran yang, namun masih operasi. Walau bagaimanapun, setakat ini punca paling popular mungkin balast dalam cahaya kalimantang yang telah gagal. Menyelesaikan keadaan dengan cuba untuk mencari dulang keluli tahan karat yang di Pejabat, atau permukaan keluli untuk unpainted dan menyambung elektrod-elektrod yang sepuluh itu. Pautan 10 membawa kabel ECG kepada elektrod-elektrod ini selepas yang menuntut untuk ECG. Apabila anda masih memperolehi kesan garisan yang rata pada semua membawa 12, dalam kes itu cabaran mungkin adalah sambungan kepada pesakit anda. Anda perlu juga mengambil kira mencabut unit dalam Bilik atau menghala keluar lampu untuk mencari sumber. Ia adalah mungkin untuk membuang gangguan AC menggunakan bateri back-up juga tanpa sistem yang disambung ke salur keluar kuasa jika unit anda membenarkan bateri berfungsi. Jika gangguan itu dihapuskan menggunakan ia dicabut, anda tahu anda akan menerima maklum balas yang elektrik melalui anda pasang dinding dari mesin-mesin lain yang menggunakan litar sama.

Cetakan ECG saya mempunyai jurang yang kosong di dalam cetakan.

ECG menggunakan kepala cetak untuk menghasilkan output yang dalam kebanyakan kes. Kepala cetak mungkin kotor atau rosak. Ujian pad baru kertas untuk memastikan kertas tidak mencetuskan kerana ianya sebenarnya satu pemindahan haba melibatkan kepala cetak bersama-sama dengan kertas bersalut bahan kimia. Jika ia tidak adalah memastikan unit anda matikan dan dicabut, Tanggalkan kertas dan menggunakan gauze pad ditambah sedikit kuantiti alkohol untuk membersihkan kepala cetak. Cucian baik tunggu sekitar sekurang-kurangnya 10 minit kemudian tambah nilai dan mencuba ia satu masa yang lebih banyak.

Sekiranya cetakan yang benar-benar kosong, anda mungkin mempunyai jenis kertas yang dikenakan tidak wajar. Bercakap dengan anda pengeluar untuk menentukan jika anda mempunyai kertas sesuai dimuatkan. Hampir semua kertas boleh kelihatan hampir serupa namun mereka semua mempunyai sifat-sifat yang berbeza yang dibina ke dalam kertas anda untuk mencetuskan sensor pencetak apabila bermula dengan percetakan.

ECG saya akan tidak menghidupkan atau gagal apabila percetakan.

Hanya kira-kira setiap peranti ECG menggunakan bateri untuk membuat sistem beroperasi. Dalam kes ini bateri rendah atau tidak akan tahan dengan bayaran itu tidak akan berjaya walaupun dicucuk. Bateri perlu disimpan dikenakan dan ditukar setiap dan tiap-tiap tiga tahun mengekalkan prestasi keseluruhan. Boleh pasti mempunyai suis utama di kedudukan ‘pada’ untuk membolehkan tenaga elektrik kepada pengecas bateri. Tertentu ECG peranti mempunyai capaian pengguna ke bateri, syarat anda boleh mengakses dan menanggalkan penyambung bateri, ini boleh membenarkan anda untuk menggunakannya walaupun disambungkan ke kedai. Memberi perhatian kepada tidak putus dalam mesin tanpa bateri yang disambung seperti yang anda boleh kehilangan tatarajah anda serta mana-mana ECG disimpan. Untuk maklumat lanjut layari laman web internet kami di www.mayfieldmedical.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *