Penyelesaian bagi mereka yang mempunyai alahan semasa mengandung

Penyelesaian bagi mereka yang mempunyai alahan semasa mengandung

Alahan tidak selesa untuk sesiapa sahaja, tetapi alahan dan kehamilan boleh menjadi sebuah gabungan yang tidak tertanggung. Walaupun banyak ubat-ubatan telah digunakan dengan tiada mudarat kepada bayi, ubat-ubatan tidak patut dianggap benar-benar selamat daripada kesan sampingan dan memilih semasa kehamilan adalah benar-benar difahami. Walau bagaimanapun mendapat sedikit tidur dan kesukaran dalam pernafasan adalah tidak baik untuk bayi sama ada. Jadi, bagaimana boleh seorang ibu menjaga bayi beliau selamat semasa mengawal kesengsaraan alahan?

Mana-mana ibu-to-be yang perlu mencari cara-cara untuk mengawal mereka alahan semasa mengandung akan berasa melegakan bahawa terdapat cara-cara yang anda boleh kedua-duanya mengelakkan alahan serta untuk mengawal mereka.

Mengelakkan alergen – bila-bila masa yang mungkin, mengelakkan untuk mengambil ubat semasa hamil yang dipilih. Penyelenggaraan Alergi, ini sesuai dilakukan dengan mengelakkan pencetus seberapa banyak yang mungkin. Mengambil langkah-langkah seperti ini untuk membantu mengurangkan reaksi alahan anda:

Halangan menggunakan • seperti habuk mite meliputi pada bantal, tilam, dan merangkumi melindungi dari salah satu alergen isi rumah yang paling biasa.
• HEPA ditapis membantu penulen udara Keluarkn alergen udara.
• Penapis air adalah berkesan dalam mengurangkan kesan klorin, allergen sangat biasa yang lain.
• Mempunyai HEPA atau air berdasarkan penapis pada Port-Port yang keluar vakum dan pembersih wap adalah cara yang baik untuk mengurangkan gangguan habuk dan menghapuskan itu di dalam Bilik semasa aktiviti pembersihan.
• Berunding Penyaman kualiti laporan sebelum merancang aktiviti pintu. Had pendedahan kolam pada masa-masa apabila anda pencetus yang pada mereka yang tertinggi.

Kawalan alahan semasa mengandung – Malangnya, ia adalah mustahil untuk mengelakkan alergen semua jadi mencari cara bagaimana untuk menguruskan kesan alternatif yang perlu. Berikut adalah beberapa pilihan yang besar dalam mencari bantuan terdapat:

• Periksa dengan doktor anda untuk mengetahui apakah ubat-ubatan adalah selamat diambil semasa mengandung.
• Mempertimbangkan perubahan pemakanan. Makan sayur-sayuran yang tinggi vitamin C dan E yang membantu badan melawan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, Omega-3 membantu mengurangkan radang dan mengurangkan pengambilan susu boleh mengurangkan mukus.
• Makan makanan pedas meningkatkan aliran darah dan thins mukus.
• Makan tempatan madu mentah memperkenalkan badan anda untuk kawasan debunga dan boleh mengurangkan kesan udara yang ditanggung debunga.
• Stinging Nettles, Pine putih dan akar Goldenseal adalah cara semulajadi yang hebat untuk menangani gejala-gejala dengan cekap.

Alahan dan kehamilan tidak perlu mengeja bencana, malah pada kemuncak musim Alergi. Berikutan beberapa tips mudah dalam mengelakkan dan mengurus simptom secara berkesan akan memastikan bahawa terdapat apa-apa yang ditinggalkan untuk lakukan tetapi menikmati kehamilan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *