Penyelesaian hutang kebaikan dan keburukan Iva untuk

Penyelesaian hutang kebaikan dan keburukan Iva untuk

Kami akan cuba untuk menonjolkan kebaikan dan keburukan dari IVAs di sini.

IVA untuk adalah perjanjian yang sah di antara anda dan pemiutang anda. Begitu lama kerana anda memenuhi kriteria IVA yang membolehkan anda untuk membayar balik apa mampu anda setiap bulan, biasanya dalam tempoh lima tahun.

Pada akhir tempoh IVA, andaikan anda telah melengkapkan susunan yang dipersetujui, baki hutang tidak bercagar dalam IVA ini akan mengikut undang-undang dihapus dan anda akan bebas daripada hutang. Sumbangan bulanan kepada IVA yang akan berasaskan apa anda mampu selepas kos lain yang penting seperti pinjaman perumahan, bil-bil utiliti dan makanan dan lain-lain telah diambil kira.

Terdapat kursus kebaikan dan keburukan kepada IVAs yang menjadikan nasihat mencari penyelesaian hutang sesuai berbaloi.

Satu kelebihan tertentu adalah berpatutan, dikurangkan pembayaran balik. Pembayaran adalah tetap pada permulaan susunan untuk memberikan ketenangan fikiran bahawa anda mampu untuk meneruskan cadangan untuk tempoh yang telah dipersetujui, biasanya lima tahun. Memang tetap istilah ini juga menarik seperti individu boleh lihat menamatkan masalah hutang mereka. Ini adalah perbandingan kurang terkawal Rancangan Pengurusan hutang yang, dalam banyak kes, tiada tarikh tempoh atau akhir tetap. Memasuki IVA untuk mengambil hak-hak pemiutang untuk mengambil tindakan undang-undang untuk menguatkuasakan pembayaran balik hutang selagi pembayaran akan ditegakkan sepanjang tempoh cadangan. Ia juga berhenti penalti seperti caj faedah yang diguna pakai.

Walau bagaimanapun, kerana kebanyakan perkara terdapat juga beberapa keburukan untuk satu IVA dan ini perlu menekankan kepada individu supaya mereka memasuki ke dalam perjanjian dengan semua ilmu yang diperlukan. IVA untuk adalah penyelesaian hutang yang amat baik bagi sesetengah orang tetapi juga tidak boleh untuk orang lain.

IVAs yang berurusan dengan hutang yang tidak bercagar pinjaman dan kad kredit tetapi tidak bercagar hutang seperti gadai janji. Gadai janji dan lain-lain hutang bercagar mesti dibiayai di luar Aturan tersebut dan ketetapan biasa masih digunakan untuk gadai janji yang gagal membuat pembayaran balik yang tetap pada masanya di mana boleh membawa kepada rumah anda ditarik. Walau bagaimanapun, jika anda bergelut atau memang hilang pembayaran pada peringkat ini, IVA yang boleh membenarkan dana akan tertumpu pada komitmen penting ini.

Salah satu halangan utama apabila memasuki IVA yang akan mampu meminjam lebih manakala IVA yang sedang dijalankan.

Hutang lagi adalah tidak dibenarkan tanpa kebenaran dari penyelia (pengamal Insolvensi) IVA anda. Selain itu, harta anda sendiri mungkin perlu dinilai semula pada penghujung IVA itu dengan apa-apa perkiraan ekuiti yang mungkin perlu dibawa ke dalam susunan. Dalam banyak kes Walau bagaimanapun, ekuiti ini mungkin tidak boleh direalisasikan jika jumlah ekuiti adalah agak kecil atau kos terlalu tinggi. Ia boleh didapati di mana ekuiti tidak akan sedar, bahawa tempoh IVA yang dilanjutkan satu lagi 12 bulan.

IVA yang merupakan satu kaedah Insolvensi dan akan kesan terhadap penarafan kredit anda. Walau bagaimanapun, fakta yang anda sedang mempertimbangkan untuk IVA di tempat pertama bermakna ia adalah sangat mungkin bahawa penarafan kredit anda sudah memerlukan pembaikan. Rekod IVA anda akan kekal pada sejarah kredit anda selama enam tahun selepas ia bermula. Ini bermakna bahawa anda akan mempunyai satu bersih kredit sejarah setahun selepas IVA anda telah selesai (menganggap ianya IVA lima tahun).

Untuk profesional, nasihat penyelesaian hutang, hubungi kami hari ini kami menawarkan perkhidmatan peribadi untuk memenuhi keperluan setiap pelanggan kami. Serta nasihat IVA terperinci, kami juga menawarkan nasihat percuma yang umum hutang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *